Vecka 37 m.m

Igår gick jag in i vecka 37!

Tiden har gått så fort men ändå sakta nu mot slutet. Snart….snart är det dags att välkomna vår nya familjemedlem ‚ô•

Jag var hos barnmorskan i morse och det första hon sa var ” Så stor du har blivit”. Jo, tack….jag känner det…..pust och stön…

Blodtrycket har gått upp vilket är ovanligt för mig. Så bm bad mig vara lite uppmärksam ifall jag får huvudvärk och flimmer i ögonen. Magen är stor och eftersom det finns mycket plats för bebisen efter alla mina graviditeter så kan han snurra bäst han vill där inne 😀 Sist låg han ganska långt nere med huvudet och var ruckbar. Idag var huvudet rörligt och högre upp igen. Bara han inte får för sig att börja böka runt för mycket då jag vill helst inte behöva göra en vändningsförsök. Fick ju vända på Nellie som hade plötsligt satt sig med rumpan ner när jag skulle igångsättas och det gick ju bara bra men helst slipper jag sånt bök 😉

image

Magen idag v. 36+1

Jag fick också en tid till igångsättningssamtalet. Nästa måndag ska vi dit 🙂

image

Inte ens lite smink kan längre sudda ut tröttheten och svullnaden från ansiktet….

Jag har sovit lite lite bättre de senaste nätterna men igår hade jag åter igen svårt att komma till ro och blev väckt ett antal gånger under natten.

Men jag kämpar på. Vi har börjat förbereda oss nu med att ta fram de sista sakerna som behövs. Babyskyddet är framtaget och liggdelen till Bugaboon ska monteras. Ang. liggdelen där så höll jag på att få ett hjärnsläpp igår när vi letade efter kartongen med liggdelen i. Hittade inte den någonstans! Både jag och Peter var säkra på att den inte skulle finnas i källaren men efter att ha letat i hemmet och inte hittat den så letade vi även i källaren….utan resultat. Jag var nära ett psykbryt till slut! För en stund sen fortsatte jag letandet. Letade igen för tredje gången inne i stor-tjejernas kattvind och där hittade jag kartongen till slut bakom andra kartonger….den lyckan liksom 😀

Bebisens säng är bäddad och klar och har tagit fram babynestet. Ska gå igenom kläderna en sista gång för att se om det behövs någonting mera…. Blöjor och tillägg ska handlas. Bindor till mig likaså. En filt vill jag köpa till honom också….sen tror jag att vi är redo 🙂

Igår var barnen och Peter ute i flera timmar. Jag fixade och donade inne och passade även på att vila lite när Lilja sov.

image

Mitt på dagen började temperaturen ute stiga och isen blev blöt så det var till slut väldigt genomblöta barn som kom in. Tack och lov för skotorken!

Linnéa hade visst lite tråkigt här om kvällen så hon målade sig själv

image

Mjau 🙂

Nu är det dags för dagens powernap så kram på er ‚ô•

 1. Ulli skriver:

  Hej Mirka! Har du alltid blivit igångsatt innan bf??? Varför blir du igångsatt och inte kan vänta tills babyn är redo själv? Har alltid innan hört att de som fått flera barn och rättså tätt brukar ha det lätt. Tänkte mest i och med att du måste föda innan bf-datumet. Förlåt om det är för nyfikna frågor. Lycka till och välkommen till ”Sixteen”

  1. mirkak skriver:

   Jag har inte blivit igångsatt med de 2 första barnen. Med första tvillingparet blev jag igångsatt efter en del tjat från mig då jag var heeelt slut mot slutet ( v.39+0 ). Numera blir igångsatt för att det går så fort och även riskerna ökar ju fler förlossningar man haft och med åldern. Eftersom igångsättningarna har alltid fungerat bra för mig så tar vi det säkra för det osäkra 🙂

 2. Undrar varför du blir igångsatt innan BF ? Tänkter du inte amma när du ska köpa tillägg ?Själv väntar jag mitt sjätte barn till augusti om allt går bra 🙂

  1. mirkak skriver:

   Jag kommer inte att amma denna gång heller då det kändes bra att hoppa över amningen med Lilja. Har ju inte lyckats alls bra med amningen med de 11 barn jag försökt med 😉

 3. Therese skriver:

  Hej, väntar vår tvåa i slutet på mars

 4. Johanna skriver:

  Vart är jeansen ifrån? Ser väldigt sköna ut!!

  1. mirkak skriver:

   De är från H&M och jättesköna 🙂

 5. Underbara Mirka-är de någon som jag beundrar så är de just dig-du är verkligen underbar 🙂
  Så himla spännande att de närmar sig förlossningen av eran son-ska bli sååå roligt att följa er även från första början med den lille ”plutten”
  Vila, vila och vila så mycket som de överhuvudtaget är möjligt 🙂 Du behöver alla krafter som finns 🙂
  Ta hand om dig-på torsdag sitter jag klistrad framför tvn och tittar på er i familjen annorlunda igen-älskar er underbara familj <3
  Kram ifrån Nässjö

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..