Okej, lite förklaringar…igen…m.m

Istället för att svara på enskilda kommentarer så förklarar jag vissa punkter här istället… Angående klädköp.

Så här är det för oss. Barnen ärver en del kläder av varandra, speciellt de yngre flickorna ärver en hel del plagg av varandra. Men ju större barnen blir desto mera utvecklar de ett eget tycke och smak och som tex Jennifer, Selina och Alice har starka åsikter om vilka kläder de vill ha på sig och deras smak skiljer sig från varandras. Vissa plagg kan accepteras av de att ta över från storasystern men inte så många…tyvärr. För ingen skulle bli gladare än jag om de ville ta över kläder mera kläder från varandra. Killarna är experter på att slita sönder sina tex byxor så där finns inte mycket som går vidare till någon bror…möjligen en och annan tröja. Sen har tex Oliver och Thor numera samma storlek så de kan inte ärva från varandra. Älva får nästan alla kläder efter Nellie och Älvas kläder sparas till Lilja. Vinterkläder har barnen alltid ärvt av varandra om det har gått och vissa bra vinterplagg har lätt används under 3 säsonger.  Och just det är anledningen till att jag väljer att köpa bra kvalitets vinterkläder till barnen. För att de i regel håller flera vintrar. Just nu är dock dilemmat att Nellie kan fortfarande ha sin vinteroverall för 2:a vintern i rad så det finns ingen till Älva att ta över. Älva fick en ny förra året som är för liten för henne och den är för stor för Lilja. Har en jättefin overall som jag hade hoppats på skulle passa Lilja i strl. 74 men Lilja har strl. 80 så den är verkligen i gränsfallet. Alltså behöver även hon en ny i år. Så blir det ofta med säsongskläder när barnen är födda olika årstider! Vi har mängder med kartonger med barnens kläder i källaren för att jag lever alltid på hoppet om att mycket av de ska kunnas återanvändas men jag måste ibland rensa för att göra plats så mycket ges bort till någon som faktisk kan använda plaggen istället för att vi ska ha de liggandes under flera år…..ofta i onödan.  Många bra vinterplagg i fint skick säljer jag och köper nytt som passar till barnen. Jag har haft både billigare och dyrare vinterplagg till barnen genom åren och har sett skillnader på kvalitet – för ofta så är det ändå så att det är skillnad.  Jag betalar gärna lite extra för den kvaliten, speciellt om jag vet att de plaggen har en chans att gå i arv eller har ett bra andrahandsvärde. För i de lägen är inte de kläderna längre dyrare när de har en längre livslängd. Hur vi har råd?? Nu är det inte direkt så att jag går och köper 12 vinterplagg på en och samma gång. Jag portionerar ut de utgifterna och till viss del så säljer jag bort andra plagg. Kollar också efter reor. 10-15 % på en plagg är bättre än inget alls. Planering och åter planering. Jag kollar runt i affärer. Jag kollar runt på nätet. Tills jag hittar bra plagg till bra pris. 
Det lilla ”roliga” med saken är att jag kan nästan garantera att jag hade fått minst lika många kommentarer fast åt andra hållet om jag bara hade gamla, billiga och ärvda kläder till barnen. Hur synd hade det då inte varit om barnen enligt vissa här..?! Och nu menar jag absolut inte att det är fel med begagnat eller billigare kläder! Jag menar bara att vissa hittar saker på att gnälla om hur man än skulle göra eller vara 😉
Så är det tyvärr 🙁
I mitt tycke så gör alla som de anser bäst och efter sina förmågor:-)
Nog om detta….

image

Försökte fota denna charmtroll igår när hon stog på sin pall och dansade – inte det lättaste när hon var i rörelse 🙂
Vi har haft tur med vädret i helgen igen men det var så pass kallt igår att jag drog på mig en vinterjacka. Vi tillbringade halva dagen med Kevin och hans epa i Enköping. Kevin mekar med den  nästan varje ledig stund för att få den som han vill ha den….ingen större idé att lägga sig i där utan bara bistå med hjälp och råd när han vill ha det.

image

Idag är jag 23 fulla veckor gången. Tiden bara flyger iväg och jag mår prima förutom tröttheten, halsbrännan och myrkrypningar i benen. Brösten har bara exploderat den sista tiden vilket gör att de kliar nåt enormt. Jag kliar och kliar så det snart är sår på bröna och jag får stålsätta mig från att klia bland folk 😀 Bara att gilla läget och komma ihåg att snart är de tillbaka till sina forna tomma former igen 😉

Avslutar med kvällens kloka ord

image

Kram kram 💜

 1. MissK skriver:

  Varför skulle inte barnen kunna få nya plagg och inte bara ärvda. För det kan inte vara kul om de bara fått ärvda plagg alltid, barn har ju precis som du säger olika smak & tycke ju äldre de blir för de är ju egna individer med olika personligheter. Precis som vi vuxna, vi har ju med olika stilar så varför skulle inte barn med få ha det.

  Sin sak när de är små och inte hunnit börja bry sig så mycket om kläder ännu, å är det lättare för barnen att ärva av äldre syskon om kläderna passar, fast även då är det roligt att de även får något nytt med sedan ju äldre de blir desstu mer utvecklas deras personligheter & smak.

 2. Karin skriver:

  Jamen går man ut själv och tipsar hm..( gör reklam ) om både det ena och det andra i en blogg, så uppstår det en forum för oliktänkande det är väl självklart….. men det behöver inte ses som något negativt! ATT man har en annan åsikt erfarenhet eller bara tycker till…… Skräpning! självklart gör familjen här i bloggen som dom vill 🙂 och det gör dom också!!!!
  Sen hade jag själv en åsikt gällande dagis, den står jag fast vid så klart Era barn trivs där och du trivs med att ha dom där …..allt frid och fröjd. Men jag tycker inte att dagis ska nyttjas av föräldrar som går hemma då barngrupperna är sprängfyllda ändå!!!

  1. popcorn skriver:

   Håller med dig om barngrupperna Karin! Tycker att om inte särskilda behov finns så är det upp till den hemmavarande föräldern att stimulera barnet. Om man nu tycker att barnet behöver stimulans utanför hemmet…Man behöver ju inte sitta inlåst hemma, kan gå på babysim, öppna förskolan, gå ut på en allmän lekpark eller andra ställen där man kan hitta jämnåriga. Fast de riktigt små har ju inte så stort behov av kamrater. Det där kan ju diskuteras i all oändlighet…och har även gjorts…Barngrupperna är alldeles för stora även om personalen är fantastisk och gör så gott de kan…hoppas att det händer något på den fronten så att de barn som MÅSTE vara på förskolan p g a att föräldrarna arbetar kan få bra dagar i små trygga grupper!

   1. Lina skriver:

    Men, lasta inte Mirka för om hon och Peter väljer att ha sina barn på förskola eller inte. De som familj tycker att det är bra, deras barn vill och de har inte fått det som någon almosa utan de betalar avgift precis som alla andra. Att barngrupperna är för stora får ni ta upp med politikerna och inte klandra föräldrar som väljer det som de anser är bäst för sina barn!

    1. popcorn skriver:

     Jag klandrar ingen och jag vet att möjligheten finns och att man har rätt till det. Vet också att det finns barn med speciella behov som behöver platsen. Och jag tycker det är helt ok att barn till tillfälligt föräldralediga får vara några timmar på dagis för att behålla kontakten då de ska tillbaka en dag. Men jag personligen tycker att det är fel att man nyttjar en plats om behovet inte finns. Men det är som du skriver politikerna som bestämmer. Jag utgår från att man väljer förskola för att man tycker det är en bra lösning men jag önskar att reglerna var hårdare där. Eller åldersgräns från tre år för hemmabarn. Små barn inbillar jag mig (och hoppas jag) har det bäst hemma. Alla tycker olika och min åsikt är inte mer rätt än någon annans. Men jag lämnar ämnet nu, annars kan man ju diskutera fram och tillbaka i all evighet och det var ju inte ens vad inlägget handlade om. Ber om ursäkt för ”urspårningen” 🙂

     1. Lina skriver:

      Jag är övertygad om att om de hade valt att ha barnen hemma istället hade de fått kritik för det med för att barnen då inte får tillräcklig stimulans, lära sig samsas med andra barn (alltså inte syskon) etc etc. Verkar alltid finnas folk som ska ifrågasätta andras val. Jag förstår bara inte varför en familjs val alltid ska kritiseras. Tycker det saknar så mycket respekt när man gör så.

 3. Min dotter köpte byxor och jacka på POP för nästan 2 000 kr. dyrt kan tyckas, men räknar kallt med att lillasyster kan ha den och sen även kusinen. Slår man ut det på tre barn är det inte så dyrt. Man kan vara ekonomisk på många olika sätt. Ha en bra dag Mirka!

 4. Ulrika skriver:

  Varför ska Mirka behöva förklara sig och skriva ett långt blogginlägg om vilka kläder hon valt att köpa? skäms på er era negativa troll.
  jag är övertygat att hon gör det absolut bästa för sin familj lika väl som ni som kritiserar gör ert bästa, men försök att acceptera att vi är olika!

 5. Zandra skriver:

  Men jösses. Det är väl klart att barnen ska ärva efter varandra om de kan. Vi har sex barn och i den mån det går byter kläderna bara garderob. Och precis som du skriver, köper man kvalitet från början så håller det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..