En trött – dag m.m

Jag sover verkligen skitdåligt på nätterna numera. Har samlat så mycket vätska att benen värker framåt kvällen och jag har svårt att komma till ro. Lilja är både  lite förkyld och har tänder på gång och har de senaste nätterna vaknat ett gäng gånger. Och givetvis så vaknar hon precis när jag äntligen lyckats somna 😉 Och är det inte Lilja som vaknar så har jag blivit väckt av att Älva kommer och lägger sig hos oss. Som pricken över allt så behöver jag besöka toan ett par gånger/natt. Helt ärligt så är inte de sista grav-veckorna någon dans på rosorna 😀 Och visst fortsätter vakennätterna sen när bebisen är född och man har garanterat andra kroppsliga besvär än värk i benen som tex hemorrojder och annat roligt men då har man också det nya lilla knytet som fyller en med kärlek och glädje och gör att allt är värt 🙂

Idag har jag inte gjort många knop. Fixat med tvätt och disk men annars så lite som möjligt. Jag har tagit en timmes powernap när Lilja sov vilket var skönt och väl behövligt 🙂 Det ska jag försöka göra varje dag nu har jag lovat mig själv.
På eftermiddagen åkte jag en snabbis till Uppsala för att byta Olivers vinterstövlar som är 1 mån gamla och ett spänne har gått sönder. Det var hans andra par likadan stövlar….de första gick också sönder på exakt samma sätt efter ca 1 månad och bytte de då till nya likadana. Denna gång vågade jag inte välja likadana stövlar igen trots att de för övrigt var bra skor.
Åkte snabbt förbi Polarn o Pyret för att se vad deras rea hade att bjuda på

image

Hittade en overall, hjälmmössa, body och byxor till bra pris 🙂

Igår kväll hade vi besök av en journalist + fotograf som gör ett reportage om oss till tidningen Hemmets Journal. Det ska komma ut i tidningen så fort som möjligt men vet inte ännu exakt när.

Jag väntar och väntar på att min barnmorska ska ringa mig och he tiden till igångsättningsamtal. Hon skulle ha ringt förra veckan eller denna vecka men jag har inte fått samtalet ännu…. Få se om jag ringer och stressar på lite imorgon 😉 Samtalet om igångsättning ska ske sånfort jag är 37 fulla veckor vilket bör bli då om dryga en vecka och jag vill ju att Peter ska hinna ta ledigt till det….

Nu börjar det sjunka in att det är nära förlossningen nu! Jag har inte alls tänkt på det djupare först nu… Smärtan som kommer…. kommer det att gå lika snabbt som med Lilja så att jag knappt hinner fatta att jag har krystvärkar när bebisen är ute. .?  Kommer Emmelie att kunna vara barnvakt som det är tänkt  ( beroende på om hon har jobb då el inte )…. Namn..? Hur det än blir så kommer allt att lösa sig på nått vis 😉

Nu mina vänner ska jag försöka soooova…. Kram 💜

P.S. Jag är så tacksam över att ha just er, unga som gamla till mina läsare 💜 Ni är bäst 💜

 1. catrin skriver:

  Oj, allt kom visst inte med…. men faktum är att det är extra kul att följa dig då jag å min sambo är exakt lika ”gamla” som dig å Peter, å du ger mig hopp om att jag kanske kanske vågar försöka få en liten till innan man åker in på hemmet! 😉
  Ett stort lycka till! kram

 2. catrin skriver:

  Hej Mirka! Vill bara säga att jag följt dig i några år å tycker att du verkar va en fantastisk mamma å ha en underbar familj! Änskar dig ett stort lycka till med den nästkommande lille gossen. Själv förlorade jag en liten pojke i v.19, som var beräknad till i början av Feb, Bajs rent ut sagt, då jag även förlorat en pojk till i fullgången tid för drygt 3 år sen!

  Har dock 3 grabbar till som lever å är fullt friska!

 3. Barbro skriver:

  Nu vill jag bara önska er lycka till med babyn.Tycker när jag läser din blogg att Peter är en fin närvarande pappa som alltid gör något trevligt med barnen. All heder till honom. Du gör ju ditt så klart men just det att pappan också är så bra med barnen är underbart att läsa. Att få kommentarer som är mindre trevliga ska du/ni inte ta åt er av. GodNatt.

 4. Jag kunde inte heller amma och jag ser inte de som negativt. Min dotter mår toppen, växer o mår bra. Tiden som jag la ner i amning i början hade jag hellre lagt på annat! Mirka, du är en toppen mamma, lycka till. Kram från mig och lilla I

 5. eva skriver:

  Jag kunde inte amma någon av mina tre och jag kunde sitta länge med första höll på att bli galen! Så är det ibland. Mina barn har inte varit några aktivitetsbarn men de har ju valt själva att inte gå på något och små barn vet ju inte de ens om de går på baby sim gym eller vad det nu är. Lycka till fina Mirka 🙂 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..