ANNONS

Vegetarisk lasagne

/

Förra veckan bjöd jag på lasagne här hemma. Det var nog andra eller max tredje gången jag lagade egen lasagne. Varför jag inte gör det oftare är en bra fråga då alla verkligen älskar min lasagne…

Jag har hittat ett bra recept på nätet som är enkel och god:

för 4-6 pers ( jag gör det dubbla )

2 gula lökar ( jag tog lökpulver )

2 vitlöksklyftor ( jag tog vitlökspulver)

500 g nötfärs

1 msk olja

4 msk tomatpuré

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

500 g krossade tomater

1 köttbuljongtärning

salt och peppar

9 lasagneplattor

Använde färdigköpt bechamelsås 😉

Sätt ugnen på 175˚C.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda med timjan och rosmarin. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning låt det koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost.

Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter.

Nu har jag lovat tjejerna att laga vegetarisk lasagne och det finns ju mängder med olika recept. Har ni en god och enkel recept att dela av er med ?? Vill ju så gärna att den lyckas på första försöket så det finns en chans att jag lagar det igen 😉

Kram ❤️

31
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00