Huvudet upp och fötterna ner…typ¬†

Just nu vet jag nästan inte om jag står på huvet eller på fötterna, så mycket nu. Mina tankar är ofta hos mormor och mamma och jag önskar att vi hade bott närmare så att det var lättare att hjälpa till. 

Idag har jag åkt jojo till och från tandläkarbesök med ett barn, 2 olika utvecklingssamtal, hämta först ett barn och senare ett annat. Varit hem mellan varven och hunnit hänga tvätt, städa lite, städa lite till och påbörja middagen. Fick ett litet spel på skolbarnen som är mästare på att inte ta efter sig ordentligt när de har tagit mellis. Jag vill att de ska förutom att plocka undan efter sig även torka upp smulorna m.m. Om nåt tar slut så läggs det på diskbänken, inte direkt i soporna. Jag blir galen på sånt och ibland rinner det över för mig och slarvungarna påminns om saker och ting 😉 

Och med handen på hjärtat så är de äldsta värst! Så ni som har vuxna barn snälla säg att de blir mera ordningsamma som man försökt lära de och att deras kommande egna hem inte kommer att se ut som svinstior?!? 

Jag tror inte att jag var så stökig av mig som liten….? Jag är inte extremt pedantisk som min mamma och syster men gillar ordning och reda. Gillar inte att ha massa smulor, sand/grus osv på golvet, hatar att gå på sånt så hellre dammsuger jag då 10 gånger/dag om det behövs. Gillar inte heller smulor/skräp på köksbordet eller diskbänken, och bara måste torkas bort direkt. 

Det är dock dags att höja kraven på barnen, jag kan inte vara deras privata städtant hur länge som helst 😉 

 

 
Den här killen är i alla fall till hjälp när David kastar mat runt sig 😀 

Nu har vi fått förskoleplatser till Lilja och David från och med augusti. Men så fort jag fick beskedet så ångrade jag mig ang David! Jag är supernöjd med barnens förskola men kan inte släppa ”iväg” vår bebis ännu. Fick jätteångest av tanken och har nu bestämt att David får fortsätta att vara hemma med mig ett tag till 🙂 Lilja kommer att vara 3 år då och jag vet att hon kommer att älska förskolan precis som Nellie och Älva gör. 

Det blir bra så 🙂

 

 

Idag fick jag en sån fin blomma av älsklingen ‚ù§Ô∏è 

Godnattkram ❤️

Ps: Glömde bort att det finns ett nytt klipp uppe på Youtube. En återblick på en vardagsmorgon i  vår första säsong i Fam. Annorlunda 2010 😉 Det är lugnare än på klippet, Kevin kommer upp bättre också 😀 Vi har bra morgonrutiner utan några större konstigheter och oftast är det väldigt lugnt trots att alla går upp runt kl. 6. 

 1. Lina skriver:

  Det är nog inte fel att lära barnen städa upp efter sig. Tror inte det blir så mycket trots från dina barn. De har en god grunduppfostran och jag är övertygad om att du kan ge dem argument som biter. 😉

  Sen tror jag det är helt rätt att ha kvar David hemma ett tag till. Tycker du gjort det bästa för alla dina barn att låta dem var hemma tills de verkligen har behov av förskola och har du möjlighet att fortsätta vara hemma med David, hade iaf jag gjort likadant.

  Hoppas allt är bra med Linnea och att hon trivs med det hon gör. Hon är så fantastiskt kreativ och gör det så bra!

 2. Båda mina söner hade katastrof zoner i sina rum då de bodde hemma men begränsade Tack och lov röran till det området, nu är de 19 och 22 och har flyttat hemifrån och paff så hände något och de lärde sig städa bort. Blev nog annorlunda när de fick något som är deras egna och det är en ren fröjd att åka dit.

 3. mia skriver:

  Jag får intrycket att Peter är så gullig. Han verkar ofta ge dig blommor. Fick.tårar i ögonen när jag såg bilden på blomman han gett dig. Min sambo sen flera år har aldrig gett mig något. Varken på födelsedagar el jul. Inte det minsta lilla. Vi har två barn.

 4. Millie skriver:

  Ofta blir de dock slarviga barn igen när de kommer hem har jag märkt….

 5. ankie skriver:

  När sonen bodde hemma så såg hans rum ut som en svinstia, men nu när han har eget boende så är det så städat och fint hemma hos honom. Så du behöver inte vara orolig. Dom skärper till sig ‚ò∫

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..