Krydda med Santa Maria

ANNONSSAMARBETE MED SANTA MARIA

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag fått lite inspiration om hur jag enkelt kan använda nya spännande kryddor i en traditionell maträtt. Jag är världens fegaste just när det kommer till att krydda mat och då framförallt med nya kryddor. Santa Maria har mängder med spännande kryddor och jag har fått testa deras nykomlingar. För mer härlig receptinspiration  från Santa Maria kika in HÄR 🙂

Mina kunskaper om kryddor har ökat lite och jag rekommenderar att se filmen om peppar här nedan om man är intresserad av att lära sig mer 🙂

 

Mina nya favoritkryddor är helt klart Mango curry som är bara så god och även Chili flakes använder jag ofta numera. Gillar också Five peppers som är en krydda som funkar typ till allt 😉

Idag lagade jag egen mat till mig och Jennifer då resten av familjen åt sånt som vi två inte tycker om. Jennifer fick välja maträtten och eftersom även hon älskar curry så blev det små färsbiffar kryddade med Mango curry, Five peppers, Chili flakes och salt. En kombo som är supergod.

Blandade ihop grädde, ströbröd och kryddorna och lät det svälla en stund innan jag blandade ihop med färsen.

Gillar när maten går snabbt att laga därav små biffar 😉

Det blev jättegot med en sallad och yoghurt med gurka i som tillbehör 🙂

Jag har tagit del av Santa Marias utmaning #älskakryddor och även utmanat mig själv med bla köttfärslimpan som Jessica Freij hjälpte mig att twista om med nya kryddor. Nästa gång jag lagar en rätt med fisk ska jag twista till den rätten också.

Kika gärna in hos @santamariasverige  på Instagram för mer härlig kryddinspiration och på min Instagram har jag en tävling där du har chans att vinna fina priser från Santa Maria  😉

 


 1. mela skriver:

  att testa lite andra kryddor är nått jag med borde testa att göra.

 2. Gasällerna springer iväg, långt långt iväg… Gott med fetaost ju! Ser fint ut all mat, blir sugen!! Dom springer låååångt…. Frukost nu, kaffe och gasällknäcke med ost o marmelad. Gasällerna lånar min cykel så jag får ta bussen till jobbet men det gör inget. Ha en bra dag!

  1. Anki skriver:

   Rökt på?

 3. Jag är en riktig kryddare . Älskar att krydda maten, helst med färska kryddor och örter.

  Jag brukar göra köttfärssås på flera olika sätt och ett sätt är med en indisk krydda (som jag tror Santa Maria har) som heter garam masala och kanel samt vitlök. Testa det! Lovar att du inte kommer ångra dig

 4. Ann skriver:

  Hej är kryddorna fria från tillsatser som jästextrakt och smakförstärkelser? För detta tål inte jag utan för röda kliande utslag. Så jag köper bara rena produkter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..