Läkarbesök med Älva m.m

Älva var fortfarande i morse lika dålig som hon varit sen fredags med feber, skällande hosta och väsande andning. Nätterna är jobbigast men hon låter illa även på dagarna så jag tyckte att det var dags för att besöka läkaren med henne. 

Vi åkte till drop in på vc och kom ganska snabbt in till sköterskan som bedömer om man behöver träffa läkaren vilket hon tyckte. Efter en stunds väntan blev Älva uppropad och läkaren lyssnade länge på hennes lungor m.m Hon sa att det verkade som lunginflammation och ville ta crp. Mera väntan för provtagning.


I väntrummet 

Stick i fingret gick jättebra, Älva sa inte ett pip 🙂 Och så väntade vi lite till…

Crp var normalt så Älva behövde inget penicillin men hostmedicin skulle hon få. 

Alla våra tvillingar fick rs-virus som små och tjejerna fick förkylningsastma som följd av rs. Jennifer var helt omöjlig att medicinera med en nebunette så till slut fick vi en aiolos albatross för inhalering vilket funkade så mycket bättre.


Aiolos Albatross är en kraftfull kompressordriven inhalationsutrustning som har utmärkta aerosolegenskaper. Utrustningen kan användas med samtliga, på marknaden, förekommande inhalationslösningar och suspensioner som är lämpliga för inhalation. Den ger en effektiv distribution av läkemedlet och utrustningens höga kvalitet garanterar lång livslängd och hög driftsäkerhet. Den går utmärkt att använda såväl i hemmet som på vårdcentraler och sjukhus och levereras komplett med nebulisator och extra nebuliseringsdelar.

Jag berättade för läkaren att vi har denna maskin och jag vill gärna ha luftrörsvidgande till den och det skulle jag få 🙂

När jag senare hämtade ut medicinen så fick jag Airomir inhalationsspray i handen. Den används med en nebunette och går inte att använda med aiolos 🙁 Testade att få Älva att använda den som den är men det gick inte så bra… Så imorgon får jag ringa vc och se om de kan få läkaren att fixa rätt recept. Framåt eftermiddagen började jag bli lite nojig då Älva hade inte kissat på hela dagen, eller rättare sagt sen hon somnade kvällen innan. Har försökt att få i henne all sorts vätska men hon har bara tagit små klunkar. Precis när jag stog i kö till 1177 vaknade Älva och ville kissa! Halleluja så glad man kunde bli av att se dottern kissa ordentligt 😀 Under kvällen har hon druckit mycket bättre och låter inte riktigt lika illa. Hoppas att det vänder nu för Älva ❤️

Imorgon börjar då skolorna. Nellie är så förväntansfull 🙂 Till slut fick jag tag i hennes nya skola och info om hennes skolbussar. 2 dagar innan skolstart känns sådär… I alla fall så byter hon buss vid Björklinge skolan och i början har de vuxna där som hjälper de att hitta rätt. Jag kommer också att finnas där och se hur allting fungerar 😉 Detsamma ska jag göra när hon åker hem. 

Nu är det bäst att knyta sig så man kommer upp kl. 6 imorgon 🙂

Kram på er ❤️ 

 1. Lotta skriver:

  Stackars lilla Älva!Hoppas hon är på väg att piggna till igen. Svårt när barnen är sjuka 🙁 ♡Krya på henne!Säger samma som du ang schema, min stora tjej började skolan idag i tvåan, och inga scheman klara, det är ju inte ok att inte får den infon innan…Såg ett äldre avsnitt av fam Annorlunda häromdagen, blev så full i skratt när Peter stod och grillade korv i vardagsrummet!Han är ju störtskön:) Måste väl varit speciellt att bo i en bygdegård?Men praktiskt kan jag tänka då barnen kunde busa på stora ytor. Er familj verkar så himla mysig och du och Peter är ju underbara föräldrar. Man bara gillar er ♡Kram/Lotta

  1. skriver:

   Som lärare kan jag säga att våra scheman inte är klara trots att eleverna började idag. Det beror på att alla personer som är involverade inte ens är andställda, pga lärarbristen finns inte sökande. Vi håller då inne med schema till nästa vecka då fler saker är fasta.
   Dock har eleverna fått start och sluttid för dagarna och det kommer inte ändras.

 2. maria skriver:

  Hoppas att Älva snart är frisk igen. Jobbigt med förkylningsastma, min dotter hade det som barn o nu har mitt treåriga barnbarn också det.
  Tror att den medicinen du fick utskrivet är den som barnbarnet använder.
  Ha en bra onsdag
  Kram Maria i Skåne

 3. Louise skriver:

  Krya på Älva. Inte skoj när barnen blir sjuka.
  Våra barn började i måndags och jag hade mer ångest över att Izabella började i förskoleklass. Men det gick bra allting.
  Själv börjar jag i skolan om 2 veckor, är min sista termin i skolan men har 3 VFUperioder kvar.

  Ha en bra dag och lycka till Nellie i skolan.

 4. skriver:

  Hoppas ni får må bra snart!! Förstår precis vad du menar mina började i dag men inte ens fått tiderna sur är bara förnamnet

 5. Neta skriver:

  Ska hon gå i Skuttunge? Varför rev dom isf baracken? Hade ju vart bättre att ha den kvar då.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..