Trötthet, hundar och podcast

Som jag har skrivit så är David förkyld. Han låter som en liten gris när han andas stackaren. Och i och med hans förkyldning så har han mera magknip just nu också 🙁 Det gör att vi sover inte bra alls på nätterna. Inte.bra.alls.suck. Just nu känns det som att jag skulle lätt kunna sova i ett helt dygn på raken. Det är helt okej så länge jag är i rörelse och håller igång men sätter jag mig ner så är det kört, då blir ögonlocken blytunga. Jag är inte så värst mycket till sällskap på kvällarna nu 😀

I tisdags åkte hela familjen och hälsade på hos Mlis ( Kevins flickvän ) familj. Vi har träffat föräldrarna ett par gånger men nu blev det ett mera ordentligt besök 🙂 Ungarna förutom Linnéa var överlyckliga av att få busa och gosa med deras hundar – 2 Leonberger och 2 chihuahuar ( de har även en Grand danois men den fick vara kvar inne i hundgården ). Lilja har typ noll hundvana men hon var inte rädd för fem öre utan sprang runt i extas och klappade hundar, skrattade och pratade på med de 🙂

image

Leonberger är ju såå fina hundar och jag skulle vilja ha en men de är nog lite för stora för oss kom vi fram till. Barnen tjatar på att vi ska köpa en chihuahua och visst, de är urgulliga men jag vet inte….? Fick höra att de är ganska duktiga på att göra sina behov inne trots att de varit ute ofta….? Så var även Emmelies gamla Chihuahua och har hört det från andra också och det vore ju inte så roligt….. Sen är jag ju mera sugen på en lite större hund, typ en Labrador eller dyl. Eller blandras av något slag. Suget kommer i vågor och barnen vill verkligen och det skulle vara ett bra sätt att få Linnéa att bli av med lite hundrädsla. Jaja…tiden får visa, det blir inget förhastat i alla fall 😉

I går åkte jag med de 2 minsta till Stockholm för att gästspela på Carin da Silvas och Tilde Frölings nya podd. Tjejerna var hur härliga som helst och inspelningen gick galant 🙂 Vi hade nog kunnat fortsätta en timme till med tanke på alla frågor som Tilde och Carin kom med efteråt 😀

image

Raka vägen hemåt och till en utvecklingssamtal. Laga middag och hämta hem några barn från kompisar sen var det typ kväll.

Tittade på Sveriges yngsta mästerkock och jag blir såå fascinerad av barnens matlagningsskills! Så duktiga små kockar! Jag hade gärna haft en sån talang under mitt tak 😉

image

Någon har badat och glömt tömma ur badkaret. Någon har svårt att snacka sig ur den biten 😀

Kramis ‚ô•

 1. sara skriver:

  Usch för sådarna där överdrivet fanatiska människor som tror att bara dom är kapabla till att sköta en hund.
  Jag har själv växt upp med hund i vår ganska stora familj och jag har haft hund större delen av mitt liv ca 30 år.
  En stor familj är ju ett jätteplus! Många som kan rasta den och ge den tid. Alltid någon som börjar sent o slutar tidigt. Ni kan ha hundgård på tomten.

 2. Vi köpte en Cockerpoo som nu är ett halvår. Hon är lagom stor för familjen. Vi hade en Golden tidigare men hon blev gammal och trött. Det har gått några år nu och egentligen var det inte meningen att vi skulle skaffa hund just nu men tillfället kom upp och jag läste på om rasen innan vi köpte våran Sally. Hundar är fina djur och det blir ju en familjemedlem till.
  Lycka till med hundköpet när det nu än blir.

 3. Vad är det för fel på alla här inne? Skaffa hund om ni vill, skaffa 100 hundar om ni känner för det, det är ju för fanken erat beslut och jag tror mycket väl att ni är medvetna om jobbet med hundar, är sjukt trött på alla som ska veta bäst och skriva att det är mycket jobb! Själv har jag småbarn, hund,katt får, getter, hästar, höns, katter och kaniner och vet du det går alldeles utmärkt!

 4. Jixa skriver:

  Jag begriper mig inte på människor!! Det är frivilligt att gå in på bloggen!! Har man inget snällt att säga så håll käften!! Inte konstigt att mobbing bland barn är så stort!! De ser ju vad de vuxna säger och gör!! Säger bara skärpning!!!!

 5. Ninna skriver:

  Vi har alltid haft pudel i vår familj, sedan jag var barn, och har en storpudel nu. Kan inte tänka mig en härligare hund! Om de möts på rätt sätt och får sina behov tillgodosedda är de så helt underbara – sociala, glada, lättlärda… Och dessutom fäller de inte, men kräver förstås en del pälsvård. Mer om man vill ha dem ”full-pälsade”, mindre om man klipper dem kort. Jag tittar ofta på ”Mannen som talar med hundar”, Cesar Millan, tycker han har väldigt mycket att komma med. Alla håller inte med om det, men så är det ju med oss människor. Vi har olika tyck och tänk! Lycka till med ett eventuellt hundköp! Att ha hund kan bli ett verkligt gemensamt intresse i familjen, och tänk så mycket roligt man kan ha med sin hund, även tillsammans med andra ”hundfamiljer”!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..