Önskelistor

Godmorgon 🙂 Vi har sovit länge idag då det blev rätt sent för de små igår. Jennifer har haft, likt mig, besvär med uvi en längre stund. Det har varit värre vissa dagar och mycket bättre andra dagar men igår tröttnade vi på att det aldrig går bort helt och åkte till närakuten efter middagen. Anmälde oss i receptionen och hon fick lämna urinprov. Bara 5 min efter fick hon träffa en sköterska som därefter gav oss tid till läkaren med en väntetid på ca 2,5 timma. Vi åkte iväg och handlade lite under tiden då det kändes inte så upplyftande att sitta så länge i väntrummet. Hade tid kl.20.45 och lovade vara tillbaks kl. 20.30. Vi kom tillbaka redan strax efter kl.20 och satte oss ner i väntrummet. Det kom in helt nytt folk som fick först träffa sköterskan och kort efter även läkaren. Klockan blev 21 och vi hade fortfarande inte träffat läkaren. Till sist ruttnade jag och frågade en läkare om när det var vår tur? Då skulle vi enligt honom ha anmält oss en gång till i receptionen efter att ha träffat sköterskan …?! Det hade dock hon missat att berätta och jag hade då ingen aning om att det behövdes flera anmälan, har inte varit med om det förr heller. Som tur är så tog han emot oss direkt och Jennifer fick sin medicin. Tyvärr så hade apoteken hunnit stänga vid det laget. Kom hem sent och ungarna somnade direkt. Jag fick åka och hämta Benny som hade varit på en julfest med konfirmander och jag var helt slut när jag äntligen kunde sätta mig ner i soffan 😉

Nu har jag försökt fråga de större barnen om deras önskelistor. Måste komma igång med julklappsköpen. Älva, Lilja och David sitter och kollar på leksaker på datorn och klickar i allt de vill ha. Vilket är en hel del 😀 De små är ändå ganska enkla att köpa till, det är de stora barnen som inte riktigt själva vet vad de önskar sig som är svåra nöt att knäcka.

Vad händer idag då?

Jennifer ska skjutsas till tåget och hennes medicin ska hämtas ut i samma veva. Idag ska jag nog försöka göra vardagsrummet iordning innan julgran ska skaffas. Har en ny resårmadrass där som ska bäras upp och bytas mot en gammal som ska konkas ner. Jag behöver rensa på det inglasade altanet så cyckelvagnen får plats där och också se efter vad som ska kastas. Skulle vilja ha upp nåt på väggarna i vardagsrummet som är så tråkigt opersonligt just nu men saknar fantasi. En ny soffa och soffbord hade suttit fint där men det får bli nångång i framtiden. Tv-bänken står lite tokigt till och absolut inte bäst inredningsmässigt men jag måste ha en extern tv-antenn för att överhuvudtaget få in nån kanal och det gjorde att tv:n kunde inte ställas där jag ville egentligen ha den. Jag har verkligen inget öga el känsla för inredning och noll fantasi just nu ang vardagsrummet.

Nu måste jag skynda mig och klä på ungarna, Jennifer ska iväg snart 😉

Kram ❤️

 1. Anneli skriver:

  Ett tips nästa gång någon av er får uvi; använd urinkollen.se
  Jag testade det i helgen och efter 15 minuter hade jag ett recept att hämta ut på närmsta apotek. Det kostar 295 kr om jag minns rätt men ibland är tid pengar och jag hade verkligen inte tid att sitta på närakuten i flera timmar och vänta på att kissa i en mugg, vänta på provsvar och läkare. Jag har haft uvi många gånger och känner igen symtomen. Då är urinkollen.se väldigt smidigt!

 2. Monki skriver:

  Be Madde om hjälp. Hon har verkligen öga för heminredning.

 3. Satu skriver:

  Jag såg på någon bild att du har ett marimekkotyg uppsatt på väggen (eller är det en tapet?). Den gröna med kossorna på
  Jag kör mycket tygtavlor, istället för vanliga tavlor och marimekkos mönster är ju superfina! Kanske något för ditt vardagsrum också?

 4. Biggan skriver:

  Uvi bara kommer på några minuter tycker man är ok plötsligt får svidningar fryser o känner sig sjuk.Jag vet precis har haft i 20 år till o från .gått på långtidsbehandling bra ett tag sen igen utan man vet varför varit på massa röntgen o undersökningar
  Bästa är att ALLTID dricka mycket särskilt surt prövat en medicin Hiprex ska göra urinen sur .seb har jag vagitorer sin föra in 2gg veckan skydda slemhinnorna. En annan sak köper inte du o Peter gemensamma klappar till barnen?

 5. Ragdoll skriver:

  Det finns också vi som har kronisk UVI och när det gäller mig själv så har det inget med sex att göra. Går med det jämt och det beror inte på något annat än att jag bara har problem med blåsan. Som aldrig någon talar om heller. Ett problem som jag haft sedan minst 20 år tillbaka, säkert längre tillbaka utan att ha vetat om det…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..