Förberedelser

Idaf är det barnloppis här i bygden och jag har i 2 kvällar nu förberett mig för det. Jag har haft 10 flyttkartonger fulla med kläder att märka vilket har också tagit sin tid *pjuh*. Igår kväll fick jag hjälp av Alice och Nellie vilket var tacksamt 🙂 

Nu hoppas jag på att  sälja så många plagg som möjligt så att jag slipper ta hem massa kläder igen 😉 Det bästa är att man slipper stå där själv och sälja utan man bara lämnar in allt mot en liten peng och sen håller tummarna. 

Igår var barnen varit lediga då skolorna har haft studiedag. Jag började dagen med ett litet möte hos linnea och sedan hämtade vi Oliver 2 kompisar som har sovit över i natt. Handla lite mat och sen kom Victor och Thor hem från att ha sovit hos pappa 🙂 Jennifer åkte till killen över helgen och kvällen  avslutades då med gottis till barnen.

Här kommer receptet för svamppajen.

 Svamppaj

Degen

6dl vetemjöl

150g smör

1tsk salt

2tsk bakpulver 

2dl gräddfil 

Fyllning

Svamp

2 lök

2 msk vetemjöl

2dl grädde

Salt och peppar

Riven ost

1. Blanda ihop ingredienserna till degen och knåda ihop allt. Ta lite över hälften och täck botten på en pajform. 

2. Fräs svampen lite lätt ihop med hackade löken. 

3. Häll svampen i formen.

4. Rör i vetemjölet i grädden och häll över svampen.

5. Krydda med salt och peppar.

6. Strö över osten.

7. Ta resten av degen och kavla ut strimlor som du lägger över svampen.

8. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader i ca. 25 min.

Kram ❤

 1. Marita skriver:

  Provade göra pajen i helgen när vi plockat en massa svamp. Jättegod! Den gör jag igen.

 2. Ann skriver:

  Mirka, vad jag menar är att jag saknar inlägg om Dig och vad du gör när barnen är i skolan/dagis? vad jobbar du med då förutom bloggen? sedan är det bara roligt att få läsa om vad du gör med dina barn. För mig får du mer än gärna skriva som Linnea, för hon tillhör ju er familj eller hur! Däremot så intresserar det inte mig personligen att läsa om Peter överhuvudtaget nu när ni har skilt er. För du har börjat ett nytt liv med barnen på egenhand utan honom. Detta är ju din blogg, Peter får väl starta en egen blogg om han vill att vi ska veta vad han göra och inte, eller hur? Ha en fortsatt trevlig helg 🙂

  1. Jättebra specificerat av dig, ska ha det i minnet när jag skriver

 3. Klara skriver:

  Mirkas blogg är utdömd! Den är så fruktansvärt tråkig så hälften vore nog. Meningslöst krystad. Som om hon måste skriva något eftersom det är hennes jobb. Är man bloggare och vill ha följare behövs mer!! Inte bara ihopkastade krystade inlägg!!

  1. Jag skriver fortfarande om våra dagar men kanske uteslutar lite egna känslor då det är mycket nu och vissa saker vill/kan jag inte skriva om. Kan ju hända att mitt/vårt liv har helt enkelt blivit för tråkigt för en del att läsa om 😉
   Allt är en fin balansgång…skriver jag om saker kring Linnea el Peter så kommer det gnäll. Och det har varit mycket kring de senaste tiden … Men det har blivit bättre sista tiden och jag har kunnat börja lägga energi på annat vilket jag också hoppas ni kommer att märka av

 4. Jenny skriver:

  Jag har läst bloggen i flera år och också märkt att inläggen och kvaliteten på dessa inte är som tidigare.
  Kan dock tänka att det är skönt för Mirka att hon har bloggen som arbete och inkomst, tänk om det var ett 8-17 arbete som skulle skötas. ”Oj, nej idag hinner jag inte jobba”, eller ”oj, nu somnade jag visst ifrån mitt arbete”…

 5. Lotta skriver:

  Instämmer. Bloggen är hennes jobb/inkomst. Barnen är på skola /förskola så ingen ursäkt att hon inte hinner skriva pga ensamstående med flera barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..