Dumförklarad ?, årets bästa handling m.m

God morgon alla glada! Sitter uppe med David och de tre yngsta tjejerna medans alla andra sover fortfarande. Det är alltid David och Älva som vaknar först tätt följda av Lilja och Nellie. Oliver brukar också komma upp tidigt men idag sover han länge för att vara han 🙂
Davids förkylning börjar bli bättre och han har sovit mycket bättre i 2 nätter nu.
Det var visst många som har sina åsikter om huruvida vi borde skaffa hund eller ej…. känner mig nästan dumförklarad av några..?
Vi har haft våra funderingar om att köpa hund sedan vi flyttade från Märsta för snart 4 år sedan. Fyra år. Inte så att vi har förhastat oss direkt eftersom vi ännu inte skaffat oss en hund 😉 Självklart så förstår vi att det är enormt mycket jobb med en hund. Kanske just därför vi väntat så länge och fortfarande väntar…! Skulle vi klara av att ha en hund? Det är jag helt övertygad om att vi skulle! Och förr eller senare så kommer vi nog att köpa en hund 🙂 När vi känner att det är dags. Nog om det. ..

Igår läste jag om att Carola hade fyndat på Stadium i Uppsala  ( vid Ikea ). Så vi tog oss en tur dit. Det var 75% på allt i butiken pga flytt. Vet inte hur länge de haft den rean men det var mest vintersaker kvar. Tex alla skidskor oavsett ordinarie pris kostade nu 500kr. Såg en kille som köpte ett par hockeyskridskor som kostat över 8000kr för just 500kr! Snacka om klipp!
Vi hittade en del vinterstövlar …

image

Till mig, Peter och Thor…

image

Nellie, Älva, Lilja och Alice som även fick ett par Converse…

image

2st regncapeer och ett gäng med vantar. Kamouflage-vantarna till Peter var så bra och så dyra att vi hade aldrig annars köpt de men med 75% så var de värda att köpas 😉

image

Nu snackar vi om rabatt 😀
I stort sett så betalade vi för 2par stövlar och resten vart gratis – me like!

Efter Stadium blev det lunch på Ikea och även där sparade vi in en slant då barnen åt gratis när en vuxen tog lunch. Betalade för 2 vuxen tallrikar och fick 4 barn tallrikar gratis 🙂

image

image

image

Gott
Kevin och Mli fick äran att laga middag idag, tacospaj som de gjorde sist för nån vecka sedan 🙂 Kvällen innan hade Kevin bakat en nutella cheesecake som åts till efterrätt. Jag gillar inte Nutella så tog bara en lite bit och nä…den var inte så god…. inte ens Kevin tyckte om kakan 😉
Nu börjar huset vakna till liv så bäst att komma igång med frullen..
Kram ‚ù§

 1. Anette skriver:

  Ni skall göra det som känns rätt för er ang.att skaffa hund.Ni är dem enda som kan ta det beslutet tillsammans. Arbetar som fosterfamilj /familjehem.Jag har 3 biologiska barn o 4 fosterbarn (med olika speciella behov). Ibland bliver man ifrågasatt , angående vissa val man gör.Har själv 2 hundar o en katt.
  Djuren förgyller 2 av mina fosterbarns vardag (autism o funktionsnedsätting.)Jag tror att ni kommer att göra det val som är bäst för er./Anette

 2. Men är det inte KOMISKT!! Ni klarar av 13 barn HUR BRA SOM HELST, men 1 hund verkar folk tro att ni inte skulle klara av!! 😉 Galna människor!! Det låter väldigt mysigt med en hund! 🙂

 3. Pia skriver:

  Ni är en helt underbar familj som har så underbart fina och väluppfostrade barn, MEN jag tror att många uppfödare kommer att säga nej till köp så länge era yngsta är så små. Men eran tid med vovve kommer, ju större era barn blir! Lycka till, vare sig det blir nu eller senare.

 4. Jenny skriver:

  Jag har följt er sedan första säsongen av FA och måste erkänna att jag var lite skeptisk till en början. Känslan jag fick då var ”allmänt rörigt”. MEN – allt eftersom säsongerna och åren har gått har jag totalt ändrat uppfattning! Nu ser jag en harmonisk familj med två föräldrar som är otroligt trygga i sin föräldraroll, och därmed ett stort gäng trygga barn. Så, jag är fullständigt övertygad om (även fast den enda åsikten som egentligen räknas är er egen) att ni vet vad ni gör om/när ni väljer att skaffa en hund.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..