Äsregn, skogen och kantareller

Det är verkligen som att ha en liten bebis hemma. David sover ju hela nätter sen 3 månader tillbaka men nu är vi tillbaka till vaknätterna igen 😀 Det blir till att gå ut med Tintin ett par gånger per natt och därefter stå emot hans lekförsök. Han vill ju så gärna leka men en annan vill inte leka mitt i natten. Men han är jätteduktig och lugnar ner sig när man gosar ner honom i bädden.
Inatt gnydde Tintin kl. 1 så jag skyndade ut med honom….  Till ett rejält ösregn! Det var ingen hit tyckte Tintin och ville bara komma upp så jag gav upp efter en stund. Blev väckt en timme senare och försökte på nytt få Tintin att uträtta sina behov… I ösregnet. Han vägrade. Jag måste skaffa oss ett rejält paraply! Hur som… Vi kom in och han kissade inne. Och jag förstår honom, i det regnet är det nog inte många hundar som gärna gör sina behov. Så jag måste verkligen fixa ett par ordentliga, stora paraplyer…Det här får inte upprepas 😉

image

Igår hade vi trevligt besök av en Madeleine, en väninna till mig och delar av hennes familj. De bor i Göteborg och var på väg hem från Ä-vik och passade på att säga hej när de ändå åkte förbi oss 🙂

image

Madde lyckades fånga en skrattande David 🙂 Jätteroligt att ses igen och även få träffa delar av din familj Madde ‚ù§

Det regnade inget mer i morse men var ändå ett riktigt sunkväder. Vi beslöt oss för att klä på oss varmt och ta en skogspromenad. Barnen ville plocka smultron och vi ville se om vi kunde hitta lite kantareller.
En kvart efter att vi gått hemifrån sprack himlen upp och solen kikade fram. Jag hade tagit på mig Kevins vinterjacka (!?!) så då blev det plötsligt aningens varmt 😀
Barnen hittade massor med smultron och blåbär och vi hittade en hel del kantareller.

image

image

image

image

Gott gott gott

Efter middagen har vi suttit ute på gräset. En del av barnen har varit i närheten och plockat mera blåbär och några har lekt och gosat med Tintin.

image

image

image

image

image

Ett härligt avslut på dagen 🙂
Nu ska jag ut en sväng med Tintin,  sen sova är ju lite trött efter de senaste nätterna

Kram ‚ù§

 1. Lina S skriver:

  Ja inlåst i en bur måste ju vara perfekt sätt att bli rumsren på……………………………………..milde tid!

 2. Karin skriver:

  Om ni vill att Tintin sover bättre kan det hjälpa att ha honom i en transportbur bredvid den egna sängen på natten. Så gjorde vi med våra hundar de första veckorna och det funkade kanon.

 3. Annika skriver:

  Vilken härlig dag!
  Vi var också ute på kantarelljakt häromdagen. Resultatet blev TVÅ styck kantareller, ha ha vilken skörd. Vi får försöka igen vid ett annat tillfälle.
  Änskar er en riktigt skön helg 🙂

 4. vad roligt att Tin Tin finner sig till rätta hos er. Så mysig hund. och härliga bilder.

 5. anneli skriver:

  Hej…jag har nyligen hittat hit till din blogg. Jag har ju sett er i ”Familjen Annorlunda”.
  Så himla härlig familj ni är ‚ô•
  Det ska bli ett nöje följa er…tack för trevlig läsning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..