Sega söndagen

Jösses vilken seg dag det har varit idag. Jag har inte riktigt vaknat ordentligt idag eller rättare sagt så har hela familjen gått på lågvarv idag. Jag är fortfarande tröttare än vanligt. Sover rätt bra på nätterna, David har kommit i en bra rytm och sover 4-5 timmar i sträck på natten för att sen bara äta och så sover han vidare. Jag knaprar på järntabletter ( + massa vitaminer ) för glatta livet enligt läkarens order men tröttheten finns kvar. Jag tror att jag behöver sol och värme nu 😉 Har fått nog av vintern…
En del av er har varit lite bekymrade över att vi har varit och handlat med David ( Ikea och Ica Maxi )…. RS är ju vinters stora bekymmer speciellt för små bebisar. Jag resonerar så här: Vi har aldrig isolerat oss de första veckorna med en bebis och det har gått bra ändå. Vi har 8 barn i skolan och 2 på förskolan och största risken är att de barnen drar med sig hem olika virus. När vi är ute och handlar så är det ingen som kommer i närheten av bebisen 😉 Jennifer och Benny fick RS när de var 8 månader… De var inlagda på sjukan sammanlagt 5 dagar. Ska man då isolera sig från omvärlden hela vintern om man har en bebis? En bebis med syskon som är mest troliga att smitta ner de… Jag tror inte riktigt på det. Självklart så vill inte jag att David ska få RS-virus men jag vill inte heller måla fan på väggen och vara rädd för allt. Att inte vara helt isolerad hemma bygger också på hans immunförsvar 😉 Jag känner folk som har varit helt maniska med att försöka hålla sina bebisar ifrån virus m.m…några har använt tex munskydd de första månaderna, vissa har inte låtit någon annan röra sina bebisar de första månaderna…. När barnen har blivit lite större  ( 1-2 år ) har de inte fått tex leka ute i sandlådan m.m för att de inte ska skita ner sig och för att man vet aldrig vad det finns för basilusker i sanden…osv. När jag var liten så åt jag sand och småkryp och jag överlevde utan massa sjukdommar 😀 Faktum är att våra barn är mindre sjuka än dessa överbeskyddade barn, det är relativt sällan vi har någonting värre än lite förkylningar 😉
Alla gör så klart som de anser är bäst för sin egen del 🙂

image

Vår superbaby 💜

Hade ni en bra dag igår? Jag lurade Peter lite och lotsades som att jag inte hade en tanke på att ge honom någonting. På eftermiddagen kom ett blombud till honom och jag lyckades spela helt ovetande om vem som kunde ha skickat blommor till min man 😀 Det tog en kort stund innan han förstog att blommorna var från mig 💜 Ni ska veta att det är inte lätt att överraska Peter men igår lyckades jag rätt bra.
Barnen hade önskat att få kärleksmums till fika så klart jag bakade det då.

image

Här om dagen fick jag hem ett paket från min vän Annika. Hon har sytt så fina kläder med grodor på till David och en läcker döskallefilt! Tack Annika 💜

image

Jag blir också sugen på att testa sy bebiskläder vilket jag aldrig gjort förr …
Tål att funderas på.

image

Alice har alltid varit en leggings-tjej. Inget annat har dugit åt henne… Först nu. Nu ska hon bara ha såna mjuka byxor med häng ( harembyxor? ). Dessa kläder valde hon ut från Lindex 🙂

Idag fick vi upp den nya hyllan. Den blev skitabra och nu har barnen en varsin låda för läxor och andra viktiga papper 🙂

image

Nellie satte direkt igång med att ”göra läxor” och sen passade hon även på att rita teckningar åt syskonen och de la hon sen in i lådorna 🙂

image

Nellie och Älva

Kram kram 💜

 1. HKarin skriver:

  Anri det du skriver här om virus smitta är inte helt korrekt, vi har BB avdelningar i landet där det är totalt förbud att besöka nyfödda då det är högsäsong för olika virus magsjuka m.m…
  Måste man inte så bör man ta det försiktigt att utsätta nyfödda för folksamlingar , sen är det så att om man inte ammar sitt barn får heller inte barnet det skyddet från mamman annars för över via modersmjölken. Självklart ska man inte isolera sig …men lite sunt bondförnuft och hygien så kommer man långt…..Kram

 2. HKarin skriver:

  Anri det du skriver här om virus smitta är inte helt korrekt, vi har BB avdelningar i landet där det är totalt förbud att besöka nyfödda då det är högsäsong för olika virus magsjuka m.m…
  Måste man inte så bör man ta det försiktigt att utsätta nyfödda för folksamlingar , sen är det så att om man inte ammar sitt barn får heller inte barnet det skyddet från mamman annars för över via modersmjölken. Självklart ska man inte isolera sig …men lite sunt bondförnuft och hygien så kommer man långt…..Kram

 3. Anri skriver:

  Grattis Mirka o Peter!
  Och vad det handlar om att skydda en bebis.. då jag pluggade (till ssk) ett antal år sen, sa man att en fullt gången bebis får en ”paket” med antikroppar av sin mamma ca två veckor innan födsel. Vilket gör att mammans antikroppar skyddar rätt bra några veckor efter födseln. Dvs att bästa tiden att ta mot gäster o göra besök med bebisen är just veckorna efter födseln (av samma orsak bebisen, vars mamma är Hiv- positiv, visar vara hiv-positiv efter födseln, även bebisen inte nödvändigt är). Men kanske mamman, barnen o antikropparna fungerar inte som de gjorde 16 år sen…
  Och om munskydd.. den skyddar ju ca 20 minuter, därefter börjar virusen/ bakterierna växa i fuktighetet (som bildras av utandingen). Då blir den ännu värre, än vara utan.

 4. Anri skriver:

  Grattis Mirka o Peter!
  Och vad det handlar om att skydda en bebis.. då jag pluggade (till ssk) ett antal år sen, sa man att en fullt gången bebis får en ”paket” med antikroppar av sin mamma ca två veckor innan födsel. Vilket gör att mammans antikroppar skyddar rätt bra några veckor efter födseln. Dvs att bästa tiden att ta mot gäster o göra besök med bebisen är just veckorna efter födseln (av samma orsak bebisen, vars mamma är Hiv- positiv, visar vara hiv-positiv efter födseln, även bebisen inte nödvändigt är). Men kanske mamman, barnen o antikropparna fungerar inte som de gjorde 16 år sen…
  Och om munskydd.. den skyddar ju ca 20 minuter, därefter börjar virusen/ bakterierna växa i fuktighetet (som bildras av utandingen). Då blir den ännu värre, än vara utan.

 5. Ibland får det bli slödagar. Dom är lika viktiga dom 🙂

  Du skriver att du äter vitaminer o grejer men är lika trött . Känner igen de där …… det har med vad man tar upp ( cellerna tar upp i kroppen ). Jag har satt mig in i näringens betydelse . Vi dricker Fitline allihopa. Jag har druckit det i sju år o barnen samt gubben har druckit i fyra år i april .
  Jag vill jättegärna hjälpa andra att må bättre 🙂 därför håller jag information och åker på träffar , kurser o utbildning 🙂

  Vad roligt när man lyckas överraska när personen är svår ATT överraska 🙂

  Kram på er allihopa 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..