ANNONS

Så får du mer kvalitetstid med familjen – 5 tips

/
Artikeln är ett annonssamarbete med Silja Line

När det kör ihop sig på jobbet, eller när tvätt, städ och vardagsbestyr kallar, är det ofta tiden med familjen som blir naggad i kanten. Så här gör du för att boosta familjelyckan och få mer kvalitetstid.

1. Planera familjetiden.

Det må låta trist att plocka fram kalendern, men gör en plan för de där extra härliga familjestunderna. Fredagsmyset kanske kommer av sig själv medan annan kvalitetstid behöver en extra knuff. Boka in favoritmaten, fredagsfilmen och spelkvällen. Kanske också planera in en ljuvlig verklighetsflykt någon gång per år.

2. Välj skärmfritt.

Kvalitetstid innebär att du ägnar dig helhjärtat åt din familj, utan störningar från jobbmejl, nyhetsflöde och sociala medier. Lägg ifrån er mobiler och paddor, och vänd uppmärksamheten mot varandra en stund.

3. Det viktiga middagsmyset.

Att sitta ner som familj och dela matupplevelsen är ett mysigt sätt att umgås, berätta om sin dag och njuta ihop. I fritidsaktiviteter och stök kan det dock kännas som ett ”Mission Impossible” att sitta få alla att samlas kring middagsbordet. Ett tips är att sänka kraven och sikta på att få till det ett par gånger i veckan.

Boka in en minisemester med familjen. På Silja Line finns något för alla åldrar. Du kan också förlänga semestern med ett hotellpaket.

4. Gör något oväntat.

Krydda vardagen med något nytt och oväntat – stick iväg på en minisemester. En kryssning är världens bästa tips. Det kostar inte skjortan, du behöver inte ta ledigt från jobbet och det finns något för alla i familjen, eller vad sägs om bubbelpool, lekrum, middagsbuffé, sång med Bamse, shopping, shower, dansröj och en massa mer!

5. Ett gott skratt förlänger relationen.

Att har roligt tillsammans, skratta och busa är kittet som håller alla relationer samman. När familjelivet ofta kan förvandlas till rutiner, krav och tjat är det viktigt att ibland bara få släppa loss och skratta ihop. Det förlänger både livet och relationen.

Kvalitetstid ombord på Silja Line innebär allt från middagsbuffé till bubbelpool och barnklubb.
amelia och Silja Line älskar relationer!

Det ska vara lätt att umgås. Silja Line erbjuder amelias läsare kryssningar till rabatterat pris. Boka här och få upp till 20% på resor till Helsingfors och Åbo fram till november 2017. Gäller även hotellpaket. Ange rabattkod 118285.

Har du också sänkt ribban när du blev förälder?

Igenkänning på hög nivå när Knivlisa och Hej hej vardag åker på kryssning med familjen.

Artikeln är ett annonssamarbete med Silja Line
1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00