Mitt i natten

Vi fick oss en lång sovmorgon i morse, jag vaknade först av alla strax efter nio och David sov ända fram till tio vilket måste vara rekord för honom. Det kommer bli svårt att få ordning på tiderna till nästa vecka Fast det har varit skönt att strunta i rutinerna måste jag få säga. Vi har kollat på film varje kväll tillsammans och haft det mysigt. Vissa kvällar har Lilja och David somnat då i famnen och andra kvällar har de lätt hållit igång till efter klockan 22 för att sen snabbt och enkelt somna i sina sängar.

Idag har jag hälsat på Linnea en stund. Hon mår bättre och blir nog snart utskriven. Jag har också rensat i tvättstugan vilket jag har velat göra länge men bara inte orkat ta tag i det. Jag viker ungarnas kläder där och mina egna, Nellies, Älvas, Liljas och Davids kläder bär jag sedan bort till våra garderober/byråer. Jag viker även de större barns rentvätt och lägger de i högar på hyllor som finns inne i tvättstugan. Tanken är att de sedan ska ta sina höga till sina rum och rätta platser. Det funkar tyvärr inte så bra med den tanken! Deras högar växer och de tar dagens plagg ur sina högar och högarna tappar direkt den ordningen jag hade gjort. Ibland sker det under och de tar undan sina högar där knappt några kläder längre är vikta som de var från början och jag har tröttnat på att tjata också. Jag förstår delvis att det är enklast för de att ha sina kläder nere i tvättstugan men allt får inte plats tyvärr. Idag rensade jag igenom alla kläder och högar och just nu är det bra ordning där inne igen….om inte så för en kort stund

Det var en fullpott att köpa nya sällskapsspel till julklapp för jäklar vad det spelas olika spel på dagarna!

Det här innehåller 50 spel och hittills har vi spelat max 10 olika spel ur det. Fia med knuff är allas favorit. Stora som små spelar det tillsammans 🙂

De lite större barnen är också förtjusta i 4 i rad-spelet.

Bamse-spelet gillas av de mindre tjejerna 🙂

Jag måste köpa hem ännu mera spel.

I morgon åker vi till Carola, ungarna får leka och vi kör vårt insta-live. Jag måste nog ställa klockan på ringning så jag inte försover mig …

Snön lyser med sin frånvaro vilket jag tycker är faktiskt jättetråkigt 😉 Har haft en hel del regn och rusk de flesta dagarna. Idag sken solen en stund men framåt kvällen kom regnet igen.

Hur har ni haft det de första dagarna på året?

Nu säger jag godnatt och försöker somna ….

Kram ❤️

 1. Hej, du fantastiska kvinna/mamma/företagare!
  Var finns företaget som skänker dig två nya tvättmaskiner och två torktumlare. Du gör ett så fantastiskt arbete som förälder och företagare. Du ska inte behöva tillbringa så mycket tid i tvättstugan.
  Följer din blogg varje dag och förvånas än idag över hur du lyckats så bra med den stora barnaskaran.
  Önskar dig allt gott!
  Anki

 2. Jag känner igen mig i det där med att det är enklare att ha kläderna i tvättstugan, jag gjorde likadant under hela min uppväxt. Tur att vi inte var fler än 5 personer i familjen för det fungerade att vi barn struntade i att lägga in kläderna.
  Å andra sidan så bäddade jag aldrig sängen heller… min mamma har senare berättat för mig att hon aldrig trodde att jag skulle kunna hålla ordning på mitt hem när jag flyttade hemifrån… men då har jag blivit pedantisk istället.
  Kan du hitta något sätt att hantera att de större barnen inte tar in sina kläder, korgar eller backar? Visst är det tråkigt om barnen inte ser till att kläderna är i ordning, men samtidigt så kan det kanske vara skönt att slippa tjata på barnen och kunna använda energin till annat.

  1. Nackdelen med det tipset (i alla fall hemma hos mig), så åker den rena tvätten ner på golvet. Sen när dom väl städar, så vips så är den rena tvätten återigen i tvättkorgen oanvänd och blandad med skit tvätten

 3. Testa att lägga deras kläder i en sopsäck och tala om att du slängt dem. Själva sopsäcken gömmer du såklart hemma någonstans. Ta med dig säcken till bilen och säg typ ”jag tar med mig de små och åker till återvinningen”. Sen när något barn frågar efter ett klädesplagg som legat i tvättstugan så talar du om att du skänkt bort dem eftersom de aldrig hamnar där de ska vara efter tvätten! Kanske hårt men det funkar vet jag av egen erfarenhet

 4. Kan inte de äldsta, hemmavarande, barnen ansvara för tvättstugan? Ha det som sin uppgift. Arga storasyskon kan nog få de yngre barnen att plocka in sina kläder i ett nafs. Att hjälpa till i tvättstugan(om du av någon anledning inte vågar låta dem tvätta själva…) kan ju också bli mysig egentid med dig, Att bestäm att dag x får och SKA barnet y vara med dig och tvätta. Övriga barn är portade- då kommer nog övriga stå och banka på dörren och vill veta vad exakt ni gör och också få vara med. Men håll hårt på att de inte får det.

 5. Inte för att man har med det att göra men konstigt att inte alla barnen vill vara hemma när deras pappa ska komma.Dom har ju verkat ha fint förhållande tidigare

 6. Biggan, det tycker inte jag är konstigt alls. P har väl väldigt tydligt visat att han har ett eget liv och hur högt upp, eller inte ,
  umgänget med med barnen står. Som man bäddar får man ligga heter det visst…….

  1. Susanne, vad menar DU…. ta och gå in och läs på Peters insta hur han ställer sig till alla spekulationer.
   Det är väl ingenting som behöver diskuteras på Mirkas blogg.
   VI vet inte vad vare sig han eller barnen känner eller vad de gör, eller när och om de träffas.
   Det finns så många ”bitter bloggare” som lämnar ut sina fd i tid och otid och Mirka har all heder av att hon nästan inte nämner honom alls-
   Så varför ska ni dra upp honom i era kommentarer.
   Ställ era funderingar direkt till honom istället.
   Det är inte för er / oss att sitta här och spekulera-

 7. Är väl inte så konstigt att barnen inte vill hänga upp sin tillvaro och planer på att pappa ska dyka upp? Hur tror du det känns som barn att en tidigare högst närvarande pappa väljer att inte träffa dig mer än en gång i månaden?? för det är faktiskt ett val man gör, sen kan man säga vad som helst om det. Det finns möjligheter att träffa sina barn fast man inte har ett boende! Finns oändliga möjligheter, att hitta på saker över dagarna ex. Att man inte väljer att vara närvarande för sina barn är ett VAL man gör, för möjligheter finns! Så då förstår jag att barnen väljer att göra annat fast pappa ska komma. Den ribban har ju pappan satt själv.

 8. Här har vi snö så det räcker och bli över, ca 80 cm är det nog. Hoppas ni får lite snö snart så barnen får leka lite vinterlekar.

 9. Susanne
  Jag förstår ändå inte tycker dom skulle sakna en pappa som förr i alla fall var mer
  närvarande det är ju oxå mycket barn vill h hjälp med som kanske inte en mamma kan

 10. Ju äldre barnen blir desto viktigare blir kompisar. Jag slutade att åka till min pappa som 12-åring. Inte alls för att jag inte ville umgås med honom men kompisar o andra aktiviteter blev viktigare
  Inget konstigt alls

 11. Anna -Stina jag menar exakt så. Som förälder lägger man ribban. Och du L vem är du? Du går alltid i försvar för P. Han träffar ju barnen en helg i månaden det har han ju berättat själv. Och jag förstår barnen fullt ut om de har annat att göra än att vänta på honom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..