En trög vecka

Fy vad det har varit svårt att komma in i vardagens rutiner igen. Denna vecka har varit tuff och jag har varit sååå trött och nere. Jag har orkat men inte haft gnistan till annat än det som måste göras. Barnen har varit stingsliga på eftermiddagarna, hela tiden någon som retas och bråkas och jag tycker att jag börjar och slutar mina dagar med tjat. Och som om inte det var nog så fick jag böter ikväll också! En tillfällig fartkamera hade ställts fram på vägen och jag såg den typ sekunden innan den blixtrade till. Mitt fel absolut men surt likförbannat. Körde inte så himla mycket för fort men det kommer ändå att kosta en slant. Suck, blir så arg på mig själv då jag brukar hålla fartbegränsningarna.

Kylan har stannat kvar hela veckan. Eller kylan och kylan…. 5-10 minus är inte så farligt egentligen 😀 Utsikten från mig är otroligt vacker men den hade varit magisk om vi hade haft snö. Nu är det bara frost.

På måndag ska femmorna och sexorna till ”sjön” och de barn som vill får hoppa i isvak. Oliver funderade på att göra det men har nu bestämt sig för att inte göra det. Jag skulle aldrig frivilligt hoppa i iskallt vatten. Aldrig. Fast jag badar ju inte ens på sommaren om inte det är supervarmt i vattnet 😉 När jag var runt 11-12 så var jag på scoutläger i norra Finland och där badade vi i en sjö. Det var sommar och runt 14 grader i vattnet. Jag kommer fortfarande så väl ihåg hur jäkla kallt det var i vattnet brrrr

Kommer ni ihåg mina orkidéer som fått stå i vaser med vatten och som hade börjat knoppa. De knoppade länge men nu äntligen blommar de så vackert 🙂

Har ni kvar adventsljusstakarna? Julgardinerna? Jag har de kvar men tänker nog byta under helgen.

Jag funderar också på att byta rum till de minsta barnen. Idag har de ett genomgångsrum bredvid köket. Vidare kommer man till en liten hall och därefter vardagsrummet. Det är sånt spring genom ungarnas rum och de störs allt oftare av det när de sover. Jag tänkte om barnen flyttar till vardagsrummet vilket ger de mera ro på kvällarna och även mera lekyta så får genomgångsrummet bli ett tv-rum… ? Jag tror att det kan bli bra så. Måste dock vänta tills jag har råd att köpa en 3-sitts soffa och fåtöljer för det funkar inte med divan-soffan jag har nu.

Ikväll tänker jag komma isäng i tid dvs före kl. 24! Se till att sova ordentligt och vakna upp med ny energi 🙂

Kram och godnatt ❤️

 1. Här i Sandviken hoppar mellanstadiet i isvak varje vinter, förvånandsvärt många väljer att göra det. Direkt efter springer dom till bastun och badtunnorna som finns i vårat friluftsområde och värmer sig En rolig och lärorik grej Hoppas du får en skön söndag Mirka! Kram

 2. L skriver:

  Här har vi mkt snö. Ska visst komma mer nu. Jag vill inte ha mer.
  Bada i isvak. Hoppas föräldrarna får skriva på nåt papper då att ungarna är friska.

 3. Här hoppar dom isvak varje vinter .
  Några av barnen har gjort det flera gånger,jag skulle dock vägra haha

 4. M(1) skriver:

  Hur ser du på framtiden, vill du fortsätta bo på landet eller kan du tänka dig att bo mer centralt?

 5. Fnulan skriver:

  Vackra vän, ska jag komma och hjälpa dig? Jag ÄLSKAR att ändra om!!!
  Isvak. ALDRIG. I. LIVET.
  Puss

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..