Halka, bebis-saker m.m

Jäklar vilken is-tomt vi har just nu. Och massa vatten på isen så både halt och blött. Att köra ut från tomten är en konst i sig just nu och det slirar ordentligt innan man kommer till huvudvägen. Gillar inte sånt här mellan-väder….Låt det vara lite kallare med snö eller barmark tack 😉

image

Jag var på ett möte i morse och efter det passade jag på att åka till Babyproffsen för att se om de hade en babyskydds-adapter till min Bugaboo Donkey och det hade de. Hittade även en lite mindre åkpåse till lillebror som kommer att passa perfekt i liggdelen 🙂

image

De ”normalstora” åkpåsarna tycker jag är alldeles för stora i liggdelen så jag blev väldigt glad över att hitta denna och priset var också bra på den 🙂 Nu längtar jag efter att göra om vagnen till duo och bädda klart liggdelen. Jag har bara kört Donkeyn ett par gånger för att spara den tills jag måste ha den för 2 barn.

Innan jag var in till Babyproffsen tog jag en fika på Citygross då jag hade 20 min på mig till klockan 10. Tog en Latte och en sån här god sak

pecan-bröd

Höll på att ramla baklänges när killen i kassan sa: ” 10 kronor tack 🙂 ” . Va??? För en kaffe och wienerbröd??? ”Jajamen 🙂 ”.

Och inte tjafsade jag emot det priset inte 😀 Där kommer jag att fika oftare.

Kom hem och skjutsade Linnéa till skolan. Hon hade sovmorgon till kl. 11.15 idag. Kom hem och strax efter somnade Lilja vilket var ett tecken för mig att stänga ner verkstaden för en tupplur. Sov gott över en timme och blev väckt av att förskolan ringde strax före kl. 14. Älva var visst inte alls sig själv. De kunde inte direkt säga vad som var fel så utan hon var inte alls sig själv – bara jätte ledsen och ville bara sitta i famnen 🙁 Åkte direkt och hämtade hem tjejerna. Nu får vi se om Älva bara var extremt trött ( hon somnade direkt vi kom hem ) eller om hon är på väg att bli sjuk…. Nellie blev skitasur för att jag kom innan mellis och skulle inte alls följa med oss hem. Så där stog man med en ledsen och ynklig dotter och en jättearg dotter. Fick med Nellie med en del bråk och just då var hon till salu väldigt billigt! Nellie är oftast en solstråle men jäklar när hon sätter den andra sidan till…..då får man räkna till 10 hundra gånger om.

Efter att ha fått mellis hemma fick jag tillbaka vår Nellie och lugnet igen. Hon satte sig på golvet för att rita med Lilja

image

Ingen barnmorska som ringde idag heller men jag är inte den som tjatar på folk utan väntar till måndag då jag ändå ska dit då 😉

Nu – blöjbyte och sen middag

Kram ‚ô•

 1. Den åkpåsen BOZZ har jag till min son. Har den till liggdelen och i bilbarnstolen perfekt när man ska köra och lämnaoch hämta storebror på dagis bara mössan på sen i åkpåsen! Super nöjd

 2. Ida skriver:

  Hej tjejen, har följt dig lite så där till och från. Nu har ni 13 kids och hur nu kanske det räcker för med så många så hinner ni inte ge alla den uppmärksamhet de behöver kanske.. Det är inte heller rätt mot alla barnen att konkurrensen ska vara så stor.
  mvh Ida

 3. Åh den åken är kanon! Har en sån fast lila till min lilla dotter och den passar perfekt i både vanliga emmaljunga och syskonvagnen babytravel, i ligg delen alltså

 4. Anne skriver:

  Nu spökar din sida ordentligt för mig igen! Ditt senaste inlägg om mästerkatten (som förövrigt var den sötaste man kan tänka sig!) kan jag inte kommentera. Får inte fram någon ruta att skriva i. Men ett annat problem har jag märkt av snart en vecka. Min ”Explorer” lägger ned varje gång jag kommer in på din sida. Ber om ursäkt om 100 skrivit samma sak men jag har svårt att vara här inne nu så jag kan inte riktigt se om andra skrivit redan!

 5. Louise skriver:

  Svar till ”popcorn”:
  Vet att Mirka denna gången gjorde moderkaksprov ( man får samma säkra resultat som vid fvp med det kan göras tidigare i graviditeten)
  Ingen aning hur hon gjort vid tidigare graviditeter. Själv har jag gjort fvp och moderkaksprov vid alla mina graviditeter, jag föredrar det då KUB bara är en uppskattaning och enligt mig förvirrande. Rekommenderar fvp eller moderkaksprov om du funderar på detta.

  1. popcorn skriver:

   Är moderkaksprov säkrare än fvp? Har hört att risken för mf ökar med fvp?

   1. Ghita skriver:

    Risken för missfall vid fostervattensprov är 2%.

    1. popcorn skriver:

     Ganska liten risk ändå 🙂
     Om du gjort fvp, moderkaksprov, kub mm Mirka, kan du inte berätta hur det går till, hur du tänkte runt dessa et c i ett inlägg?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..