Julfirandet

Hoppas att ni har haft det skönt under julfirandet 🙂

Vi har haft det jättebra och verkligen supertrevligt med min familj. Mycket folk och egentligen ganska trångt men det gjorde att det var bara ännu mysigare 🙂

Jag klev upp i ottan och gjorde klart frukosten innan jag väckte alla som fortfarande sov. 6 stora barn skulle ju åka kommunalt till Märsta då de inte fick plats i bilen och eftersom bussarna från oss inte går så ofta, och ännu mera sällan på helgerna så fick de åka redan kl. 9.10 hemifrån. Tåget gick kl. 11.12 så de fick vänta en stund vid stationen. Resten av oss började vår färd kl. 10 och vi var framme i Märsta och min bror Mika strax före kl. 11. Strax efter oss kom min syster med barnen och jag åkte och hämtade de stora barnen vid tåget. När vi var tillbaks till brorsan hade även min mamma och ”pappa” hunnit komma dit. Det dröjde inte länge innan min lillebror med familj kom och alla var samlade 🙂

De mindre barnen lekte runt och märktes knappt av och de större barnen invaderade soffan.

Kusin-och mostermys ❤️

<<< Nästan alla kusiner samlade ❤️ De 3 äldsta kusinerna saknades dock.

Syskonen ❤️

Och så blev det äntligen dags för julklapparna till barnens förtjusning. Oliver fick äran att dela ut. En fika på det satt fint. Min lillebror Tony var så stolt då han med sina 2 barn hade på morgonen bakat kanelbullar och han tjatade på alla att äta bullar 😀

Min älskade syster ❤️

Till slut var det tyvärr dags för oss att börja åka hemåt så att barnen fick öppna sina klappar som var hemma och väntade. Jag åkte före de som skulle ta tåget för att hinna hem och släppa av barnen som åkte med mig och åkte jag till Uppsala för att hämta de som kom med tåget. Nellie var överlycklig då hon fick åka tåg istället för Selina som behövdes hemma för att passa de mindre medans jag hämtade barnen.

Alla barnen hade haft en härlig dag hos min bror och tyckte att det var rätt beslut att åka dit istället för att fira själva hemma 🙂

När alla var hemma igen så satte vi oss i vardagsrummet och Victor började dela ut julklapparna. Efter en stund blev Linnea lite otålig och började hjälpa honom 😉

Alla satt fint och tog emot sina julklappar och när den sista var utdelad blev det 10 minuters kaos när alla slet upp sina klappar 😀 Jag försökte fånga skräp så gott det gick.

Glada barn = glad mamma

Jag fick också några julklappar av barnen 😉

Jag röjde bort allt skräp och de små började leka med sina nya leksaker. Några större barn och jag hjälptes åt att skruva ihop, sätta i batterier osv. Barnen lekte och lekte och det blev en sen kväll för alla. Jag somnade nog innan huvudet hann träffa kudden 😉

Idag blev det en betydligt lugnare dag. Jennifer åkte till sin kille och barnen har varit upptagna med sina nya saker. De fick nya sällskapsspel och har redan hunnit spela ganska mycket. Vi har byggt pussel både en och flera gånger 🙂 Jag har städat och sorterat all skräp så det är klart att kastas nästa gång jag åker och handlar.

Det blev lite mera julmat idag men sen får det räcka!

Jag fick en jättefin bukett hem i fredags med amaryllis i knopp. Från Tailsweep – tusen tack alla fina på kontoret Idag har den blommat ut så fint så

Oliver fick 3 olika lådor med experiment som vi har jobbat med ikväll , jätteroligt 🙂

Imorgon kommer Emmelie med fam igen men det blir inte julmat då utan tacos .
Nu
hunnit somna ett par gånger medans jag skrivit så det är bäst att få iväg inlägget och sova 😉

Kram ❤️

 1. Norskan skriver:

  En undran….P väljer bort både barn och nya käeleken i Västerbotten på självaste julafton för att vara i Norrbotten…vad är viktigare än dom DÄR ?! Sen en tanke ..barnen 13 st bor i söder . Pappan bor i husvagn för att skaffa ett boende där är för dyrt . Träffar barnen 1 helg i mån . Men har ordnat ett boende i Skellefteå..billigt att flyga . Men tänk om han och nya käeleken skulle skaffa ett gemensamt boende i närheten av barnen så kan dom vara 1/2tid hos vardera . Han slipper underhåll och och Mirka får hjälp och avlastning . För mej veterligen har nya käeleken inga hemmavarande små barn och inget som binder henne fast i norr . Och billigt att flyga sa han ju själv … WIN…WIN för alla !!! – men då måste det ju finnas ett mammahjärta hos den nya och pappan måste ta sitt ansvar ….??
  Mirka du gör det så himla bra!!!!

  1. Norskan du har ju ingen koll på något överhuvudtaget. Varför P gjort si eller så kan du väl fråga honom själv istället för diskutera här? Du vill med ditt inlägg gärna låtsas att du känner både honom och den nya kärleken, men ändå har du så många sakfel. Vi vet inte alls vad den verkliga sanningen är så varför ska vi lägga oss i vare sig Mirkas, Ps eller en tredje parts lförhållande? Om Mirka inleder ett nytt förhållande och väljer att lägga ut kommentarer om det på bloggen får vi kommentera eftersom det då är hennes val. Den här bloggen handlar väl om Mirka och barnen? Varför skulle hon annars döpa den till trettonbarnsmamman? Hon har själv valt att lämna P och då ska han väl inte vara involverad i den här bloggen? Deras separation är deras och de har säkerligen gjort både rätt och fel bägge två. Och vad är för fel på dig med …. och bindestreck, utropstecken mm. By the way – ingen riktig norska skulle slänga ur sig såna här flosker utan att ta reda på fakta.

 2. Biggan skriver:

  Om det är synd om någon är det väl Mirka o barnen .Boende i Norrland när alla barnen bör så långt ifrån man fattar ingenting…..

 3. M skriver:

  Vi pratar inte om 2, 3 eller 5 barn, utan om 13 stycken!! Man kan ju hoppas att han var vid sina sinnens fulla bruk när barnen blev till !! Så varför ska inte han ta sitt ansvar?! Allt annat är bara s..tsnack!

 4. Susanne skriver:

  Sara, Mirka kunde varför är det svårare för och så förbaskat synd om P? han verkar väl ha gått vidare i livet eller? BÅDA föräldrarna har lika ansvar över sina barn , man lassar inte bara över ansvaret på den ena , särskilt inte när det rör sig om en sån stor barnaskara
  Det är inte mer synd om P än om Mirka.

  1. Word!!!

   Om det nu är sant att P skaffat lght hos i stan hos nån ny kärlek… måste faktiskt säga att det är patetiskt o skitdåligt!
   Att inte se till att ha nånstans att vara när man ska ha barnen.

   Såååå djävla ego! Barn har man för livet!
   Och dem gör man allt för! Punkt!

   Kraaam till dig Mirka som drar det stora vardagslasset. Jaaa lasset jämt :/

 5. Jenny skriver:

  Så härligt för dig och barnen att ni äntligen kan fira jul med din sida av släkten
  Imponerad hur du klarade av logistiken (som alltid).
  God fortsättning till dig och barnen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..