Min tur tillslut….

Jag hade tänkt fortsätta svara på frågorna men ikväll får jag ge efter den där jobbiga förkyldningen som tillslut fått mig på fall.


Jag kände att den var på gång igår och idag ju längre dagen har gått desto sämre har jag kännt mig. Täppt i näsan med värkande bihålor, hostig, frysen och matt. Det har blivit mycket medicin idag för att orka stå på benen… Älva har en jobbig hosta på nätterna och Davids näsa rinner. Även Alice har varit förkyld men börjar bli bättre. 

Vi började dagen i alla fall med en lyxig frukost som vissa av barnen önskat sig. 


Massa frukt och god pålägg


Äggröra och bacon, olika sorters yoghurt m.m

Barnen verkligen älskar hotellfrukost så nu tog jag med godbitarna 😉 

Nä nu ger jag upp och bäddar ner mig under ett varmt täcke.

Kram ❤️

 1. ”Min tur till slut” inte ”…tillslut”. Tillslut är imperativformen av verbet tillsluta!
  Krya på dig. Frukosten såg väldigt inbjudande ut!

 2. Åh vad gott med frukt och avokado till frukost 🙂 vi brukar också lyxa till med det de mornar vi hinner 🙂 men oj vad mycket socker det blir med sötad yoghurt och nallekorven… ett tips är naturell yoghurt med bär i och skippa skinka mm som pålägg då det innehåller så mycket tillsatser.

  1. Håller med dig ang sötade produkterna I vardagen kör vi med naturell yoghurt, bär och solrosfrön mm och salami men ibland ( 1-2 gånger/mån ) lyxar vi till det vilket jag tycker är helt ok 🙂

 3. Vad tråkigt att Du blivit sjuk. hoppas innerligt att Du piggar på Dig snabbt,nu när våren äntligen börjar komma. Stort Krya på Dig.

 4. Oj, rena hotellfrukosten ju 🙂 Just frukost är svårt att få ordning på tycker jag. Olika viljor, tider att passa… 5 barn och två vuxna som ska iväg, och hos er är det ju många fler som ska iväg – hur brukar frukostarna se ut hos er? Jag har gett upp och det blir mest oboy och macka, visserligen hembakt surdegsbröd med proteinrikt pålägg, som ägg, keso eller skinka, ett glas jos kanske, men ändå. Känns lite torftigt, men vad göra, kan ju inte tvinga i dem. Har du några bra tips på frukostar, eller någon annan här som har det?

  1. Frukost på vardagarna blir ju lite stressigare och våra barn äter då redan kring kl. 6.30 så det blir the /o’boy och macka för de flesta. Jag har lyckats minska på det ljusa brödet men att få vissa att sluta med o’boy är skitsvårt. Stora tjejerna gör ofta smoothie och de mindre barnen vill oftast ha naturell yoghurt med olika frön i. Äggröra och bacon gillas men det funkar inte att laga det varje morgon Så jag tar gärna också emot tips

 5. Men Mirka – står du inte och gör äggröra och bacon till 13 ungar kl 6.30 varje morgon – ajja bajja 😉 Näe du, det gör inte jag heller 🙂 Allvarligt talat, jag tycker det är helt otroligt strongt av dig att fixa mornarna alls, puh, jag tycker det är en pärs! Mina åt helst ljust bröd tidigare, men vi gjorde en deal – först en grov macka och sen det ljusa. Knäcke gick också bra. Nu frågar de inte efter det ljusa, det funkar mest som fikabröd numer. Man kanske inte ska tänka så ”radikalt”, en liten förändring är ju bättre än ingen alls. Ok för oboy och en någorlunda vettig macka, kanske addera med ett knäcke (finns ju så många sorter) och så ett fat med olika frukter och bär, som på er kanon-frukost?! Att komplettera kanske är bättre än att ta bort det de gillar, inte byta ut allt utan istället lägga till nyttigheter OCKSÅ. Men du, vi gör så gott vi kan, och jag tror inte det går någon större nöd på våra ungar 🙂

 6. Man kan äta allt men med måtta. Vissa måste lugna ner sig lite i det nyttiga tänket, och vissa saker som folk anser vara nyttiga är det inte. Ät allt med måtta. Var glad och lev utan måtta!❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..