Inte alltid lätt att få kväll

Mina planer för kvällen  var solklara. 

Natta de minsta. Göra en kopp kaffe. Sätta sig i soffan. Blogga.

Jag nattade de 3 minsta. Gjorde mig en kopp kaffe och tog plats i soffan där Victor, Oliver, Thor och Nellie redan satt och såg på tv. Såg på tv en stund med de tills Nellie skulle i säng. Oliver och Thor hade hunnit somna i soffan och Victor gick upp till sitt. 

Äntligen tyst i huset  

Linnea kommer och behöver lite stöd. Vi pratar och till slut känns det bättre för henne och hon går och lägger sig.

Gör mig en ny kopp kaffe. 

Ska precis börja skriva här så börjar Lilja gråta. Går till henne innan hon hinner väcka någon. Hon lugnar sig och somnar om. Trodde jag…. hann slå ner baken så kom Lilja igång igen. Går tillbaka till henne och hon gnäller om ont i benen. Växtvärk så ger henne lite medicin och hon lägger sig bredvid mig i soffan. 

Så…var var jag…? Tog fram telefonen.

Så börjar Älva snyfta högt. Kutar dit och bäddar om henne vilket brukar räcka. Hon somnar om. 

Tillbaka till soffan. Fram med mobilen. 

Så hör jag små fötter närma sig ….

David kommer. Namnam säger han och går tillbaka till sängen. Jag gör en liten flarra välling åt honom. 

Nu. Nu tror jag att jag kan fixa skrivandet utan flera avbrott. Om jag inte somnar mitt i allt  

Ibland är det bara strul hela kvällen som idag 😉 

I tisdags kom min kompis Gitta med delar av sin familj och vi grillade tillsammans Barnen lekte och hade jättekul och de längtar redan till nästa gång vi ses 🙂 

Oliver kom hem med sin kompis Casper och Victor åkte hem till de med Jonathan ( caspers bror ) som hade sovit hos oss. Killarnas lillasyster Juni frågade om Nellie fick sova hos de också och Nellie blev jätteglad när jag så ok 🙂 Förstå gången Nellie sover hos en kompis, stort! 

Övernattningen för Nellie hade gått jättebra och hon blev kvar där en natt till 😉 

Jag fick hem blommor häromdagen och fattade ingenting…

De kom från min älskade vän Therese ❤

Det har varit mycket lek och stoj. 

Ungarna älskar studsmattan så jag sitter ofta och passar dessa två 🙂

Måste dock köpa en ny studsmatta känner jag…

Jag har sällan kontanter på mig. I stort sett aldrig. Och varje gång vi handlar på City gross blir barnen ledsna när de inte får åka en sån där bil som kostar 10kr/åk. 

Men idag var deras lyckodag! Jag hade hela 3 tior så det blev att åka av för de små 🙂

David åkte också och tyckte det var jätteskoj 🙂 

Linnea hade sin lyckodag igår. Äntligen hittade hon vegansk Ben n Jerry-glass på shell-macken! 

Alltså hon var så sååå glad ❤

Nu ska jag ta mig i kragen och lägga mig i sängen. Än så länge är det lugnt här så det ser lovande ut för att kunna få lite sömn 😉

Kram ❤

 1. Karin skriver:

  Ja heder åt dig Mirka vilket ansvar du har.Ger inte mycket för Peters inlägg

 2. Är helt på mammas linje. Anonym är ingen trevlig läsning och jag hoppas som du på en snar avstängning. All heder åt alla mammor som står pall när papporna sviker❤️❤️❤️

 3. Biggan skriver:

  Peter borde väl ta med barnen på lite nu på sommarlovet dåligt annars

  1. Maja S skriver:

   Läser du bloggen överhuvudtaget??

 4. BC skriver:

  ?

 5. Nilla skriver:

  Varför ska barnen bli mobbade i skolan för det som skrivs här på bloggen ? Hur många barn / tonåringar går in på denna blogg som en vuxen skriver om sin vardagliga dag ?? Möjligt viss så går dom in på bloggen för att ”någon” vuxen sitter och har åssikter och ventilerar dom i sitt hem och dom blir nyfikna. Så kanske man som vuxen ska tänka på hur och vad man lämnar för kommentarer här för min åsikt är att det är ren mobbig i vissa kommentarer. Lite intressant kommentar om att Mirka inte har ”rätt” till ledigt för sinna barn för det är man ”aldrig”. Konstig för vad jag vet så är det många som är gifta som gör saker på egen hand eller med vänner och då inte har barnen med sig som tex går på bio men vän, gymmar, fikar med kompis, handlar kläder /mat, går till frissan osv . Men när en kvinna ( oftast fortfarande att kvinnan har huvudboende och ansvar även om det blir bättre och bättre men männen) vill ha egen tid efter en skilsmässa DÅ minsan får man inte andas att man skulle vilja eller behöver egen tid utan barna, Då är man en dålig mamma och så kan man inte gör även om man faktiskt blir en bättre förälder om man i bland får vara sig själv för sig själv. Och det konstiga är att om pappan ”råkar” boka in sig på sin barn helg/vecka/semestervecka så är det helt ok för han är ju sådan fantastiks pappa men i bland behöver han ju egen tid för att orka. Sen sitter barnet/barna där och blir ledsna och undrar varför då ska mamman steppa up och enligt alla moral tanter/tjejer inte få vissa att mamman också blir arg på pappan för att han svikit sina barn utan ta han i försvar och skydda pappan osv. Vad ger det för signaler till barna att mamman gör så att det är rätt av en förälder att svika och lura både sina barn och barnens mamma. Mamman ska stå och ljuga för att skydda pappan nej fan. Tycker man ska kunna säga till barna att den andra föräldern gör fel och sviker man har rätt att bli ledsen och arg. Tycker du Mirka gör ett otroligt bra jobb och gör så gott du kan. Du är inte mer än en människa du har rätt att bli arg ledsen och förbannad. Sunt i stället för att bita ihop och svälja det söndrar inne från och risken är att man blir bitter och det är inte bra.

  1. Tommy skriver:

   Klokt och väl skrivet Nilla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..