Dagarna går

Dagarna går i rasande fart och det är fullt ös hela tiden när barnen är lediga.

I tisdags kom Emmelie med sin lilla familj för att fira jul med oss. Tacos stod på menyn vilket alla var glada över 😉 Jag fick en stor lust för att baka grismunkar ( ett gammalt barndomsminne ) och valde att krydda degen med saffran för lite extra julkänsla.

Precis innan de skulle friteras ringde Jennifer som ville bli hämtad från tåget då nästa buss skulle gå först efter drygt en timme. Det gjorde att munkarna fick jäsa väldigt länge och tappade de sin form 😀

Men lika goda ändå 😉

Hann inte heller fylla de med sylt då maten skulle lagas…

Barnen fick ju en massa sällskapsspel i julklapp så kvällen gick åt i spelandes tecken. Emmelie, Niklas och ett gäng barn på ena änden av bordet spelade ett spel och jag med några barn på andra änden spelade annat.

Oliver är verkligen världens barnkäraste unge. Har alltid varit det. Och lyckan var stor när han fick hålla systerdotter Wilda ❤️

<<<<<<<Carola för vår insta-live. Ungarna lekte både inne och ute medans vi gjorde vårt 🙂 Vi lämnade av Selina i stan där hon skulle mötas upp med en kompis och sedan till City gross för att handla. Tog en snabbvända via HM först och handlade lite på rean till de barnen som var med. Jag hade redan i måndags handlat en massa via nätet på rean åt de större och upplevde att rean var mycket bättre på nätet än i butiken. Där handlade jag så jag fick över 1800kr rabatt och betalade ca 1400kr 😉 Så under halva priset och det hade de definitivt inte i butiken.

Älskar reor

Just ja, jag har glömt visa att tomtenissarna var på besök natten till julafton! Nellie lämnade en tallrik med pepparkakor vid julgranen innan hon somnade och möttes av detta när hon vaknade på morgonen

Wooow mamma!! Vad det hon lyckades få fram 😉

Fick en fråga om vad barnen fick i julklapp. Jag har kastat min fusklapp jag hade före jul men en kort summering kan ni få med risk om att nåt saknas då minnet är kort 😀

Småbarnen fick ett nytt leksakskök med massa tillbehör till. En massa olika spel till alla.

Det blev barbies, hundar som går mm, pyssel och pussel, stora gosedjur, små leksakshästar 4 olika paket, one peace för 4, diverse kläder, smink, eltandborste, borstar, olika duschgrejer, tofflor, pengar, olika presentkort, Nintendo 2DS XL, bilgarage och massa bilar, rittavla, traktor, tv-spel, radiostyrdbil och säkert nåt mera jag inte kommer på just nu.

Skönt att julen är över

Tidigare år har jag varit snabb med att plocka undan julen men i år känner jag ingen stress så allt får nog vara kvar till efter helgen. Har ni kvar julen?

Igår var en jobbig dag.

Denna sjukdom suger och är bitvis så jävla jobbig, främst då för den drabbade men även för de närstående som ofta står rätt maktlösa bredvid. Det har sakta blivit sämre igen och igår blev Linnea inlagd igen, mot sin egen vilja. Det var för hennes eget bästa och jag är glad att hennes kontakter på unga vuxna är så himla bra och lyhörda. Ibland måste man skydda den drabbade från sjukdomen när de själva inte vet sitt eget bästa. Men fan vad ont det ändå gjorde djupt i hjärtat Älskade unge ❤️ Vi kämpar på och det kommer att bli bättre efter dalen.

Vi avslutade kvällen med att se på Twilight som är Älvas favoritfilm/er

Nu ska jag komma igång med dagen.

Sköt om er, ni är bäst ❤️

 1. Mia skriver:

  Har. Ett barn med som är bi polär det är som du säger tufft inte bara för barnet utan även för oss runt omkring. V

 2. Min dotter har också Bipolär sjukdom typ 2 sedan ett par år. Har också varit inlagd när det varit som sämst. Min erfarenhet är att medicininställningen är livsviktig och sedan en bra psykolog. Det är så uppenbart att kemin i hjärnan är i obalans då rätt medicin stabiliserar den obalansen och då ingenting annat i livet kan förklara plötsliga svängningar eller försämringar. Litium inställd individuellt ( kan skilja väldigt mellan olika individer vilken nivå) är min dotters räddning. Sedan har Lamictal bra effekt att lindra ångest som tilläggsbehandling. Quetapin vid behov minskar hypomani . Det är en sjukdom som kräver livslång medicinering och med hjälp av en duktig läkare går det att ställa in rätt. Det har gjort att min dotter fungerar och har ett ok liv idag men tar en dag i taget och lär sig leva med sjukdomen

 3. C skriver:

  Din styvdotter Emmelie har hon någon bloggsida?
  Vad heter den?

 4. Alma skriver:

  Emmelies dotter var ju jättesöt och fick ett jättefint namn!<3

 5. Kattis skriver:

  Mirka, vad tror du? Är det en bra eller dålig ide att unga som mår dåligt ska träffas? Jag menar..dom borde ju förstå varann bättre än vi ”friska” som står handfallna bredvid. Min dotter har tappat många i sin närhet som inte ”orkar med henne för hon är konstig”

  1. Ida skriver:

   Det har hjälpt mig att ha vänner som också har mått dåligt eftersom de förstår en på ett helt annat sätt än de vänner som inte har någon erfarenhet av liknande problem. Det kan vara väldigt befriande att någon faktiskt förstår vad man går igenom och som också kämpar, man kan hjälpa varandra då. Men det är också skönt att ha vänner som man inte behöver tänka på sådana saker med. För man orkar inte alltid tänka på det.
   (Har diagnoserna social fobi, gad och depression)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..