Elaka myggor m.m

Jäklars vad elaka myggorna är mot Älva i år. Hon är ordentligt drabbad av de och har hela tiden massa myggbett på sig, mycket flera än någon annan i familjen har.  Och Älva verkar inte riktigt tåla myggen i år för det är rediga märken hon får…

image

Hon ser ut att ha fått en smocka av myggan stackarn.

Hittade även en fästing i nacken på Älva igår. Jäkla små odjur det är alltså! Tintin har dagligen någon som kryper på honom men oftast hinner vi ta bort de innan de bitit sig fast. Jag har gett Tintin en tablett mot fästingar som verkar fungera bra för de fästingarna som har bitit sig fast har dött. Men det verkar vara mera av de krypen iår….eller?

image

image

Idag kommer min mamma och syrra och hälsar på 🙂 Det var ett bra tag nu sen vi sist sågs och alla längtar.
Annars så rullar dagarna på. Vi gör små utflykter på dagarna när vädret tillåter och tar det allmänt lugnt. Ett par veckor kvar till skolstarten och vi hoppas fortfarande på lite roligare väder 😉 Eller en lottovinst 😉

Nu börjar småttingarna vakna till liv. Älva vaknade först klockan 7 idag vilket var en klar bättring mot kl. 4.30 igår morse. Dags att starta dagen ordentligt 🙂

Kram 💗

 1. Theres skriver:

  Finns mycket konstiga myggor och ”bitande” inseker nu 🙁 Vår dotter (5år) blev biten/stucken 2 ggr, ena ovanför ögonbrynet och det andra på ögonlocket så hela hennes öga svullnade upp, det var så svullet att man inte ens såg hennes ögonfransar, hon va helt ”blind” i 2 dagar innan det började lätta och man kunde se lite av hennes fina öga igen 🙁 Man tyckte så synd om henne, en annan hade ju jämrat sig och klagat men hon var fortfarande lika glad och brydde sig inte alls om att alla tittade, hon sa bara att en fluga bitit henne 😉

  1. Tycker inte alls att det var en dum fråga, hon känner bra med pengar på oss som läser hennes blogg. Varför skulle hon då inte kunna svara på den frågan? Vi läser ju hur Linnea mår, så för mig var det en självklarhet.

 2. Lena skriver:

  Köp INTE fästinghalsband. Det ska inte användas om man har små barn
  / Lena

 3. Neta" skriver:

  Tror inte ens jag sett en mygg i år. Vi pratade om det senast igår. Men vi har ju mest barrskog på den här sidan.

 4. Vi har också haft problem med kraftiga myggbett på yngsta barnet. Jag funderade på varför hen såg så konstig ut vid ögonbrynen tills jag fattade att hen hade ett myggbett som svullnat upp rejält. Men det var de första som kom för några veckor sedan och nu verkar de bli lite mer normalstora.

  Vad gäller fästingar så har vi inte så många i år, trots att det borde ha varit gynnsamt eftersom det inte var en så kall vinter. Men jag har nog bara tagit bort ett par stycken från barnen totalt och jag har inte fått några alls. Med hund är det ju lite värre, de brukar få massor.
  Allra bäst är väl de medel som finns som gör att fästingarna inte ens är intresserade av att försöka sätta sig på Tintin så att ni inte får över dem till barnen. Det finns även ett mygg/fästingmedel som ska vara jättebra som gör att man slipper dem också. Jag vet att Apotek har det, men kommer tyvärr inte ihåg vad det heter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..