Cykelverkstad, promenad och blää

Idag har vi haft lite trevligare väder. Igår vad det alldeles för kallt och blåsigt * hualihigen*. Första halvan av dagen hade vi till och med sol och då passade Peter på att serva barnens cyklar 🙂 Och barnen var ute och antingen lekte eller hjälpte till. Jennifer åkte iväg med ett gäng kompisar till Fyrishov för att bada.

image

Nellie lärde sig att cykla i slutet av förra sommaren men hann inte få så mycket träning på det. Idag har hon tränat upp sina skills och blivit riktigt duktig på att cykla 🙂

image

När Lilja hade haft en liten sovstund, gick vi alla iväg på en långpromenad. Alla barn förutom Älva och Lilja cyklade.

image

image

image

image

image

image

Först gick vi på gångvägen halvvägs till Björklinge och tog sedan skogsvägen hemåt. Barnen cyklade fram och tillbaka, de plockade blommor och kastade stenar i en bäck 🙂 Lilja ville gå mestadels på hemvägen och då passade Älva på att sitta i vagnen.
Äntligen har syskondelen kommit till Orbit-vagnen och den fick sin första ordentliga tur idag i olika sorters terräng. Jag var lite orolig över hur den skulle fungera i skogen och på mindre stigar men det var inga problem alls. Imponerande då vi gick samma väg i skogen i höstas med en enkelvagn och fick slita ordentligt då. Med syskondelen ser Orbit både tung och osmidig ut men det är den verkligen inte! Utseendet bedrar där minst sagt. Vilket glädjer mig då jag inte behöver längre känna mig orolig inför sommarens skogspromenader 🙂

image

Vagnen är helt outstanding med sina finesser! Babyskydden, liggdelen och sittdelen har likadana botten som man enkelt klickar i chassit. Babyskydd används med en bas i bilen och det behövs inga adapter för de olika delarna. Med tillbehören  Helix gör man smidigt om vagnen till en syskonvagn. Idag fick Lilja/Älva sitta framåt och liggdelen satt i Helix 🙂 Älva är 3 år och 4 mån och ganska stor för sin ålder men hon fick plats i sittdelen utan problem och det fanns fortfarande lite växtförmån kvar. Nöjd 🙂
Kom hem och lagade köttfärslimpa med potatis och brunsås till middag.

image

Sen har barnen varit ute igen medans en annan tog hand om disk, tvätt m.m och sen gosade med de minsta.
Nu är det bara de lite större barnen som är vakna men de är i sina rum. Skit på tv men ska väl slötitta på nåt och bara ”rinna” ut. Är lite på blää-humör just nu så det behövs att bara vara liksom….

Kram på er ‚ù§

image

  1. Ida skriver:

    Jättehäftig vagn 🙂 Vad mysigt med en vårpromenad. Hoppas du snart mår bättre igen.

  2. Kram till dig! Hoppas att du har jippihumör imon då 🙂
    Dina promenader ser ut lite som våra. Cykla, plocka blommor, kasta sten i vatten (storfavorit) och spana i skogen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..