ANNONS

Bak, lek och smärta

/

För ett gäng dagar sen fick jag hem ett bud från Philadelphia med ingrediensser till en cheesecake. Jag har inte haft tid att baka under dagarna och under kvällarna har jag inte haft ork. Men igår tog jag mig i kragen och slängde ihop denna cheesekake som vi åt senare till efterrätt.

image

Den var riktigt riktigt god och de flesta i familjen slickade till och med rent sina tallrikar = bra betyg 😀

Lilja fortsätter med sin träning men hon tycker att det är roligast att stå rakt upp och ner och klappa sina händer. Och helst ska alla i närheten klappa också.

image

Men visst tar hon även några steg när lusten infinner sig 😉

Helgen har bjudit på fint väder och för vår del då också en del utelek m.m. Just nu är¬†flera av barnen¬†i en period där de verkligen gillar att spela med kulor och det gör de flera gånger om dagen. Även studsmattan används flitigt just nu. Älva tjatar på pappa om att köpa en sandlåda. Hon bara älskar att leka i sandlådan på förskolan så får se hur vi gör då vi hade ju tänkt att vänta med den biten till efter vinter.

image

‚ô• ‚ô• ‚ô•

image

Lek rakt upp och ner på golvet i köket.

Tack alla för er omtanke ang mina bihålor m.m ‚ô•

Hur har det gått för mig….?

Jag är knappt snorig längre vilket är ju skönt. Men värken i huvudet/ansiktet/tänder kommer som på beställning varenda jäkla eftermiddag! Igår hade jag mest värk på vänster sida av huvudet/ansiktet. Jag tar 2 Alvedon och hoppas på att få bort en del av värken men det har inte fungerat alls de 4 senaste dagarna. Peter åkte iväg och köpte Nasonex åt mig men där står det ju att man som gravid måste rådfråga en läkare innan användning. Jag tog 2 puffar av det ändå igår. Men känner ett visst obehag över att använda sprayen utan att frågat om det….

Så har jag även sedan lördag kväll ett nytt ställe med värk i…….suck.

Jag har inte ett dugg ont inne i halsen men där emot utanpå?

image

Ungefär där jag pekar och en bit neråt. Finns det ett samband med det andra?

Hur som haver så ringde jag till vårdcentralen i morse.

Jag vet att jag borde förmodligen ha gjort det för länge sedan men vad fasiken…..jag tycker att det verkligen suger att åka till doktorn och bli hemskickad med orden ” bara virus, ta Alvedon, vila så går det över” 300kr tack! Och speciellt när själva förkylningen började försvinna så kändes det liksom ännu dummare att åka till läkaren.

Men det är verkligen inte kul med smärtan jag haft nu i flera dagar, så jag ringde idag för att boka läkartid. Det gick ju…..så där.

En sköterska ringde upp mig och jag förklarade allt besvär jag har haft sedan över 2 veckor tillbaka. ” Har du testat med nässpray? ” Joo, jag har Nasonex men ska enligt bipacksedeln rådfråga läkaren innan användning då jag är gravid, svarade jag. ”Jaha…för besvären går oftast över av sig själv till slut” säger hon. Jo, jag förstår och därav har jag inte heller kontaktat vc först nu för nu börjar det bli väldigt jobbigt med denna smärta jag får varenda kväll! svarar jag. Svaret blir: ” Jahapp, men du får väl komma då på vår dropin mellan kl. 12.30-14.30 så får en sköterska bedöma om du ska träffa en läkare”…..

Förstår ni varför jag rätt ogärna ringer till vårdcentralen….?

Jag ska åka dit kl. 12.30 och hoppas på att hinna/få eventuellt träffa en läkare innan jag måste hem och ta emot skolbarn som kommer hem kl.13.45……Kan säga att tiden står inte direkt på min sida just där och har väl inte så stora förhoppningar om att få hjälp heller om jag ska vara ärlig. 300kr tack.

Jag frågade även om jag ska ta med mig Benny för att kolla upp hans lillfinger. Förklarade att han gjorde illa den i torsdags och den är fortfarande lika svullen och blå på undersidan. Han kan röra fingret en del men inte böja den så mycket eller heller inte få den helt rak. ” Det är säkert bara en stukning med blåmärke. Inget att oroa sig över, tejpa ihop fingret med ringfingret så blir den bra så småningom.” Jahapp…….vad göra där liksom?

Så, slutgnällt för stunden så får vi se hur jag låter om ett par timmar 😀

Kram kram ‚ô•

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00