Mmm som i….

Gissa vad jag hittade i affären idag?? Lite tidigt kan jag hålla med om men skitsamma, jag blev överlycklig 🙂  Jag snackar så klart om det godaste med påsken dvs memma!Ett perfekt sätt att avrunda dagen med – en kopp kaffe och memma 🙂

Idag har då bilf*n varit i verkstan. Carola var min räddande ängel som kom och hämtade mig när jag lämnat in bilen och höll mig sällskap i Uppsala i väntan på att bilen skulle bli klar ❤️ 

Vi började med att vänta på att Ikea skulle  öppna så vi kunde äta frukost där. 

Efter frullen gick vi runt på Ikea och kollade lite möbler m.m Jag skulle vilja ha en ny soffa. Vissa av ryggstödskuddarna till vår soffa har blivit jätteknöliga och det spelar ingen roll hur mycket man försöker forma de tillbaka, omöjligt. Jag ska ha en kontorsdel för mig i nya huset och kollade på skrivbord mm och bollade olika idéer med Carola. Det kommer att bli jättebra 🙂  Det är jätteskönt att ha några nära vänner som förstår sig på bloggandet och allt jobb kring det så man har någon att bolla idéer med, fråga om råd osv. I bloggvärlden är det ofta en hel del avundsjuka och missunnsamhet vilket är jättetråkigt tycker jag 🙁 Jag är glad att mina bloggande vänner inte tillhör den kategorin utan vi kan öppet prata om allt, delar med oss av tips om jobb m.m och hjälper varandra i vått och torrt. 

Verkstaden skulle kontakta mig när de kollat vissa saker med bilen. Tiden gick och ingen ringde . Till slut ringde jag de och fick veta att bilen skulle vara klar till kl.16 och att vissa saker kunde de inte åtgärda idag. Bla värmen/fläkten inne i bilen som dog för ett par veckor sedan. Tydligen är det ett stort jobb att komma åt det systemet för att kunna felsöka osv. För att laga fläkten vill de ha bilen inne upp mot en vecka. En vecka! Men hej o hå vad jag inte kan vara utan bil så länge 🙁 Det var nåt mera med bussningarna som behövdes bytas och skulle ta två dagar. Så det får bli en annan gång när jag kan planera in 2 billösa dagar. Allt annat fixades vilket är ändå jätteskönt 😉 Nu låter inte bilen längre som sju svåra år och det är toppen bara det.

Nu ska denna tröttmössa sova i tid tänkte jag 😉

Kram ❤️

 1. My skriver:

  Tror memma är katrinplommon i någon slags kräm. Stämmer det? Låter inte gott men smaken är ju olika, vem är jag att döma?

 2. Anonym skriver:

  Har du någon semester på sommaren?

 3. bi skriver:

  Vad är mamma? Kram till ďig och din fantastiska blogg jag kollar den lite då och då !

  1. bi skriver:

   Inte mamma utan memma ?

 4. En M skriver:

  Den här kommentaren var jag mest tänkt att skriva som ett test, för att se hur det ser ut när man skickat
  För andra bloggar på samma portal du är på blir jättekonstiga när man sänt kommentaren. Får se hur det ser ut sen.
  Men jag skriver om memma, har smakat den EN gång, men blev ingen favorit, men den du köpte måste ha legat ett tag i disken när det var så kort datum på den. Gör du själv ibland? Detta och nån form av morotskaka till jul fick jag smaka på hos våra finska vänner. Morotskakan har jag själv tagit med och använt mig av men memma gick inte hem som sagt.
  Fy för att flytta, men det blir nog bra. Jag har inte flyttat på snart 30 år och höll på att bli galen när vi skulle tömma tre rum pga en vattenskada, fy farao vad grejer man har. Vilken tid det tar. Men nu är det rensat och minst en tredjedel går bort och kommer inte fram igen.
  Lycka till! Ser framemot att läsa mer om boendet/boenden och hur ni kommer att lösa allt det praktiska.
  Tack också för din rakhet och ärlighet och att inte allt i ditt liv är rosa och pluttinnuttigt utan att vi även får se den andra sidan.

 5. Linda skriver:

  Hej Mirka! Det är 15 år sen jag fick barn och på den tiden fick man 480 dagar ( tvillingar) föräldrapenning. Får man fler dagar nu för tiden? Tänker på att både du och Carola fortfarande är föräldralediga. Jag minns att trots att jag tog ut 5 dagar i veckan så blev det iaf under 2 år jag kunde stanna hemma. Mannen skulle ju ha ett visst antal dagar som var låsta till honom. Hur bär ni er år för att kunna stanna hemma så länge och är det inte svårt att klara sig på reservdagarna på 180 kr/dag? önskar dig en fin kväll/ Kram

  1. Jag har inte tagit ut föräldradagar på över ett år utan sparar på Davids dagar som jag har kvar 😉 Jag har eget företag och arbete med inkomst som jag sköter hemifrån vilket är enormt tacksamt att kunna göra för då behöver ingen vabba mm för jag finns där hela tiden 🙂
   Med planering går det att spara föräldradagar om man kan ända fram till barnet fyller 8 år. Vissa perioder har jag tagit upp till 5 dagar/vecka och andra perioder har jag klarat mig med bara 1-2/vecka och då räcker dagarna längre 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..