De godaste kakorna m.m

Det finns en nackdel med att David sover i min säng…. Han vill gärna att jag gosar med honom tills han somnar och det kan man ju inte säga nej till. Han somnar oftast på två röda men problemet är att jag somnar lika fort 😀 Sen vaknar jag efter en timme eller så och har en del sysslor att ta tag i innan man kan bädda ner sig för natten. Orkar inte glo på tv eller skriva här 😉 

Igår hittade jag recept på världens godaste kakor hos Lindas bakskola som jag vill dela med mig av. 

Jag är inte någon storbakare av kakor och när jag bakar kakor så blir det ofta sirapskakor ( kolakakor/snittar kärt barn har många namn ). De kakorna är enkla att baka och riktigt goda 😉 

Igår bakade jag himmelsk goda mjölkchokladsnittar som är som sirapskakor med mjölkchoklad 
Recept:

100 g smör, rumsvarmt

1 dl strösocker

2 ½ dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 msk ljus sirap

ca 300 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.
Lägg ut tre rader med mjölkchokladbitar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.
Rulla ut längderna, ca 25 cm långa. Lägg dem ovanpå raderna med choklad och platta till dem lite med fingrarna.
Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.


Mums!

Imorgon är det dags för min bil att besöka verkstaden. Äntligen! Jag är skitnervös över det. Hinner de få bilen klar under dagen? Tänk om de hittar massa fel jag inte räknat med? Eller inte kan fixa de felen som är? Låt nu allt gå smidigt så jag får hem en bil som funkar som den ska.

För några dagar sen upplevde jag det för mig första vårtecknet ! Gässen är tillbaka! Har hört de varje dag nu sen dess. Att flyttfåglarna kommer tillbaka är ett bra vårtecken 🙂 

David har börjat prata så mycket nu. Han härmar ord man säger och det kommer nya ord varje dag. Riktigt roligt 🙂 Han har även blivit jätteduktig på att duka av efter sig efter maten. David ser hur alla andra tar undan sin tallrik osv och gör likadant och han är superduktig 🙂 Liten blir stor. 


Bus med syrran ( Älva )


En annan busunge i de ”snyggaste” brillorna 😉


Jennifer är grym på sminkning. I söndags testade hon nåt nytt och det blev jättefint 🙂  Jag har erbjudit mig att vara provdocka men hon målar helst på sig själv så jag får fortsätta med tjatet 😉

Jag vet att många av er har sina frågor kring vår flytt mm. Jag får be om att få återkomma till det lite senare, just nu orkar jag helt enkelt inte hålla på att förklara. Har fullt upp med tankar, planeringar och massa annat i mitt huvud just nu och måste få ta det när jag känner att läget för det är bra. Hoppas ni förstår ❤️ 

Shit, jag kom precis på att jag har nog mammografi imorgon eller på torsdag! Måste leta efter pappret och se så jag kan avboka om det är imorgon. Kanske ska jag passa på att även boka tid till cellprov också. Fick brev om det i januari… Jag är slarvig när det kommer till sånt här gällande mig själv. Fruktansvärt dumt av mig då det är enormt viktiga saker jag skjuter framför mig. Måste skärpa till mig! 

Godnatt på er ❤️

 1. Cellprov har du ett år på dej att göra fr när du fått kallelse på öppen mottagningtid. Fick min igår …. så boka tid beh du inte

  1. Det är nog olika i landstingen, för så är det inte här. Vi får en bokad tid och kommer man inte på den får man en ny kallelse nästa år.

   1. Det är samma vårdprogram i alla landsting. Och kommer du inte på din kallelse så får du en ny varje år tills du kommer. Då trillar du in i den vanliga intervaller igen som är 3-5 år beroende på din ålder. Men som övriga säger. Hoppa inte över dessa undersökningar

 2. Hej
  Är det Jennifer på bilden så otroligt vacker En fråga hur gammal är hon o en fråga till hur mår Linnea nu för tiden hoppas bra

 3. Gå alltid på mammo ! Min dotter hade en cancer som inte var nån knöl, syntes bara på mammagrafin. Är tydligen inte så ovanligt. Så lita inte på att bara leta efter knölar !

 4. Fin dotter men inte lik sig. Har hon använt nån form av ”filter” på fotot
  Du, hoppa inte över din mammografi eller cellprov, det är en förmån vi har vi kvinnor att vi får göra dessa tester och de är av yttersta vikt man gör dem
  Lycka till med allt

 5. Vad vacker Jennifer är, kanske hon har en karriär inom make upVäldigt fint! Se till att göra både mammografin och cellprov, extremt viktiga saker att göra om än lite jobbiga. Men priset man kan få betala om man inte gör det är mycket jobbigare. Jag har tyvärr varit nära personer i min krets som inte har gått på varken den ena eller den andra och tyvärr har det inte gått så bra. Så jag uppmanar alla att inte skjuta på besöken❤ Kram

  1. Sminkningen är riktig sen har hon använt filter men det påverkar inte sminket i sig 😉

 6. Va fin hon är Jennifer och grymt duktig på att sminka ser det ut som! Lärt sig av storasyster Linnea kanske? (Och säkert youtube )

 7. Jennifer och Linnea är väldigt lika tycker jag. Har hon också gjort en ”septum”? Din stora son, bor han hemma ännu eller har flyttat hemifrån? Hur tänker du kring när barnen lämnar boet? Jag fasar för när min son flyttar en dag…vad tomt det kommer att bli även om småsyskonen är kvar hemma!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..