Snabba rabarberbullar m.m

Idag har jag varit lite mör i kroppen men också skitstolt över mitt arbete dagen innan. De flesta vet att jag är inte så förtjust i trädgårdsarbete och har absolut inga gröna fingrar. Dessutom så var jag gift med en som gillade att slita ute på tomten så jag behövde aldrig tänka på att klippa gräset osv 😉 Men idag äger jag en egen gräsklippare, ingen värstingsak  men den klarar av sitt jobb. Jag har för första gången i mitt liv denna sommar använt en gräsklippare och gjort andra saker på tomten jag aldrig tidigare befattat mig med och vet ni vad…? Jag har fixat det och det känns till och med bra och rätt kul också 🙂 

Idag har vädret varit fint och barnen ville grilla. Det fick bli hamburgare då de flesta önskade sig det.

Jag hittade ett gammalt recept som jag sparat i några år utan att testa. Så på kvällen  gick jag ut och hämtade rabarber och bakade snabba rabarberbullar 😉

Många på Instagram har efterfrågat recept på bullarna så här kommer den.

Snabba rabarberbullar ( ca 30 st )

75 gr smör

3,5 tsk bakpulver

2,5 dl mjölk

0,5 dl sirap (fungerar fint med strösocker också)

1 krm salt

7 dl vetemjöl

Fyllning:

50 gr smör

150 gr rabarber

200 gr mandelmassa

1 msk potatismjöl

2 msk vaniljsocker

Garnering:

1 uppvispat ägg

pärlsocker

Gör så här:

Häll mjölken i en bunke. Smält smöret och häll ner i mjölken. Tillsätt salt, sirap och bakpulver och rör ihop.

Rör ner vetemjölet och arbeta ihop allt väl till en smidig mjuk deg.

Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangulär platta.

Rensa och skär ner rabarbern i små fina bitar. Riv mandelmassan grovt. Rör samman rabarberna, mandelmassan och potatismjölet.

Bred på smör och fördela ut rabarb-och mandelmasseblandningen på degplattan.

Pensla varje bulle med det uppvispade ägget och strö på lite pärlsocker ( jag hade ingen pärlsocker hemma tyvärr).

Grädda mitt i ugnen, 225 grader i 12-14 minuter.

De blev verkligen goda och alla åt med god aptit 🙂

Kram

 1. Tarja skriver:

  Finfina bullar! Du är fantastiskt duktig på så mycket. Och modig.

 2. Helena skriver:

  Hej! Carina det är ett finsk resept vi kallade blåbärspaj. Vanlig bulldeg som man kavlar och fyller med blåbär och potatismjöl. När jag var barn så bakade min mamma massor av denna paj, fantastiskt gott

 3. Siru skriver:

  Vilken energi du harEn massa gottDu har inte funderat på och sadla om till bagare, öppna eget med Linnea och dina små hjälpredorHa de gott☀️

 4. Hej:)
  Jag älskar din sida <3<3<3<3<3
  Jag vill tipsa om vart jag handlar märkesvaror, inredning, skönhet, kläder, resor billigt på nätet. Har gjort massa med bra fynd här: https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=mgm . Även här har jag fyndat: http://letsdeal.se/r/45051/100
  Jag handlar också genom de flesta kändaste webbsidorna på nätet och då får jag bonus genom dessa sidor: https://www.cashbacker.se/ny-medlem/194584 och https://www.refunder.se/bjud-in/5524ec9c9221e .
  Dessa sidor har hjälp mig att fynda och sparat mycket med pengar. Hoppas de kan hjälpa dig med 🙂 <3
  Kram och lycka till!!!

 5. Mamma skriver:

  Det ser ju så gott ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..
SVG Grafik
SVG Ikoner