Smak av sommaren i snöstormen

Ja jäklar vad det har kommit snö här sen ett dygn tillbaka hualigen ! Och halt är det på vägarna. 


Nu snöar det bara lite grann men blåser en hel del fortfarande. 

Så igår hade vi en innedag, inte en chans att man ville gå ut annat än en snabb vända till affären 😉 Jag blev sugen på att göra någonting gott till kvällen och det fick bli familjens absoluta favoritpaj som enligt vissa barn var som att smaka på sommaren 🙂


Jag använder helst färska jordgubbar till pajen men igår tog jag frysta hallon vilket blir lika gott. Även blåbär blir jättegott 😉

SOMRIG BÄRPAJ

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
1 dl socker

1 st ägg

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

Fyllning:
3 dl gräddfil
1 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 st ägg

ca. 4 dl bär

Blanda alla ingedienserna till pajdegen. Jag brukar micra smöret nån sekund så den blir lite mjuk. Platta ut degen i pajformen. Degen är lite kletig men doppar man fingertopparna i mjöl innan man plattar ut degen så fastnar den inte i fingrarna
Vispa för hand ihop alla ingredienserna till fyllningen.
Häll i bären över pajdegen och därefter häll fyllningen över bären.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 25 – 30 min.Ta ut pajen och låt den svalna. Jag tycker att den blir godast om den får stå i kylen ett par timmar så att den blir riktigt kall
På kvällen låg vi kors och tvärs i vardagsrummet och såg på film.

I måndags när jag vaknade och kollade i mobilen hade Tina skrivit till mig och undrade om jag hade möjlighet att träffa henne och hennes kille Björn på Ikea. De var i Uppsala för ett ärende och så klart måste man passa på att försöka ses eftersom de bor så långt borta 😉

Det blev en härlig lunchdate med mig, Tina, Björn, Carola och Sussi. Tillsammans har vi 4 hela 40 barn ( Tina 10, Björn 1, Carola 9 och Sussi 7 + jag då med 13 ). 


Carola tog med sig Jordan och Jamie så jag tog med mig Nellie och Älva så att järngänget fick leka av sig 🙂 Efter Ikea åkte jag och Carola til Max för att utfodra barnen som hade varit i lekrummet medans vi vuxna åt på Ikea 😉

Nu ska jag göra mig klar för att snart åka till Stockholm och hämta Selina 🙂

Kram ❤️

 1. skriver:

  Hej Mirka!
  Bakade bärpajen idag… Supergod! Tack för receptet.
  H. Veronica från Pargas/Finland.

 2. Ida skriver:

  Åh så gott med bärpaj! Så trevligt med lunch med goda vänner, du och carola verkar umgås en hel del, kul, umgås ni mycket med Mona också el iaf du var väl kompis med henne? Härligt med många vänner!

 3. Åh jag vill också ha så mycket snö! Jag och barnen går och väntar och väntar. Det skulle vara SÅÅ kul med en pulkadag innan skolan början… Vi får se, ännu några dagar kvar på lovet!!

  Kram
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..