Jag, kaffe och Marabou

Och så sitter jag igen här, ensam vaken med tv:n som sällskap. Passar på att mysa med en kopp kaffe och en bit choklad. 

 

 
Choklad är min stora last, speciellt en kort period varje månad 😀

Jag har bett barnen ta ner tvätten så att jag hinner tvätta de innan vi åker till Karlstad på torsdag och det blev överfullt i tvätthögen. Så jag har tvättat som en tok idag. På tomten har vi en del is kvar, en del vattenpölar och en massa geggamoja. Jätteroligt att leka i tyckte några av barnen som hade även Tintin med i leken. Så idag har jag även fått en del leriga kläder att tvätta plus handdukar efter att ha fått duscha av hunden och barn 😉

Och Lilja då! Hon är snabb som en vessla när det kommer till att göra hyss. I morse var hon i Nellies och Älvad rum och lekte…trodde jag dårå. Senare när jag går in i det rummet hittar jag hårtussar lite här och där. Lilja hade visst ”lekt” frisör i morse 😀 

Igår medans vi tog hand om köket efter middagen gick hon och lekte med David i släptåget…trodde vi. När jag var klar i köket skulle jag kolla vad de gjorde och ser då att David är i tvättstugan. Eftersom den lilla rackaren älskar att ”leka” med tvättmaskinen ville jag ta ut honom ur tvättstugan… Kommer in där och hittar Lilja sittandes i en låg tvättkorg och hon är täckt med Helosan-salva! Håret, magen armarna och halva benen. Den gröna tvättkorgen var delvis vit. David stod utanför korgen och hade världens fest med salva. 

Behöver jag säga att mina gråa hårstrån har fått nya polare 😀 ;-De

 

 
Nu kom Nellie som vaknat och ville gosa i soffan med mig. För typ 2 min sedan såg hon ut så här. Nu sover hon igen. Snabba vändningar 😀

Selina bakade chokladmuffins efter maten och det blev gott som vanligt 🙂

Nu håller jag på att somnar så lika bra att bädda ner sig 

Kram ❤️

 1. Gäst skriver:

  Men herregud vilka ungar har inte gjort bus någon gång. Mina har då gjort det. Tycker det otroligt att orka med engagera sig i 13 barn. Bra jobbat Mirka&Peter.

 2. Vet inte hur du resonerar med att jag skulle ha erbjudit min hjälp, men folk har så mycket åsikter om hur saker ska skötas ist för att se till sig själv . Ber någon om ett tips eller råd , får denna person räkna med ett svar som kanske inte är till ens favör , men om inte kan man hålla det för sig själv. Mirka har ett stort antal barn och lika stor erfarenhet.

 3. Lotta skriver:

  Från Lotta är till Elenora

 4. Nanna, den självutnämnda experten på barnuppfostran: har du med det att göra ?? Bad Mirka om råd gällande situationen ? Skärp dig och lägg din energi på något annat…

  1. Nanna skriver:

   Haha inte alls! Brukar själv be Mirka och andra om råd… Men vi skiljer oss här.

  1. Lotta skriver:

   Bad hon om din hjälp?!

 5. Haha dom s å liven. I en viss ålder är dom verkligen på hugget att hitta på bus. Mina har också gjort liknande grejer 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..