Sömnlösa nätter m.m

God natt på er 😉 Har precis fått David att äntligen somna. Han somnade strax före kl.19 och eftersom han vaknade minst en gång i timmen förra natten så antog jag att han då somnade för natten. Jo men hej… David vaknade kl.22 pigg som en lärka och den vägen är det 😀 

Älva har varit nästan lika krasslig idag och jag har svårt att sova ordentligt när hon låter illa 🙁 Tur att alla är lediga mån-tis så har vi inga tider att passa riktigt ännu.

Peter, Alice och Thor var till skogen idag och plockade svamp vilket resulterade i goda kantarellmackor 🙂 


Jag åkte en sväng till Gränby med några barn för mera klädköp. Tur att man har en speciell klädsparkassa för såna här tillfällen 😉 Nya skor till 2 tonåringar kan bli en dyr historia bara det. Lite byxor, tröjor, underkläder och skolväskor på det så var pengarna nästan slut 😀 


Benny blev inspirerad av Jennifers skor 😉 

Thor fick ett munspel för ett tag sen och Nellie har tjatat om en sen dess så jag överraskade henne med en


Kommer säkert att ångra det om ett par dagar 😀

Jag blev väldigt ledsen över något jag fick höra tidigare ikväll 🙁 

Tydligen så går jag igenom en  ny tonårsfas m.m nu och är olämplig som mamma så som jag flänger ute osv. Så pass att någon vill anmäla mig till soc!?!  

Detta från folk som inte känner mig över huvudtaget! 

Jag har åkt hemifrån 2 helger – en helg/mån för att samla mina tankar, förbereda mig för framtiden som innebär dagar ifrån barnen när de är hos pappan. Haft det trevlig i vänners sällskap där jag har både kunnat prata, skratta och gråta. 

Vad är det jag har gjort som inte typ alla andra mammor gör med jämna mellanrum? Barnen är mitt allt för alltid och får all min tid alla andra dagarna. 

Vi går igenom någonting jobbigt och även om vi är vänner så är det tungt i perioder. Vi har kämpat med olika saker genom åren och båda har vi våra fel och brister. Det var jag som nu till slut insåg att vissa saker går inte att ändra på och det bästa är att rädda det som går att rädda. Vänskapen. Kärleken finns där alltid men har ändrat skepnad. Jobbigt att komma fram till det när man alltid haft hopp om en gemensam framtid men det blev ändå oundvikligt. 

Nej, vi hade kanske inte behövt skaffa så många barn – det tycker ju många i alla fall. Men vet ni vad… Varenda barn har varit efterlängtade och är djupt älskade av oss båda ❤️ Ingen av oss har planerat att separera. Även de jobbiga stunderna, för alla relationer har sina mer eller mindre jobbiga stunder, så har vi sett framåt. Och vi har haft långa bra stunder mellan dalarna. Men till slut nåddes en punkt som är svår att förklara för den som aldrig varit där. Tufft ,jobbigt och skrämmande – mer än ni anar! Men rätt beslut ändå.  Man kan inte fortsätta ihop på fel grunder. 

Det kommer att bli bra sinom tid ❤️ 

Jag fattar att det blir lätt spekulationer osv… Men skapa inte rykten och skit på de grunderna 🙁 

Nu ska jag försöka sova lite….

Kram ❤️

 1. U skriver:

  Jag vet hur du menar…
  Jag o mina barns pappa har varit separerade i 2 år, skilda i ett halvår.
  Vi har hälften så många barn som ni.
  Fyyyy fan va ont det gör!!! Det var inte så här livet skulle bli!!! Varje dag som jag inte träffar barnen borde inte ens räknas.
  Samtidigt som jag är lättad att de har en bra närvarande pappa, som orkar lite mer än vad jag gör. För det ska gudarna att en separation, ett uppbrott, en sån sorg o det som känns som livets största misslyckandet tär och tar så mycket energi.
  Lycka till!! Kämpa på, som vi mammor kan!

 2. Men Jisses … vad har en del för problem … livet går upp och ner tror säkert att Mirka och Peter är två förståndiga människor låt de göra sina val utifrån deras situation, var stöttande och inte fördömande.
  Mirka har delat med sig av att de ska skilja sig, det gör väl människor titt som tätt brukar ni fråga era bekanta om varför de skiljer sig? i mina ögon känns det som en mycket okänslig fråga. Men det är jag.
  Allt löser sig tillslut.
  Tycker att eran idé om att barnen bor på ett ställe och att ni kommer dit låter som en toppen idé.
  Att Mirka tar hand om sig själv är bara sunt, för att orka ta hand om någon annan så är det bra att ta hand om sig själv.
  Mina slut ord blir : Har man inget snällt att säga är det bättre att hålla tyst.

 3. AJ skriver:

  Ha ha vet inte om jag ska skratta eller gråta. NI…. alla ni som sitter och klagar och gnäller om att Mirka har lite egentid då och då…. sitter ni bara hemma inom husets fyra väggar och går inte ut om inte familjen följer med. Gör ni INGENTING på egen hand. Träffar vänner, går på bio, reser iväg en weekend. Gör ni aldrig ngt för er själva?? Om svaret är nej så måste jag då säga att ni missar ngt. För att växa och utvecklas som människa så måste man även få göra saker på egen hand. Det gör ALLA mina vänner. Inget fel i det och att anmäla till soc för en sådan sak är ju ganska så patetiskt.

 4. frida skriver:

  att ni båda är bra föräldrar behöver ja inte för de vet ni ❤️ men jag är skilsmässobarn, mina föräldrar skiljde sig när ja var liten. första tiden ville jag att dom skulle bli tillsammans men i dagens läge, nä aldrig, dom skiljde sig som ovänner, idag ( 30 år senare ) är dom fortfarande ovänner. ja önska att dom kunde tänka som dig mirka, att skiljas som vänner och fortsätta va vänner. läste även att ni inte ha flyttat isär. det är största beviset att ni tänker på barnen, ni tar allt i eran takt. inte att en ta sitt pick å pack å drog samma sek det tog slut. alla behöver egentid, även om det inte finns barn i bilden behöver man egen tid, man kan inte alltid gå hand i hand ihop klistrade 24-7. jag önskar er alla underbar lycka. vet att ni gör allt till det bästa både för er och barnen ❤️

 5. delina skriver:

  fick höra om skilsmässan o första tanken va hur fixar man boende med barnen men de kommer ju säkert lösa sig. att någon dumt nog anmält till soc när ni har de tufft tycker jag är taskigt. för en skilsmässa när man har barn kan inte va lätt om du har ett eller 13 spelar ingen roll för hur än de är så är de en skilsmässa som drabbar hela familjen. men bättre två lyckliga pigga föräldrar isär en 2 som håller samman på fel grunder. jag önskar er all lycka i erat val i livet o att allt kommer lösa sig i slutändan till de bästa för alla parter. o även du måste ju få komma iväg o andas någon gång. de måste även jag som bara har 4 barn o kan ta en kväll eller dag iväg inte så ofta de blir men de kan vara skönt att bara åka o handla utan barnen ibland kan jag tycka. lycka till med allt nu o styrkekramar du är en toppe mamma o Peter är en toppen pappa o ni kommer fixa detta på ett eller anNat vis.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..