Gästinlägg :-)

Hej alla Mirkas fina läsare!

Jag känner mig så lyckligt lottad som får gästspela här hos bästa Mirka lite då och då! Första gången var nog närmare 3 (?) år sedan då jag väntade barn #5 i skalan, lilla busfrön Olivia.
Jag heter Satu, är 31 år och bor i Haninge, söder om Stockholm tillsammans med min man Andres som är från Uruguay och våra 6 småttingar- Nicole född -08- Vanessa -09- Enäggstvillingarna Jonathan & Danilo -10- Olivia -12- och gobullen Kevin som är född -14- Jag är gravid med ”Lucky # 7” i vecka 20 och är beräknad till maj 2015.
Idag¬†på fredag (2.1) är det dags för det stora ultraljudet, RUL (rutinultraljud) och jag hoppas och önskar naturligtvis att vi får se en (ja det är ”bara” en denna gång) pigg och framförallt frisk bebis. Och jag hoppas också att vi ska få reda på om det blir en flicka eller en pojke även denna gång. Naturligtvis spelar kön ingen roll så länge h*n är frisk men vi vill ändå veta. Ibland önskar jag att jag var så tuff att jag kunde hålla mig och få den överraskningen på förlossningen, men jag är alldeles för nyfiken för det 🙂 Jag vill kunna förbereda, planera, fundera på namn och börja handla lite kläder. Äverraskning får vi ju ändå på förlossningen, hur kommer h*n att se ut, hur kommer h*n att vara? osv.

Vad tycker ni om att ta reda på kön? Har ni gjort det? Varför/Varför inte?
Det här med att önska sig ett visst kön är också helt tabu belagt, sånt får man absolut inte prata öppet om och ett visst kön får man absolut inte önska sig. Men varför inte? Om jag hade, säg 6 pojkar så skulle jag säkert önska mig en dotter. Om det ändå blev en pojke så tror jag inte skulle spela någon roll, när känslorna tar över är du är glad att just det här barnet kom till dig så spelar nog inte kön någon roll.

Vad tror ni? Har ni önskat er ett visst kön?

Innan vi fick barn så önskade jag mig minst en dotter. Det var jätte viktigt för mig att få just en flicka. När vi äntligen blev gravida efter 2 1/2 års kämpande så kändes just det där inte så viktigt, jag var bara lycklig att jag äntligen skulle få bli det jag tyckte jag var ämnad för. Att vara mamma.
Nu har jag 3 flickor och 3 pojkar. Vem det är som gömmer sig i magen ska bli spännande att veta. Baserat på hur jag har mått (om man ska tro på sånt) så tror jag på pojke. Jag har alltid kräkts från dag 1 till sista dagen när jag väntat flicka och mått bra med pojkarna. Men vi får se 😉
Vad tror ni?

mybabydolls1

Ni är varmt välkomna att följa min blogg http://mybabydolls.se där jag skriver om våran vardag, om graviditeten och ja, om familjelivet och allt därtill med massor av bilder.
Här är dem stolta syskonen

mybabydolls.se

Hoppas att ni kikar in och följer mig på våran resa! www.mybabydolls.se
Passar också på att önska er Ett Gott Nytt år!

 1. Frida skriver:

  Vi valde att bli överraskade alla gångerna, vad det än är för sort så var barnet otroligt välkommen! Tycker att det är lite hysteri med att kolla kön och göra extra ultraljud för det, roligare att vänta och längta 🙂

 2. Hej och va roligt att så många tyckt till!
  UL gick bra, det var sååå skönt att se hjärtat ticka och höra att allt såg bra ut! <3 Vi väntar med spänning på lillasyster nu! 🙂

 3. anne skriver:

  min kommentar ej godkänd, varför?

  1. mirkak skriver:

   Har inte hunnit logga in och godkänna först nu 😉

 4. Sandra skriver:

  Jag har tagit reda på kön med två av fyra barn. Visst är det mer spännande att inte veta kön men jag kan ärligt säga att känslorna för barnet är dom samma oavsett. Vi är jätte nyfikna utav oss både jag och min man så vi skulle ta reda på kön ännu en gång om det blir så att vi får flera barn 🙂
  När jag väntade första barnet så önskade jag mig en pojke och det fick jag, med bebis nr 2 så önskade jag mig inget speciellt kön och ut kom en pojke. Men med bebis nr tre så önskade jag mig en flicka och det blev det, även bebis nr 4 blev en tös 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..