Bra kläder till höst och vinter

När det kommer till barnens vinterkläder så är jag extrapetig. De ska hålla bra emot kyla och väta, ha bra kvalité och gärna hålla så att de kan gå i arv osv. För 4 år sedan hade Benny, Victor och Alice Gneis vinterkläder och de fyllde verkligen alla kriterierna. Både Oliver och Thor har haft Victors set ett varsitt år och kläderna är fortfarande hela!

I samarbete med Gneis har jag nu fått testa några plagg och idag kom Nellies och Liljas nya kläder för hösten och vintern. Testar en annan variant för Nellie som jag tror blir kanonbra!

Hon behövde nya skalbyxor och jacka att ha framförallt på förskolan

wpid-img_20150923_153350.jpg

¬†skalkläder

¬†Turmalin allväder set

Visst är det en härlig färg jag valde ( älskar grönt )?

Tyget är verkligen mjukt och behagligt vilket gör det lätt för mindre barn att röra sig ute. Vattentätheten är hög ( 10.000mm ) och tyget andas bra. Byxorna är Cordura-förstärkt från knäna och neråt. Jag gillar att byxan är hög och har hängslen.

Det bästa är att man kan använda lager på lager – principen beroende på väder och vind 🙂

Och därför valde jag även dessa två plagg till Nellie!

wpid-img_20150923_153218.jpg

Mellanlager:

Izzy Termojacka och Zapp II termobyxa.

När det börjar bli kallare kan Nellie ha de under allväders setet och bör klara sig hela vintern så 🙂

De är smidiga och lagom varma. Lätta och tar inte mycket plats tex i väskan om man tar med de ifall det behövs varmare kläder 😉 DWR-behandlat för att klara lätt regn.

Nellie ville knappt klä av sig de nya plaggen och längtar till att få ha allvädersetet till förskolan imorgon.

Lilja fick en vinteroverall som hon har på sig i första bilden 🙂

wpid-20150923154608846.jpg

Vinteroverall:

Minishape II heter overallen och passformen är jättebra . Mjuk och smidig med en bra midjevidd som regleras inifrån.

Den kommer att bli perfekt för vinterns utelekar!

Har ni testat Gneis någon gång?

Gneis är ett norrlänskt företag som vill göra världens bästa funktionskläder för barn. Det är viktigt att kläderna är både¬†sköna (rörliga, andande, funktionella¬† osv)¬†och att de är slitstarka & vattentäta.

Gneis har fluorkarbonfri DWR i alla¬†deras plagg ( DWR är den behandling av yttertyget som¬† gör att vattnet pärlar sig och rinner av.)

Gneis strävar kontinuerligt efter att minska¬†deras kläders påverkan på miljön.¬† Och ett bra sätt är att göra hållbara, könsneutrala och tidlösa plagg, som kan¬† användas av flera barn.

Eftersom vi haft Gneis-kläder förr vet jag att¬†vi inte kommer att bli besvikna 🙂

 

 1. Irene skriver:

  Hahhaha då har ni inte sett pernilla w blogg!

 2. Annica skriver:

  Ett tips är att pga Gneis höga kvalité så fungerar dom utmärkt att köpa begagnade. Har själv köpt både nya och begagnade ingen skillnad på kvalitén. Jag tycker att viktigaste är att ett barn ska klara av en skoldag/fritids utan ha blöta kläder. Sen om det är ett ”märke” eller ej spelar ingen roll.

 3. Sofie skriver:

  Gneis är rätt dyrt, vill du få dina läsare att känna sig dumma som inte har råd att köpa dessa plagg? Konstigt sponsrat inlägg. Men jag förstår dig om du får gratis uppsättningar av kläder till dina kids i vinter.

  1. Jag har inga som helst avsikter att få någon känna sig dum!!
   Så här anser jag: Vinterytterkläder är för mig någonting det är värt att lägga pengar på för man får vad man betalar för. Som tex med Gneis, har haft deras kläder förrut åt 2 pojkar som vanligtvis sliter kläder enormt och behöver 2 par thermobyxor på en säsong om jag köper billigare varianter. Gneis kläderna höll för de och kommande säsongerna för 2 yngre bröder, sammanlagt höll de thermobyxorna i 3 vintersäsonger! I mina beräkningar så kom jag då billigt undan 😉 Så ja, jag rekommenderar helhjärtat Gneis då jag vet att deras kläder är bra. De kläderna tjejerna har nu till vintern räknar jag med ska även i sikt kunna användas av Älva, Lilja och David. Dvs. en långsiktig investering.

 4. Detta hör inte vill ämnet men en liten fråga till er alla, själv är jag extremt sugen på ett fjärde barn, hur lyckas jag föra över min längtan till mannen utan att tjata, kan tillägga att han inte är så vidare värst på idén. Tanken är väl mest att han själv ska bli sugen, men hur? Tar tacksamt emot tips!

  1. A skriver:

   Haha, ja lyckades inte utan mycket tjat. Fick fyran för 2 år sen, snart kommer femman (helt utan tjat!). Lycka till!

   1. Tack för ditt svar, är väl bara hoppas på att han börjar längta precis lika mycket som jag snart. Lycka till med nr 5!

 5. Anna skriver:

  Kul med Gneis, dessa känner jag till sedan tidigare. Personligen så gillar jag inte färgerna ovan…. finns ju tack och lov i andra kulörer. =) Har spanat in massa annat tjusigt hos Gneis. VInteroverallerna bla. Tack Mirka för påminnelsen. =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..