ANNONS

En tomte i mitt rum!

/

Jag går upp kl.6 på morgonen och tar direkt en dusch innan barnen vaknar till liv. I morse hade jag precis duschat klart när jag hör Lilja skrika nästintill hysteriskt. Jag virar handduken runt mig och går och kollar vart hon är. Hon hade sovit i min säng men jag hittade henne i hallen där hon letade efter mig i tron att jag var i tvättstugan. Jag kände direkt att det var inget vanligt gråt/skrik från henne utan nåt annat. Hon var rädd så hon nästan skakade 🙁 

Maammmaaa, det är en elak tomte i ditt rum och han är arg!!!

Så sa hon flera gånger och jag försökte lugna ner henne och säga att det inte alls fanns en tomte där inne. Lyckades till slut få henne lugnare och sitta ner vid köksbordet med kinderäggs öppning på Youtube. Jag klädde på mig och så fort jag kom tillbaka till köket så frågade hon om tomten var kvar i mitt rum. Jag sa igen att det inte fanns någon tomte där. Jag gick runt i alla rum nere och bad med hög röst tomten att gå iväg från huset. Vareftersom syskonen vaknade så pratade Lilja om den arga tomten. 

Hennes och Davids kläder finns i en garderob i mitt sovrum och jag brukar klä på de där inne men idag vägrade hon att gå ens nära mitt rum. 

Även på förskolan hade hon berättat om tomten ( jag hade berättat allt till en fröken så de visste om det ). När jag hämtade barnen så frågade hon om tomten och jag sa att han var borta. 

Ja mamma, du har skickat honom till skogen nu! 

Hon vägrar fortfarande att gå nära mitt rum. 

Stackaren vilken dröm ( hoppas jag att det var ) hon måste ha haft som satte såna spår i henne 🙁 Jag hoppas att det glöms bort fort. 

Tittar ni på Idol? OMG vad bra Gabriel och Chris var ikväll!! Mina absoluta favoriter helt klart. 

Idag har jag varit iväg på lite jobbmöten och hann åka förbi min syrra som bjöd på lunch. Mormors hemliga svamppaj som är makalöst god 🙂 Min syster har nyligen opererat sig och mår skruttigt värre ännu. Hon gick som en 100-åring och har inte ork att vara uppe mer än korta stunder så vår mamma är där och hjälper till lite just nu ❤ 

Efter lunchen ilade jag hem för att ta emot barnen. Jag och syrran har under flera år pratat om att göra en ” syster-tatuering” och nu har vi till slut hittat motiv och syrran ringde mig senare för att meddela att hon har även bokat tid för oss 😉 

Igår morse hade jag en morgonvy utöver det vanliga 

Så vackert med färgerna och morgondisen över vattnet

Med det säger jag godnatt ❤

19
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00