Tänk på det här om du ska privatleasa bil

Artikeln är ett annonssamarbete med Renault

De senaste åren har de som väljer att leasa istället för att köpa en bil ökat i raketfart. Funderar du på att leasa en bil? Här är tipsen på vad du ska tänka på när du skriver ett privatleasingavtal.

I Sverige är det idag många som har testat privatleasing – där du hyr en helt ny bil till en fast månadskostnad. Under 2016 valde 28,5 procent av de personer i Sverige som skaffade en ny bil privatleasing, enligt siffror från Motorbranschens riksförbund (MRF).

Vuxit sig starkt i Sverige

Privatleasing har länge varit populärt i länder som USA och Storbritannien men det är först på senare som formen tagit mark i Sverige. Michael Wirbing, Area Fleet Manager på Renault Sverige, känner igen tendenserna på den svenska marknaden.

– Oja, vi ser en jättestor ökning inom privatleasing. Dagens privatköpare ser fördelarna i att de dels får en ny bil och har den under en begränsad tid. Det är en ny bil till en vettig peng helt enkelt, säger Michael Wirbing.

Tänk på det här om du funderar på att leasa

Det finns några detaljer som är viktigare att sätta sig in i innan man skriver på kontraktet. Kolla igenom kontrakt och var noggrann med vilken bil du väljer, det är Michael Wirbings, tips.

– Vi märker från kunder att det är väldigt mycket frågor. Det beror på att privatleasing fortfarande är relativt nytt i Sverige och man vill ha koll på vad som ingår. Erbjudandena skiljer sig från bilmärke till bilmärke och kan se väldigt olika ut, säger han.

Vanligtvis ingår finansiering, service och försäkring i månadskostnaden vid privatleasing. Månadskostnaden beräknas på olika faktorer – bland annat aktuell rörlig ränta och bilens restvärde i förhållande till körsträckan.

De 3 viktigaste punkterna att titta på i ett privatleasingavtal, enligt Michael Wirbing

1. Jämför olika bilmärken och se vilket erbjudande som passar just dig.

2. Vad ingår i paketet? Titta på helheten och se ifall det erbjuder det du vill ha, exempelvis vinterhjul och serviceavtal.

3. Vilken utrustningsnivå bilen har.

Upptäck Renaults rymliga crossover KADJAR

Renault har ett stort och varierat utbud av personbilar för dig som vill leasa en bil – från bränslesnåla småbilar, till familjebilar och rymliga crossovers – som passar oavsett vilket behov du har. Här kan du läsa mer om Renaults crossover KADJAR.

Artikeln är ett annonssamarbete med Renault

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..