Discobowling, Nipfjäll m.m

Det blev inget bloggande igår, somnade i fåtöljen efter att barnen lagt sig. Fjälluften och aktiviteterna tar ut sin rätta 😉
I förrgår tillbringade vi kvällen i sporthallen. Barnen fick spela i spelrummet och småttingarna lekte i lekrummet. Fina Louise, en bloggläsare som jobbar här, kom och snicksnackade med oss och vi gottade oss med glass i storlek megastor 🙂

image

image

image

image

image

image

image

Ett bra avslut på den dagen 🙂
Igår var det fortfarande ett riktigt skitväder. Och det blåste som vintervindarna är i Stockholm *brrr*
Vi skulle ha testat höghöjdsbanan och skyttestigen men blåsten förstörde för oss 🙁 Istället så passade vi på att tvätta lite kläder och barnen fick hoppa i hoppborgen. Efter middagen discobowlade vi. Jag bokade 2 banor och ( nu skriker alla genus-människor högt)  det fick bli en tjej och en killbana 😉 Vi är inga inbitna bowlare och bara de 4 äldsta barnen har bowlat tidigare. Jag har bowlat hela 2 gånger sen jag blev vuxen på papper. Så nivån på oss var inte speciellt hög men jäklar så kul vi hade! Varför har vi inte bowlat för liksom? Asakul ju 🙂

image

image

image

En timme gick fort och vi hade gärna fortsatt ett tag till men nja… Hade redan betalat 600kr för en timme och hade ingen större lust att lägga lika mycket till just då…man får dela upp roligheterna som kostar fläsk 😀
Idag har vi haft en fin dag halleluja! Sol och runt 20 grader varmt. Efter att ha haft 3 dagar med under 10 grader så var det välkommet. På förmiddagen badade barnen i utomhuspoolen. De minsta lekte i lilla lekparken bredvid.

image

image

Renarna har gått runt i stugområdet under hela dagen och flera gånger utanför oss vilket barnen tyckte var jätteskojigt 🙂

image

image

Efter lunchen åkte vi till Nipfjället. Alla barnen förutom de 3 minsta gick upp till toppen. Vi fikade och barnen tittade om stenhögen då bygde förra året fanns kvar och det gjorde det 🙂

image

image

image

Det fanns även lite snö kvar här och där…
Efter middagen blev det utomhuspoolen igen. Kevin, Thor, Älva och Lilja  ville inte bada så de lekte i lekplatsen i stället.
Avslutade kvällen med att tvätta två till maskiner med kläder. Såå härligt att få det torktumlat efteråt!  Saknar en tumlare hemma.

Annars då…. Barnen har hemlängtan trots att vi har det bra här. I förrgår fick jag ett sms från Tintins matte om att vi kunde hämta honom från och med onsdag. Så just nu vill alla bara hem och köpa allt inför Tintins ankomst så att vi är redo att hämta honom på onsdag istället för till helgen 😀 Vi får se hur vi gör…

En del av er har sina åsikter och oroar sig angående Linnéa…. Jag förstår det men först vill jag be er att tänka lite längre än näsan räcker. Linnéa är en tonåring med ett sjukdom. Hon har bra dagar, si så där dagar och skitdagar. De dagarna kan vara nog så jobbiga för en ”frisk” tonåring…Att dessutom ha dessa hjärnspöken att fightas emot 24/7 gör dagarna till ett berg och dalbana som kan ibland tära ordentligt på alla i familjen. Vi har full koll på läget. Vi har kämpiga dagar och vi har bra dagar. Vi gör det bästa vi kan och även syskonen kämpar med oss. Vi har koll på läget och gör så gott vi kan. Vi kämpar tillsammans och vi kommer att vinna tillsammans ‚ù§

 1. annema skriver:

  A.G. Mirka skriver att Linnea är en tonåring med en sjukdom. Tonårstiden är jävlig för dom flesta, sjukdom eller inte. Tonåringar uttrycker sej på ett visst sätt, allt är svart eller vitt. Ena dan är allt toppen, andra dan vill man dö. Läser man en tonårings dagbok, sin egen?, kan man bli mörkrädd. Man kan inte tolka en tonårings blogg på samma sätt som en vuxenblogg. Mirka Och Peter har nog så mycket koll som är möjligt. Sen är Linnea en fri individ med egen vilja.

 2. Isabel skriver:

  Stå på er! Ingen känner ert barn bättre än ni! Ni kommer alltid göra det som är bäst för ert barn och ingen annan gör det bättre än ni!
  Jag har själv haft ätstörningar när jag var tonåring. Men blev frisk. Jag har själv en tonåring som är deprimerad och vet att varje dag är en kamp för tonåringen och även för resten av familjen som måste anpassa sig till situationen.
  Ni är en härlig familj och ni kommer vinna kampen tillsammans! Kram

 3. Sandra skriver:

  Vill tipsa om ”Barn bowlar gratis” nu i sommar!!! Googla det så hittar du en hemsida där alla barn får bowla helt gratis hela sommaren runt om i Sverige. Här där vi bor är barnen välkomna en gång om dagen(!). Men åtminstone en gång i veckan tror jag att det är överallt i alla fall…

  Jag är inte hundra på var Björklinge ligger… Men rätt nära Uppsala va? Och där lär det finnas.

  Kramar/Sandra

 4. Ronja skriver:

  Trevligt att läsa din blogg Mirka, jag tar en titt dagligen för att se hur ni har de i fina Idre. Jag tycker de är fint där, har varit där förut, och skulle flyttat dit men de vart ändrade planer 😀 Gud va kul för er att ni ska få en familjemedlem till 🙂
  Jag vet hur de är att ha hjärnspöken, dom är ofta här å bankar på och säger saker…
  Linnéa å ni är starka ni kommer klara detta galant. och att hon har en sån bra mamma och pappa gör de bara bättre 🙂 Ni får ha en fortsatt trevlig tid i Idre 🙂 Ha de gött! Kram

 5. Att ge efter för anorexin gång på gång hjälper inte L framåt..jag vet att det är helvetiskt o ta fajten varje måltid och även runt detta med träning och rörelse men man är tvungen vare man sig är hemma eller borta…full koll tror jag tyvärr inte ni har då skulle ni inte göra som ni gör…

  1. mirkak skriver:

   Att ge efter…? Vi har någon enstaka gång missat lunch eller mellanmålstiden, vi är inte perfekta men har trots det fått i henne mat. Hon äter sina måltider och har kommit till en bra vikt. Enligt ätstörningsenheten får hon röra sin måttligt bara hon äter som hon ska vilket hon gör. Hon är inte ute på långa promenader el dyl varje dag… Så det är lite då och då hon får sk träning vilket också kompenseras med mat där efter. Allt vi gör gör vi i samråd med ätstörningsenheten 😉

   1. Helena skriver:

    Ni vet vad som ska göras‚ù§Ô∏èLinnea kommer att bli frisk‚ù§Ô∏è

   1. Anki skriver:

    Det är väl konstigt att andra måste ”lägga sig i” och tvivla på att ni inte har koll på Linnea… Ni om någon kommer att fixa detta tillsammans med er fina tjej. Inget som någon annan alls behöver tvivla på <3
    Ha en forts härlig semester och lycka sen till med er lille Tintin <3 Är själv uppfödare så har sett många lyckliga familjer som har hämtat hem sina nya familjemedlemmar <3
    Kramar från Skåneland

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..