Tacksam ❤️

Älskade läsare , ett stort tack till er för att ni finns där och visar sån värme och omtanke ❤️ 

Idag har jag mått bättre. Känslorna lär göra djupdykningar då och då och jag tror att det är behövligt också just nu. 

Annars så sprider sig viruset Älva hade här hemma. I helgen var vi på American Car Show och tittade på bilar samt umgicks med Emmelie, hennes kille, en kompis och hennes mamma med make 🙂 Hade en riktig trevlig dag förutom att David började bli hostig. Natten blev jobbig precis som det varit med Älva, hosta och väsande andning 🙁 Söndagen och måndagen var jobbiga för honom och natten till måndag vaknade David minst en gång i timmen och var ledsen. 


Stackaren 🙁 

Idag låter han bättre och har varit piggare.

Men nu är det Liljas tur. Hon fick hostan inatt och idag kom febern 🙁 Och ikväll har Nellie visat tecken på att även hon är på god väg att bli sjuk… 

Bara jag får vara frisk så funkar det ändå bra med sjuklingarna 😉 

Så fick vi ett annat problem igår. 

I 3 år har vi bott här och alla skolbarnen har automatiskt haft rätt till skolskjuts. Deras busskort skulle aktiveras automatiskt på första skoldagen. För 5 av de funkade allt som det skulle men för 4 av de blev inte kortet aktiverat. Jag gick in på kommunens hemsida där man felanmäler busskorten för att få nya men när jag skrev deras personnummer så kom det upp en ruta där det stog att de inte var berättigade busskort!?! 

På torsdagen försökte jag då ringa kommunen men kom aldrig fram på telefontiden 🙁 På fredagar har de ingen telefontid. Fortsatte jaga de igår och efter mycket ringande och väntande i telefonkö kom jag tillslut fram. 

Selina har bytt skola till högstadiet och ett nytt kort var redan på väg till henne. 

Men Victor, Alice och Oliver var inte berättigade busskort! För att det måste vara minst 4 km till skolan för barn i årskurs 4 och uppåt och nu efter 3 år har de upptäckt att vi har 3975 meter till skolan. Det saknas alltså 25 meter! 25m!

Eh…inte ett besked jag behövde få just igår kan jag lova 🙁 Jag förklarade att jag kan inte låta barn i den åldern gå sån bit själva och dessutom är det en cykelväg knappt halvvägs bara sen måste man gå på en 80-väg där folk dessutom sällan håller hastigheten osv… Ingen belysning finns heller och vintertid är det mörkt när de ska till skolan. Kommuntanten skulle återkomma… Man kan ansöka om dispans men sånt tar sin tid så hon skulle prata med chefen…

Idag ringde hon och tack och lov så har de nu godkänt busskort för det här året 🙂 En oro mindre för tillfället. Och nästa läsår bor vi inte ens kvar i detta hus så det problemet är då borta. 

Idag tog jag med de små på en liten promenad för att möta upp Thors skolbuss. Och vad såg jag inte då i diket om inte dessa godingar


Där har vi aldrig förr sett en endaste svamp, bara massa smultron 🙂

Och imorse hittade jag en fästing på David som inte ens varit i närheten av högt gräs på flera dagar…


Så nu får man hålla lite extrakoll på honom. Skitdjur det där! 

Nu blir det sängen för mig innan jag somnar sittandes 😀

Kram ❤️

 1. Tur du har Gunilla Mirka,som håller i ordning. 🙂 🙂

 2. Neta skriver:

  Idiotiskt tänkt av kommunen. Man kan ju inte bara räkna meter när det gäller barn. Det är ju knappt vägren där dom skulle gå isf och med den kurvan vid badet där bilarna kommer med en jäkla fart.
  Synd om ni försvinner från byn.

 3. Vem ligger inte intelligensnivån högt hos bara undrar? 🙂

 4. Hej! Nyss börjat läsa din blogg och blir full i skratt utav alla som verkar gilla att lägga sig i ditt/ert liv! Tänk vilka roliga människor det finns där ute som på riktigt blir upprörda och är så dömande.Blir mörkräddIntelligensnivån och kan inte ligga högt…Inte konstigt att vår värld är full med tråkigheter när människor inte verkar tänka längre än vad näsan räcker! Tycker iallafall att din blogg verkar intressant och vill fortsätta läsa(kommer dock ej läsa kommentarerna )Ha det toppen!

 5. LinaL skriver:

  Tror att folk tycker det är trist att bli kallade för olika tillmälen här hos Mirka.
  Mirka är aldrig otrevlig mot någon.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..