ANNONS

Frågestund – svar del 4

/

Barnen sover och inget bra på tv så jag passar på att svara på lite frågor igen 😉
Anonym

Vad går Linnea för gymnasielinje?

Hon går Estetik och Media linje
Mini

Vad hände med era katter ni hade ju katter innan?

Jag önskar innerligt att jag visste 🙁 Fnulis tror jag bara flyttade självmant. Hon var ofta borta och efter kattungarna försvann hon mer och mer och tillslut kom hon aldrig tillbaka 🙁 Fluffis tror jag blev överkörd. Han var aldrig borta längre stunder utan kom alltid troget hem efter ett par timmars strosande. Vi vet faktiskt inte och den ovetskapen är fortfarande jobbig 🙁
Mini

Jag undrar hur det är att skaffa barn nummer 2. Jag har ett barn och vill ha fler men är orolig för sömnen bebisar sover ju i te alltid på nätterna Med första löste jag det genom att vila på förmiddagen när han sov. Men när man får flera barn går ju inte det då tvååringen kommer riva huset om chansen ges. Så hur har du gjort? Varit jättetrött och bara kämpat på? Tips mottages tacksamt ❤

Vi hade ju Daniel som var 5,5 år när Kevin föddes men Daniel gick på förskolan så jag sov när Kevin sov. Kevin var 2 år när Linnea föddes och då blev det lite knepigare med att sova på dagen. Nu har vi haft tur med bebisar ( förutom David ) som har sovit hela nätter från 2 månaders ålder så jag hade sällan behov av att sova på dagen och var jag trött så kämpade man bara på. 

Sover din 2 åring på dagen? Kanske kan du försöka tima och få bebisen att somna då också så får du en chans till lite vila 😉
Johanna L

Hej Mirka

Jag undrar vilka husregler ni har?

Kram kram❤
Har svarat på detta i del 2 el 3 😉
Mamma Till Nio

Jag har för länge sedan fått min dröm krossad om den perfekta föräldern. Den finns inte. Alla prioriterar vi och tycker att olika saker är viktigare än andra. Vad är viktigt för dig? Jag har tyckt om att försöka skapa en så stressfri miljö som möjligt i vårt hem då samhället i övrigt är så stressigt. Jag har valt att vara hemma med barnen tills de börjar förskoleklass som sexåringar. Jag försöker tex städa när minst antal barn är hemma. När barnen kommer från skolan sitter jag ofta och viker tvätt. Då hinner barnen berätta vad de har på hjärtat. Jag läser mycket böcker för barnen och har dem ofta i famnen.På kvällarna leker barnen ofta fritt. De större barnen har några aktiviteter men inget som kräver mycket engagemang. Det här får alla sportiga föräldrar att se rött. Det här var bara ett exempel. Det jag ville komma fram till var att det är omöjligt att prioritera allt. Vad prioriterar du högst?

 Jag håller med dig – Den perfekta föräldern finns inte lika med som den perfekta människan inte finns. Alla är vi olika med olika prioriteringar. 

Jag prioriterar högt våra matstunder där alla samlas och pratar tex om sin dag. Jag försöker också städa undan det mesta när minst antalet barn är hemma så att man kan lägga tiden på barnen när de kommer hem. Jag tycker om att prata med barnen och vara ärlig även om tuffa saker. 
Genan

Hej igen Mirka Har skrivit tidigare utan svar Hur mår fin söta Linnea nu ??? Hoppas bra o så tycker jag att det är trist att ni skiljs åt Peter o du Ni såg såå mysiga o kära ut i Familjen annorlunda beundrade verkligen er två Hoppas allt i livet ska ordna sig för er Kram

Linnea har en sämre period nu med sin deprission och ångest. Tyvärr så dröjde det lite innan hon fick hjälp igen men nu får hon det och mår sakta bättre. Hon ska utredas nu. 
Mormor

Vad jobbar du med, förutom bloggen? Har du mycket hjälp med barnen från nära och kära? Är du någonsin ledig/barnfri när du är hemma?

Tänker du skaffa fler barn? Ser du fram emot att bli mormor/farmor och kommer du bli en närvarande sådan? Vad skulle du tycka om att få 169 barnbarn, ja om alla dina barn går i fina fotspår? Häftigt!

Just nu jobbar jag bara med bloggen och är oerhört tacksam över att jag kan göra det då jag får då mera tid över till barnen. Jag kommer dock till hösten att försöka hitta ett extrajobb 😉

Vi har aldrig haft så mycket hjälp av någon. Peters äldsta dotter Emmelie har varit barnvakt vid behov men det har varit sällan. 

Jag tar ”ledigt” ibland för att umgås med vänner 😉

Det blir inga fler barn för min del ( för gammal, ingen partner osv ) och jag är nöjd med det 🙂 

Jag ser verkligen framemot att få barnbarn men vill inte det riktigt ännu då jag vill att barnen har ordnade förhållanden innan de väljer att bilda familj 😉 Och jag kommer att göra mitt bästa för att vara så närvarande i barnbarnens liv jag bara kan.

Jag tror inte att alla barnen går i min fotspår med antalet barn men det hade ju varit nått 😀 😀 
Loppan 

Hur hinner du motionera? Jag har ett barn, två hästar och heltidsjobb och har svårt att hitta någon tid för träning.

Har du någon favorit bland barnen, eller tycker du precis lika mycket om alla? Du behöver såklart inte namnge någon, är mer nyfiken på om man verkligen inte har någon/några favoriter (jag har ju bara ett barn själv).

Vad vill barnen ha för husdjur om de skulle få välja?

Finns det någonting i ditt liv som du ångrar?

Vilket är ditt drömyrke?
Om du skulle flytta utomlands, vilket land skulle du välja då?
Hur ser din drömsemester ut?
Vad skulle du göra om du vann 10 miljoner?
Jag försöker klämma in lite träning några gånger i veckan. Ibland får det räcka med 10 min men ser det som att 10 min är bättre en ingenting alls 😉 Helst gör jag det på morgonen men i värsta fall blir det när de små har somnat och då blir det efter en app jag har med 7 minuters träningspass. Lite svårare kan det vara att få tid till att ta en löprunda så det tar jag ett par gånger i veckan när barnen är i skola och förskola. Vid lov kan jag klämma in en kortare runda när de stora kan tänka sig att passa de mindre 😉

Det finns ingen favorit bland barnen utan alla är lika speciella för mig. Alla barnen är olika individer och bemöts därefter men kärleken är detsamma.

Barnen saknar vår hund och skulle ge vad som helst att få ha hund vilket tyvärr inte går 🙁 

Jag ångrar en sak i livet. När jag en gång för länge sedan gick ut och festade. Borde ha stannat hemma den kvällen. Men nej annars ångrar jag ingenting då allt jag gjort och varit med om har format mig till den människa jag är idag. 

Drömyrket har länge varit att jobba på förlossningen/bb. Eller med att hjälpa människor på något vis. 

Om jag skulle flytta utomlands…… svårt att välja land när man inte sett såå jättemycket av världen. Jag tycker att det är bra att bo i Sverige men lite mera värme skulle inte skada 😉

Drömsemestern är nog att bila genom USA. 

10 miljoner är mycket pengar. Jag skulle köpa ett fint boende strax utanför en stad. En sprillans ny bil skulle det få bli. Lägga undan en rejäl slant till varje barn. Ta med barnen och mina nära på en härlig semesterresa. På något vis hjälpa behövande dvs starta någonting långvarigt projekt. 
21 år och ensamstående till nyfödd

Vad kul med en frågestund!! Hur är det att skaffa barn nummer 2?

Kika gärna in på min blogg där jag skriver om bebismode och mitt liv som ensamstående mamma till min nyfödda dotter ❤
Med Kevin, min förstfödda var jag livrädd för att göra någonting fel. En hönsmamma. Med andra barnet dvs Linnea var jag coolare och mera avslappnad som förälder 😉 
Anonym 

i och med att barnen blir äldre och kanske inte vill figurera i en blogg där skolkompisar och andra kan läsa om dem så får du mindre och mindre att skriva om vad det gäller barnen. Hur tänker du fylla upp det? Dessutom undrar jag hur du tänker hjälpa barnen med deras eftergymnasiala studier då arbetslivet i dag förutsätter någon form av högskole utbildning.

Jag tar tiden och det faktum att barnen växer som den kommer helt enkelt 🙂 Det kommer en dag jag inte har så mycket barnrelaterat att skriva om men erfarenheten finns ju kvar och vem vet vad jag kan tänkas att ha då att skriva om 😉 

Hur många föräldrar hjälper sina vuxna barn med deras eftergymnasiala utbildningar?? Jag känner ingen…. 
Laila

hur går det för Linnea med sin sjukdom?Är hon frisk nu?

Linneas ätstörning är ”borta” men hon får hjälp med deprission och ångest fortfarande.
AnnSofie

Hej mirka tycker ni är en helt underbar familj o min fråga till dig är: vad är det svåraste med barnuppfostran tycker du? Önskar dig all lycka med nya huset.

Tack ❤️

Svåraste med barnuppfostran är nog att alltid undra om man gör rätt 😉 Viktigaste är att göra sitt bästa efter det man tror är bäst att göra.
Malin

Hur går det med träningen/ löpningen? Kommer du åka iväg på något mer lopp som du gjorde i NY eller hinns det inte med nu i flytt och allt?

Träningen går inte helt enligt min önskemål just nu men jag måste få landa ordentligt innan jag kan lägga mera energi på det. Löpningen har jag verkligen saknat under vintern då jag har inte kunnat vara ute i kylan men har nu sakta sakta börjat komma igång igen. 

Jag kommer absolut att åka iväg på flera lopp, kanske inte i år men framåt i tiden 🙂 
Anna

Hej! Önskar råd om att få barn blöjfria ! Vi har en som snart är 4 år och han totalvägrar ! Vi har provat allt , mutor, belöning, peppat osv .. Med vänlig hälsning, Desperat mamma

Ge upp med att stressa honom 😉 Det hjälper inte. Kolla lite då och då om han vill testa gå på toan och när han är redo så går det fort 🙂 Många av mina barn har enligt många varit sena ( pojkarna lite mera ) men helt plötsligt vill de själva vara utan blöja och då är de blöjfria på en handvändning 😉  Sommaren är också en bra tid att låta de springa runt utan blöja. 
Ann

Vem är din äldsta vän av Carola och Madeline?

Vad har du för fritidsintressen?

Vad har du för utbildning? Yrke? Hur blev du bloggare, vad fick dig att börja skriva om din familj?

Fick ni resorna och gåvorna betalt när ni var med i familjen annorlunda?

Jag har kännt Carola längst. Lärde känna henne 2002 när jag var gravid med tvillingar och hittade ett forum för tvillingföräldrar. Där skrev vi ofta till varandra 🙂 

Just nu är löpningen ett stort intresse. Och att umgås med nära vänner. 

Jag har ingen utbildning. Jag började läsa Carolas blogg och därefter några till bloggar och blev nyfiken på att skriva själv. Det var för ca 8 år sedan 😉

Saker ( resor, utflykter ) som filmades i FA och som inte var redan planerade sen tidigare fixades via produktionen. 
Nu räcker det för ikväll, måste sova 😉

Kram ❤️

29
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00