ANNONS

Krydda med Santa Maria

/
ANNONSSAMARBETE MED SANTA MARIA

Här om veckan var jag på ett roligt, lärorikt och inspirerande reklaminspelning hos Jessica Freij med Santa Maria och deras kampanj #älskakryddor. Jessica Frej är fantastiskt duktig med mat och känd bla från tv4 där hon lagar mat 🙂

Som ni vet så är matlagning inte en av mina starkaste grenar….långt ifrån och jag är världens fegaste på att låta fantasin flöda och experimentera med kryddor. Jag kan ärligt erkänna att sånt händer typ aldrig. Salt, peppar och grillkrydda – det är jag det 😀 Följer jag en recept så följer jag den till punkt och bricka, inga utsvävningar här inte. Och just därför tyckte jag att det var extra roligt att få hänga med Jessica och få tips och idéer av henne. För mer inspirerande tips, idéer och recept kika in här

Nu skulle Jessica hjälpa mig att testa förnya en av mina favoriträtter med lite nya kryddor. Kan säga att den klassiska köttfärslimpan nådde nya höjder när den lagades på indisk vis 😉

Indisk köttfärslimpa 

Köttfärslimpa är prefekt vardagsmat, superenkelt att svänga ihop och alla tycker om det. Den här köttfärslimpan har vi kryddat lite åt det indiska hållet och det blev hur gott som helst med ris och en sval yoghursås till. Vill du ha lite extra hetta så dra i lite chiliflakes!

4 port.

 1 ägg

1/2 dl majsmjöl

1 dl vispgrädde

1 msk lökpulver

½ msk mango curry

½ msk ingefära paste

1 msk vitlökspaste

1 tsk five spices

1 tsk salt

500g nötfärs, svensk gärna ekologisk

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop ägg, majsmjöl, grädde, kryddor och salt.

Blanda i nötfärsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för slev.

Tänk på att inte arbeta smeten för länge,

Forma till en köttfärslimpa och lägg i en smord form.

Baka i ugnen i 35 minuter.

Servera med kokt jasminris och mynta yoghurtsåsen.

Myntayoghurt

½ gurka

2 dl yoghurt

10 myntablad

Finhacka gurka och mynta, blanda med yoghurten.

 

Medans Jessica jobbade på pratade vi om olika kryddor och hon peppade mig till att faktiskt våra testa nya sätt att krydda en klassisk rätt. Santa maria har dessutom kommit ut med flera nya och spännande kryddor  som jag fick mera lärdom om hur jag enkelt kan använda de.


Den indisk köttfärslimpan med myntayogurt var en hit och jag slevade i mig hela 2 portioner 😀 Helt fantastiskt hur lite andra kryddor och tillbehör kan förändra en hel rätt.

Här nedan kan ni kika på vår film 🙂

@santamariasverige har en tävling på min Instagram där ni kan vinna deras nya kryddor så kika gärna in där!

För mer kryddinspiration/information om deras kryddor och peppar kolla här  😉


4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00