Mini-Marilyn m.m

Jag måste bara visa vår Älva som blev målad av Linnéa igår, hon såg så rolig ut 😀

image

image

image

En Mini-Marilyn….. Eller kanske Chucky’s bride…  Eller från Monster High 😉

Idag har vi haft Tintin i en vecka ‚ù§ Han har installerat sig bra hos oss och vi kan inte tänka oss vårt liv utan honom.

image

Han älskar värme, närhet och gos och hittar alltid någon att gosa med. Tintin har lindat husse runt ” lillfingret ”,  vilket vi andra visste att han skulle göra 😀
Han är rätt nafsig när han ( <– Tintin) busar vilket är ju helt normalt med valpar men det gör han inte mot David och Lilja. De är han mycket försiktigare mot och slickar på istället.
Vi försöker lära barnen att ignorera Tintin när han bits för att minska det och barnen börjar förstå varför alla ska göra likadant.
När kan man börja träna en valp med enklare saker som " sitt " m.m? Tips om bra övningar?

Finns det någonting godare än hotellfrukost?!  Det våra barn gillar mest när vi äter hotellfrukost är all frukt som finns tillgängligt. Vi köper mängder med frukt men har det sällan till frukost. Vi har däremot ofta tex ägg, bacon, avokado, grönsaker osv. Men det blir extralyxigt när vi dukar fram frukt och väldigt uppskattat av barnen 🙂

image

Vattenmelon är favoriten

Imorgon ska jag överraska familjen med det jag tycker är godast vid hotellfrukost men har aldrig haft det hemma 😉

Jag behöver ta mig i kragen och ta ut min hårförlängning också. Har borttagningsmedel hemma så det är bara att fixa det men jag har inte fått tummen ur ännu. Skulle ha gjort det för 2 månader sen 😀 Jag måste dock säga att Rapunzel-håret är outstanding! Jag har haft löshåret i 5 månader nu och håret är fortfarande i fint skick och jag har bara tappat 4 slingor! När jag tagit ut förlängningen ska mitt hår klippas och få vila ett tag. Det får bli en kortare frilla framöver 🙂

Det börjar närma sig för min blogg-flytt också. Jag informerar om nya adressen dagarna före så ni vet 😉

Kram kram ‚ù§

 1. Lina S skriver:

  Först skall den bli rumsren tex…
  När valpen kommer in i en mer turbulent period,
  unghundperioden, kommer du behöva träna andra saker.

 2. Amanda skriver:

  Bra saker att öva på när de är valpar är ”ligg” och ”stanna”, även passivitetsträning är superbra. Det har man nytta av i livet med sin hund. 🙂

 3. Vilma skriver:

  Hej mirka! Grattis till den nya familjemedlemmen, jag tror att han kommer få ett topphemlig tillsammans med er härliga familj. Mitt tips är att du eller din man går en valpkurs tillsammans med lilla Tintin. Det kan vara svårt att veta exakt hur man ska bära sig åt med en liten valp och det är väldigt viktigt att man gör rätt från början. Jag har en 11 veckors valp hemma nu och i vår familj har vi bestämt att det bara är vi vuxna som tränar och uppfostrar lilla valpen, just för att det ska bli rätt och riktigt från början. Barnen får leka o gosa när valpen inte ligger o sover, då får han vara ifred. Lycka till, djur berikar som ni säkert märkt både vuxna och barns liv. Kram

 4. Denize skriver:

  Hej!
  Redan första dagen bör man börja träna sin valp, ställa krav och visa vilka regler som gäller. Jag rekommenderar er att följa fredrik steen på både nyhetsmorgon och Youtube. Även på tv4 play kan ni se hans program hundcoachen och inom kort kommer även hans nya program om just valpar. På tv4 o Youtube kan ni även se hans valpskola. Han har även böcker. Jag har precis läst ut en bok som jag gärna skänker till er 🙂

  Rekommendera även nu att börja träna kontakt och inkallning, ni vinner väldigt väldigt mycket att börja med det tidigt.

  Många kramar denize

 5. Jag leker mest när dem e valpar, bygger relation, o när dem börjar bli 3-5mån skulle ja börja lära in sitt o ligg, varsegåd börjar ja däremot fort med, när de e matdags 🙂 sen kan man alltid belöna spontant, sätter han sig ja men här får du en godis, lägger han sig bra duktig, utan att sätta kommando på de 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..