Frågestund – Svar del 2

Idag har vi haft en till härlig vårdag med upp mot 20 grader varmt dock blåsigt ute 🙂 Man får passa på att njuta nu för snön är visst på väg igen…

Min förkyldning har varit bättre idag men jag blir väldigt tung och trött i huvudet framåt eftermiddagen. Försöker vila så mycket det går och är piggare nu. 

Nu fortsätter jag svara era frågor
Kajsa

Jag undrar om era nya boenden.

Har ni hittat varsit stort hus?

Kommer barnen bo varannan vecka med dig och varannan med Peter?

Bloggar Peter?

Vart kommer barnen gå i skolan, alltså vilken ort?

När ska ni flytta?

När får vi veta mer om ditt nya hus?

Har Kevin flyttat hemifrån?

Tar Linnea studenten i vår?

Vad gamla blir barnen i år, alltså hur mkt fyller de i år?

Kram från mig

Nej, än så länge är det jag som hittat ett stort boende.

Till början blir det inte varannan vecka-boende då småbarnen blir utan förskola en tid framöver. Men tanken är att det ska bli så när allt praktiska ting är lösta. 

Nej, han bloggar inte.

Jag har sökt skolplatser i skolan som tillhör området och även en bit ifrån så får vi se var barnen får plats. Jag hoppas på svar inom kort. Det blir Uppsala.

Exakt datum för flytten är lite oklart. Absolut senast i slutet av maj men kan bli tidigare i maj också.

Har nu svarat på en del frågor om huset och mera kommer sen när jag flyttat in och kan visa bilder 😉

Kevin har nyligen flyttat till sin flickvän.

Linnea hoppade av den första linjen hon gick på och började en ny linje i höstas så hon går första ring.

Kevin blir 20

Linnea blir 18

Jennifer och Benny blir 15

Selina är 13

Victor blir 12

Alice och Oliver blir 11

Thor blir 9

Nellie blir 7

Älva blir 6

Lilja blir 4

David är 2.

Kram
MaddeL

Hus har de löst sig med boende med dig o Peter?

Hur tänker ni kring storhelger så som, julafton midsommar.

Vad va de som gjorde att du bestämde dig för att du vill seperaera?

Ha de bra mirka! Kram

Ang boende se tidigare svar 😉

Tanken är att fira jul mm tillsammans.

Vad som gjorde att jag tog beslutet till att separera är en svår fråga och det var mycket som avgjorde det hela. Jag kan inte ge er alla svar då det är för privat men de senaste åren var en uppvaknande för mig och jag behövde ta ett beslut eller gå under. En vacker dag kanske jag ger er en närmare blick in i mitt innersta men just nu är inte den stunden här.

Kram
Karin

Kommer Peter att bo kvar i det hus ni bor i nu eller kommer han flytta närmare ditt hus?

Kommer alla barnen att bo varannan vecka eller delar ni upp er?

Generellt nyfiken bara då vi sitter i en ungefärlig situation men vi vet inte hur vi ska lösa det för att det ska bli bäst för alla..
Peter kommer inte bo kvar i nuvarande huset utan letar efter ett boende någorlunda nära mitt.

Barnens boende – se tidigare svar. De större barnen kommer att får välja själva hur de vill växla mellan oss 😉

Det är jättesvårt och man kanske måste testa sig fram för att hitta det som fungerar bäst för allihopa .

Kram
Hanna

När började du känna att du och Peter borde gå skilda vägar?

Peter ger intrycket att vara en bra pappa och snäll make. Är ni goda vänner?

Vill du ha fler barn?
 Vi har haft våra upp och nedgångar och ibland kämpat riktigt hårt. Kärleken var stark men också till en kostnad av att jag ”blundade” för sånt som jag inte egentligen var nöjd med. Som gick emot mina värderingar osv. Jag trodde och ville så gärna att allt skulle vara så bra. Viljan och hoppet var det sista som lämnade mig. Känslan kom mer och mer de senaste åren fast jag fortsatte att slå bort de. Till slut gick det inte och när jag tog beslutet var det som en sten lyftes från bröstet. Skitjobbigt som fan men ändå rätt.

Peter är en bra pappa och var snäll make. Alla människor har sina dåliga sidor. Peter har det och jag har det. Och alla vi värderar varandras dåliga sidor på olika vis…. Frågan är, kan/vill vi göra någonting åt våra sämre sidor? Eller kan vi leva med de? 

Vi kämpar på att hitta en bra och fungerande ny sorts relation.

Nej, det blir inga fler barn här och ja, jag är säker 😉  
LL

Har något av era barn någon diagnos? Känner ni att ni får den hjälp/det stöd ni behöver i skolan? Jag har själv en liten underbar 8-årig flicka med autism samt två ”vanliga” barn.

Benny och Victor har dyslexi och de får all hjälp de kan i skolan vilket jag är glad över 🙂
Finlandssvenskan

Saknar du nån gång att bo i Finland och tycker du att mentaliteten skiljer sig mellan finnar och svenskar? Ibland då jag besöker Sverige tycker jag att vi är så väldigt olika och då menar jag inte bara i bastubadning

Jag funderar ibland på hur det skulle vara att bo i Finland igen. Hade nog velat att barnen gått skolan i Finland 😉 Men annars så nej, saknar inte att bo där då jag har alla mina nära i Sverige.
Jag tycker nog att det skiljer sig lite i mentalitet. Hur vet jag inte exakt dock 😀 
Cissi

Jag undrar hur ni löser detta med att ”frakta” alla barn sedan då ni bor själva och har varannan vecka och helt enkelt ska åka någon stans själv med alla barnen. Ex på semester?

Har bara 4 barn själv men blivit helt strandad vid de tillfällen då vår lillbuss varit inlämnad och vi bara haft en 5sitsig bil till låns Vi har fått kört två bilar i de fallen då släktträff och dylikt varit inplanerat samtidigt som vår 8sitsiga bil varit på verkstad. Vi åker dock bil ofta (flera ggr i veckan) med hela familjen när vi hälsar på vänner, åker till köpcenter osv
Undrar oxå hur ni får ihop all läxläsning om eftermiddagarna? Har alla skolbarn läxor? Gör dem de automatiskt eller blir det tjaffs och bråk? Behövs ni vuxna mycket till hjälp?

Vi har svårt att få ihop våra endast 2 läxbarn. En är lättsam och klarar sig själv utan att ens tjaffsa om saken. Men den äldre tar inte gärna tag i läxan samt behöver myycket hjälp, varje vardag.

Undrar oxå hur ni får ihop skolavslutningarna? Krockar inte tiderna? Tar ni hjälp av vänner eller klonar ni er då varje barn ska möta upp fröknarna efterråt?

Just detta med att åka iväg själv med alla barnen kommer att bli min största utmaning då jag inte får plats med alla i en bil. De äldre barnen följer inte längre med på precis allting och nu får vi bättre bussförbindelser så i värsta fall får de större barnen eller allihopa åka kommunalt. Jag har ju ända fram till för 6 år sedan åkt kommunalt och då ofta med barnen så det går även om det är bökigt 😉 Snart ska Linnea börja övningsköra och förhoppningsvis tar hon körkort när hon fyllt 18 och då har man kanske lite hjälp av henne 😉 

Semestern löser man nog enklast med att vi tar 6 barn var en vecka och byter barn till kommande vecka. Allt går att lösa med lite vilja och påhittighet 😉

De stora barnen gör oftast sina läxor själva och säger till när de behöver hjälp. Jag hjälper Victor, Oliver, Alice och Thor med läxor i löpande band. Ibland går det smidigt och ibland får man bråka och tjata. Smidigast går det när jag kan ta ett barn i taget.

Dessa skolavslutningar Förra året hade barnen fika i klassen utan föräldrar så det löste sig enkelt. Vi är ju bara två och har inget hjälp så vi har tagit de som varit viktigast – oftast de yngsta då. Högstadiebarnen vill inte ha oss där ja förutom när de slutat 9:an.
Z

Är du lycklig nu, när du har skilt dig från Peter? Är ni goda vänner?

Jag vet inom mig att jag tog rätt beslut men vägen har varit tuff. Jag mår bra och är så lycklig som jag kan vara just nu i detta läge ( resan är ju inte klar ännu ). 

Se tidigare svar ..,
m

hej vad tycker du om svärmor som saboterar förhållande??

Jag har ingen egen erfarenhet av sånt 😉 

Men jag tycker nog att partnern i fråga har ett ansvar där att i så fall ta en diskution med sin mamma om så är fallet.
Ulrika

Ser du ditt nuvarande yrke som något du kommer göra för all framtid? Om inte, vad skulle du annars kunna tänka dig att jobba med?

För all framtid kommer jag nog inte göra detta men är glad så länge jag kan och tycker om det 🙂

Jag har aldrig varit kinkig med vad jag jobbat med utan så länge jag trivs i arbetet och med eventuella kollegor är jag nöjd 🙂 Jag tror att jag skulle trivas i en mysig café eller synligt 😉 Att jobba med folk.
Hanne

Vad tycker du är dina bästa och sämsta egenskaper som förälder? Hur tänker du kring ekonomi/investeringar/sparande? Hur gammal var du när du blev mamma första gången respektive då David föddes?

 Jag har tålamod och är positiv ( och envis ). Jag kanske är lite för mycket rutinmänniska i vissa lägen men jobbar på det 😉

Vi har alltid haft ett sparande så det finns pengar om någonting oförutsägbart har hänt. 

Jag hade nyligen fyllt 25 år när jag fick Kevin och jag var 42,5 när jag fick David.
Ansu

Hej! Och allt lycka till i framtiden; tips; eller kanske ni har tänkt på det också;;leta efter passligt radhus/2 lägenheter/barnen få leva med båda föräldrar och ändå har ni båda eget

Tack 🙂 Det har varit svårt nog att hitta ett boende. Hade varit perfekt med din lösning men svårt att hitta tyvärr när man inte kan köpa 🙁 
Marianne

Hej Mirka! Hur ser ditt liv ut om 15 år? när era barn är stora o kanske har flyttat hemifrån? Den dagen kommer ju förr eller senare

Kram från en ny bloggläsare

Hej och välkommen

Oj oj oj… mitt liv om 15 år…? 

Jag har inte lika många hemmaboende barn då längre men förhoppningsvis så ses vi ofta och käkar söndagsmiddagar ihop 🙂 Jag har nog några fina barnbarn att rå om då ❤️ Ett jobb som jag trivs med och vem vet…kanske en ny partner också 😉

Så har jag vunnit på lotto  
M

Hur länge får ni stanna i det nya huset?, hyr ni även detta hus privat?

 Finns inget slutdatum och jag hyr nästa hus privat …
Så avslutar jag med några speciella frågor som kom från en speciell ”läsare” som tjatat på att få sina frågor besvarade här

Jag

Vad tycker du om twenty one pilots??

De har ett par riktigt bra låtar och många andra av deras låtar kan jag nynna till vare sig jag vill eller inte 😉 Av någon konstig anledning hör jag deras musik typ ofta ….?!

Jag (igen)

Är Jennifer snäll?

Vad är hon bra på?

Hur skulle du beskriva henne?

Är hon bra på att tvätta dörrar?

Kan hon få nya Vans skor??

Jennifer är snäll men kan också vara en retsticka mot sin gamle mor.

Hon är grym på att vara rolig och musiktexter. Och att blinka med sina blå ögon 😉

En vacker och härlig smurf

Jennifer är grym på att tvätta dörrar! 

Eftersom hon är så grym på att tvätta dörrar så kan hon nog få beställa nya Vans…

Så, nog för idag…jag behöver min skönhetssömn 😉

Kram ❤️

 1. Önskar dig och din familj lycka till och jag har aningar att din skilsmässa var oundviklig.
  Bra kämpat av dig Mirka jag tror ni kommer få det bra Jag har följt er sedan ni bodde i Märsta nu börjar ju barnen växa till sig.
  Jag tänker fortsätta följa er så länge du bloggar ❤❤❤kram Caroline

 2. Mirka är INTE tvungen att berätta för andra om sitt liv,
  känner hon sig tvingad får hon tänka om.

 3. Linda skriver:

  Mirka du är JÄTTE fin i mörkare hår, de passar sååå mycket bättre än ditt ljusa. De framhäver ditt ansikte och framförallt dina ögon

   1. Annika skriver:

    Lite blekt ansikte till den hårfärgen bara!

    1. sia skriver:

     Annika, synd att du inte fått en uppfostran, så du förstår att man inte behöver säga negativa saker.
     Jag tycker på riktigt synd om folk som inte förstår det.

 4. agnes skriver:

  Vad bra med flyttfirme annons ja sitter och oroar mej för min flytt:) bra komihågtips:)

 5. Majlis skriver:

  Är det sant att du träffat en kvinna? Alltså som ny partner?

  1. Jag känner lite ”vad spelar det för roll?”, en ny man eller en ny kvinna. Könet har ingen betydelse i kärlek och kärlekskänslor, endast sexuella känslor. Nu har ju inte Mirka träffat varken ny man eller kvinna men när den dagen kommer så borde inte folk vet sig om vilket kön den nya partnern har.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..