Två steg fram ett bak…

Jag är ledsen för en tråkblogg med massa inlägg om sjukdomar hit och dit just nu. Fick en kommentar om det igår…

En blogg skall inspirera och engagera, denna blogg talar bara negativt sjukdomar maginfluensa förkylningar och annan skit som alla familjer går igenom, Thats Life. Det är synd att din partner och pappa till barnen sviker men vad kan man göra. Ta dig samman och skriv inte i bloggen förrän du känner dig stark igen. Annars får du äta upp eländet längre fram. Keep smiling

Jag laggade ur lite faktiskt för min blogg handlar om mitt/vårt liv på gott och ont. Den är vad den är och jag kan och tänker inte pausa när livet har sina nedgångar och sjukdomarna invaderar huset. Så sorry Eva att vi har haft massa virus och skit som gått runt de senaste veckorna. Thats life för oss just nu 😉

Jag hade gärna sluppit allt skit och jag hade säkert kunnat lossas som om vi levde på rosa moln dagarna i ända och på kvällarna satt vi och sjöng Kumbaya framför brasan vi inte har.

Jag hade kunnat skriva inspirerande inlägg om alla trerätters middagar jag egentligen inte ens lagar. Kamma till mina barn och fota de med stora rosetter på huvet som de hatar och skulle kasta iväg så fort de kunde. Jag skulle kunna ge er en drömvärld utan problem men jag kommer aldrig att göra det. En sån inspirerande blogg får man hitta annanstans.

Här inne får ni för tillfället läsa om den sjuka morsan som mår bättre en dag för att återigen må sämre. Som var uppe inatt flera gånger om och hostade tills hon kräktes. Men en mage som knappt ätit på en vecka. Du får läsa om en mamma som efter tuffa natten är alldeles risig i sin mage. Härligt att vara lös i en mage som längre inte innehåller nåt.

Du får läsa om en mamma som hade besök igår. Ett par härliga lugna timmar med kärt besök. Jag mådde bra där och då. Efteråt var mina krafter slut. Jag var helt urlakad. Men ändå gjorde jag alla måsten som att laga mat, tvätta osv.

Det är mitt liv här och nu – en jävla kämpande mot sjukdomar. Att hitta ork och kraft till att klara av dagarna trots att orken tog slut för flera dagar sedan.

Men jag kämpar på. Jag lyckas ändå ta hand om allt i eländet. Mina barn ser att jag inte är frisk och de beter sig därefter. Vi fixar detta och jag blir nog frisk så småningom 😉

❤️

Även om jag är mestadels ganska så eländig så har vi också haft mysiga stunder. Att byta vardagsrum blev fullpott och nu samlas alla i lilla vardagsrummet vilket sällan skedde i stora vardagsrummet. Vi umgås, spelar, samsas om filmer att titta på osv. Har det helt enkelt mycket mysigare ❤️

Kram på er ❤️

 1. Hur i h-e kan nån klaga på att du skriver om era / dina sjukdomar. Det är ju det bästa med dig Mirka, att du är ärlig!
  I din blogg visas verkligheten, den verklighet som jag egentligen tror att flera mångmammor lever i.
  Läser en hel del bloggar, bl a flera från Familjen Annorlunda, ( för det var kul följa er även när tv-serien var slut)
  Läser även andra bloggar där man har många barn, och en del är som du skriver, tillrättalagda, med fina välkammade ungar, syns inte en leksak på bild, bilder på mat så man tror nästan de tjuvat bilderna från nån restaurang.
  Näe, tacka vet jag den här bloggen. Tack för att du är ärlig och delar med av den sanna verkligheten.

  1. Håller Med! Kritvita hem med svindyra märkesdetaljer, barn i märkeskläder som alltid är sååå kloka, skötsamma, artiga och perfekta. Mat lagad från grunden, träning, bantning….tillrättalagda foton, känns inte äkta någonstans. Man undrar vad de döljer som inte törs visa verkligheten..This is real, det liv vi lever.

 2. Ja hu den där influensan har tagit hårt i år.
  Inget roligt alls att vara mamma och sjuk.
  Kanske kan prova imodium mot den risiga magen.Krya på dig.

 3. bra skrivet. hatar de vitskimmrade hemmen, o de jättetvättade barnen med jätterena kläder med rosa rosetter i håret. nej tacka vet jag vanliga hem med lite vanliga ungar som faktiskt är lite skitiga ibland. de flesta känner igen sig i dig som har ungar.kan nån verkligen känna igen sig i de här vita hemmen med rosa ungar. gillar dig mirka, du gör det jävligt bra.

 4. Kämpa Mirka, du är så grym på alla vis! Det vet du! Jag bor i Sandviken men om du behöver hjälp så hojta till så kanske jag kan hjälpa dig. Jag kan absolut sätta mig i bilen och köra till dig. Från en mamma till en annan❤️

 5. Hej! Jag tycker du är helt otrolig som orkar som du gör, eller du ser väl inget annat val 🙂 Du gör helt rätt som ryter ifrån till de som egentligen bara är ute efter att mobba och trycka ner. Din blogg är din och du bestämmer vad du ska skriva om. Vill de inte läsa det du skriver kan de gå till en annan blogg. Hoppas du mår bättre snart, kram från Kina.

 6. Men på allvar? Jag läser mycket hellre en ärlig blogg, som kanske inte visar gulligull och ryschpysch utan hur verkligheten verkligen ser ut. Det finns miljontals oäkta bloggar fyllda med lögner bara för att det ska se fint ut utåt. Jag uppskattar ärlighet betydligt mer! Livet är fan inte lätt, den som tror annat lever i en drömvärld.

 7. Jag tycker din blogg är väldigt trevlig att läsa just för att den beskriver livet, på gott och ont, som det verkligen ser ut!

 8. Underbart att läsa om verkligheten! Sluta aldrig leva i den. Om jag vill läsa om fantasier och rosa-moln-liv letar jag reda på en annan blogg 🙂

 9. Ta inte åt dig av idiot kommentarer!! Tänk om folk kunde tänka efter innan dom trycker på skicka….!!! Blir så less på vuxna ”f…..g kvinnor som häver ur sig! För säg den kille/man som skulle sitta och lusläsa och kommentera över ”servetter, toarullar, Peter, lortiga barn etc??? Stå på dig fina Mirka och låt lopporna leka i lopplådan=där dom hör hemma;) . Önskar dig och familjen en skön fortsättning på söndagen och krya på dig. All kärlek till Er

 10. Heja dig Mirka❤️Vill man bara läsa en blogg som innehållet glamour så är man bara en ytlig människa som inte bryr sig om människorna i bloggen. Du skildrar ditt liv precis som det är och det ska du ha all heder av. Hoppas verkligen du blir frisk snart så som du kämpat och fortfarande kämpar❤️

 11. Jag tycker de är befriande att läsa om en vanlig vardag inte bara massa rosa moln och allt jämt är bra. De är skönt att du skriver precis som livet är. Det tycker jag är skönt med din blogg, inget tillgjort.

 12. Å suck suck , vilken kommentar . Du inspirerade med din ärlighet , och vad är perfekt hur mäter man det var finns den tumstocken att köpa? Jag bara undrar . Du är en fantastisk kvinna mamma och framför allt mänsklig människa . Mvh och krya på dig kram Helena ( även jag var en toa rulle på bordet mamma redan på åttiotalet , nu snart pensionär och då manglar jag mina tygservetter var sak har sin tid liksom )

 13. Helt rätt att skriva om den verkligen ni lever i och som många andra kan känna igen sig i ♡ fortsätt så, det är det som gör att jag fortsätter att läsa denna blogg ♡

 14. Men snälla fina du, bry dig inte om såna kommentarer. Jag gillar din blogg, du beskriver vardagen med ris och ros. Såna där dumma kommentarer ska bara bort, elaka människor som inte har insikt om vardagen för en mamma som strider som en lejoninna. Fy skäms säger jag bara! Nej, Mirka, fortsätt att skriva och berätta. Stor kram <3

 15. Krya på dig❤️ Ta inte åt dig, du skriver om verkliga livet. Sök vårdcentral i morgon!! Kan lätt sätta sig i lungorna… kram till fam

 16. Vilken tråkig jäkla kommentar! Antingen gillar man en blogg och läser den eller så gillar man den inte och då är det ju ingen som tvingar en att fortsätta läsa. tycker kommentaren säger mer om hon som skrivit den än dig. Jag älskar din blogg och att läsa om er vardag. Har läst varje dag sen ni var med första gången i familjen annorlunda.

 17. Jag säger som många andra fortsätt att skriv om det verkliga livet för ingen har endast ett liv på rosor.
  Hoppas allt vänder snart och du får lite ny energi

 18. Kan det möjligen vara samma ”Eva” som härjat inne på andra bloggar? Kritiserar allt precis allt och alla och försöker trycka ner bloggare mest.. Inget att bry sig om med andra ord.Synd om er alla andra EVOR.Tror inte följare till bloggar generellt följer för att få nåt sockersött levererat. Vi är för det mesta vuxna människor som alla har både upp och ner gångar i livet.Skulle inte var ”DIN” blogg om du pausade och ryggade för sjukdom,och alla andra saker som händer i ett normalt liv.Det blir liksom inte trovärdigt för fem öre. Vill man ha glamour som sagt, så är man på fel ställe.Du duger precis som du är Mirka,glöm inte det!

 19. Funderar på hur man ens kan skriva något dylikt till en blogginnehavare? Det som är charmen i din blogg är att få läsa om er vardag ibland helt utan filter. Det gör att hur motigt det än är hemma vid så är man inte ensam. Skulle alla bloggar handla om hur rosaskimrande alla andras liv är så skulle man nog bryta ihop och känna sej ganska värdelös. Vill man ha plastiga leenden, fejkade liv, åsikter och kommentarer så kan man läsa det på Facebook. Eller köpa en bok av Jackie Collins.
  Det uppskattas mer att vara sann gentemot sina läsare och inte minst mot sej själv.
  Jag trivs med ditt sätt att skriva om ert liv inkluderat diverse sjukdomar kroppsvätskor, svordomar och allt vad det nu mer innebär.
  Du är stark, duktig och enastående fortsätt att skriva som du gör ;-)

 20. Nej, jag vill läsa om precis som livet är och inte bara när allt är perfekt som det är i vissa bloggar.
  Jag vill läsa om livet med upp och ner gånger precis som vi alla har!
  Krya på dig fina Mirka! Du är grym!

 21. Det finns tusentals bloggar att välja mellan, så varför gnälla… Välj en annan i stället Eva! Jag gillar dina ärliga skildringar om ett vanligt (kanske ändå lite ovanligt) vardagsliv.

 22. Jag har följt din blogg i flera år och tycker mycket om den. Dock har jag aldrig kommenterat den. Jag följer andra bloggar också, och det är, av någon anledning, sällan jag kommenterar. Jag blir både ledsen och förbannad när jag förstår att det finns idioter som klagar på det du skriver! Som har mage att kommentera hur du lever, dina relationer, din förre detta mans beteende… och en massa annat som ingen annan har ett skit att göra med! Även om ni som skriver bloggar är öppna och lämnar ut rätt mycket av er själva och livet ni lever, så finns det självklart även massor som vi läsare aldrig får ta dela av. Det kanske är för privat, det kanske handlar om företeelser som man inte ska och inte bör lämna ut hur som helst av många olika slags skäl och hänsyn. Därför kan inte vi som läsare se och förstå hela bilden, hela livsbilden hos er som bloggar. Vi ska akta oss för att komma med kommentarer som skadar och lägger sten på börda. Vilka är vi att döma? ”Gå i mina skor några veckor så kan du döma sedan…” Ett mycket bra råd som jag alltid själv använder mig av. Jag har under lång tid följt dig här på bloggen, Mirka, och stort förundrats och mycket beundrat hur du klarar av ditt livspussel. Som innehåller så många olika och så många svåra delar, att jag bara inte fattar hur du får det att gå ihop. Du är en så stark och så klok och så underbart vacker människa, både på insidan och utsidan, och det kan man inte säga om alla, minsann! Jag har själv gått igenom många svåra och traumatiska händelser i mitt liv, från barndom och fram tills nu…. jag vet hur smärtsamt och grymt jobbigt livet kan vara ibland. Du har mycket svårt att brottas med, och du gör det mer än väl. Vi är ju bara människor allihopa. Mer än det kan ingen vara, oavsett vad livet kräver av oss. Skriv precis vad du vill och det du känner för i din blogg! Det kan vara gott för dig att få skriva av dig, att dela med dig av allt… om någon inte fixar att läsa det du skriver så är det ju ingen som tvingar dem! Ditt liv. Din blogg. Jag önskar dig allt gott som finns, och hoppas och tror att du snart ska må bättre, och att tillvaron till sist ska bli litet ljusare och lättare. Varmaste kram från mig som verkligen beundrar dig, du så stronga kvinna!

 23. Ta inte åt dig av tråkiga kommentarer Mirka, kanske lättare sagt än gjort.
  Gillar din blogg jättemycket och kul att följa din vaardag inkl. sjukdomar det hör liksom till och inget som stör mig att du skriver om.
  Kram ❤

 24. Det är befriande och jätteviktigt med mer verklighet i sociala medier!!! Jag kräks på alla tillrättalagda falska gröna- smoothies konton och bloggar! Det är tråkigt om något.. Krya på familjen

 25. Men herregud ,, !! Fortsätt precis som du gör ,, för det är ju allt det som du bloggar om som är ditt liv . Varför ? Ändra på det för att det typ ska ”se”bra ut för nån annan ! Kram

 26. Och själv vill jag snart kräkas på alla bloggare som skriver ”jo vi har ofta kaos och barnen bråkar och vi är sjuka men hur kul är det att se och läsa om?” Ja så himla mycket trevligare att läsa en äkta och personlig blogg än bara massa lulllulligt fejk.
  Hoppas du snart får krya på dig och vilka fantastiska ungar du verkar ha!

 27. Oj Oj man blir inte förvånad. om folk inte vet vad blogg är för något,så kan Dom sluta läsa.livet är inte på rosa moln jämt.och det har inget om man är två eller en.skriv som du brukar.delge det du vill ros och ris.för det är så livet är. stort krya på Dig.

 28. Hej
  Samma symptomer har jag också haft, feber, trött, huvudvärk och dåligt mage. Varit hemma 14 dagar men har bara mig själv och en man hemma, utflugna barn. Ta hand om dig fina Mirka. Bor i Göteborgs trakten annars hade jag kommit förbi och hjälp dig. Din blogg ditt liv skriv vad du vill.

 29. Kram
  Du skriver sin blogg just som jag vill läsa den.. vill ju läsa hur ni har det i ert liv å inte något påhitt
  Vist är det härligt hur barnen märker hur man mår å anpassar sig efter det. Jag har bara en men han är mycket lugnare med mig på ex morgonen än när han går upp med pappa. Jag har alltid varit sjuk men är nu sämre å väntar på operation och han vet så väl vad jag orkar å inte.. även om han måste testa ibland.. Men vilken 4åring gör inte det..
  Fortsätt att vara du är du snäll!

 30. Det är just därför jag läser din blogg! Att den handlar om VERKLIGHETEN! Jag kräks på alla dessa stylade bloggar med tillrättavisade barn i fina kläder. Jag vill inte få mer dåligt samvete än vad jag redan har att jag inte har lika städat och stylat.

  Själv har jag jobbat totslt 1,5 vecka efter jullovet. Sen enbart vab… Phu!

 31. Jag vill läsa om hur du/ni har det. I med och ibland motgångar. Precis som livet ser ut för de flesta av oss på ett eller annat sätt. Jag gillar din blogg och saknar sig när du inte uppdaterat på ett tag. Fortsätt! Sen hoppas jag att du får flyt snart med både det ena och det andra ❤️

 32. Fortsätt som du gör. Det är det som gör det roligt att läsa. Att slippa se en massa stylade bilder och tillrättalagda middagar.

 33. Tycker verkligen att en blogg ska handla om vardagslivet! Har man haft influensan över en vecka är det ju naturligt att skriva om det!:) fortsätt med din blogg Mirka, du är så grym<3

 34. Helt ofattbart hur man kan skriva en sån kommentar! Tycker jättemycket om din blogg och hoppas verkligen att du fortsätter skriva precis som du gör, om hur det verkligen är. Du verkar vara en underbar människa och mamma! Kram och krya på dig

 35. Älskade Mirka!
  Fortsätt skriv som du gör. Jag älskar din blogg för att du är så naturlig. Jag lever ensam med två små tjejer och när de blir sjuka tänker jag på dig. Du ger mig styrka. Du är fantastisk. Men i bland måste även vi mammor få bli sjuka och behöva återhämtning. Jag hoppas få träffa dig i framtiden och ge dig en stor kram, min idol. Krya på dig och var rädd om dig och barnen. Med vänlig hälsning, Lotta

 36. tycker om din blogg den är ärlig och inga rosa moln är så trött på såna bloggar för där känner man inte igen sig utan allt är på klistrat ,så fort sätt du och skriv om era basiller ni har just nu .Jag läser gärna.
  🙂

 37. LÄSER din blogg så ofta ett nytt inlägg kommer upp och älskar det! Ärligt, naturligt och okonstlat precis som jag vill ha det och läsa om. Vill jag ha glitter och glamour så finns det nog andra bloggar att läsa. Kram till dig Mirka.

 38. Vill bara sända massa kärlek till dig ❤️❤️❤️ Det är väl va livet går ut på? Sjukdomar, tråkigheter, bus och massa annat som livet går ut på! Läser din blogg för att läsa ”verkligheten!”! Fortsätt på samma sätt Mirka!

 39. Nu lackade jag också ur. (Kan vara för att jag också är risig) men Eva! Det finns ju ett hav därute av ”perfekt vardags bloggar” varför föröska få en till? det finns ingen brist på dom, tvärt om. Jag tror dom flesta som läser Mirkas blogg gör det för att hon är så okonstlad och frimodig och för att bloggen visar upp en helt vanlig vardag. Du behöver ju inte läsa om du tycker det är så tråkigt. Det är ju ett under att Mirka orkar hålla igång sin blogg med allt som pågår för dom just nu. Dessutom är hon typ ensam med gänget. Starkt Mirka. Ser många som har en knodd och inte får det att gå runt, så all heder till dig.

 40. Fortsätt att skriva precis så som du redan gör. Har så svårt att förstå folk som orkar klaga och ifrågasätta. Om det inte skulle passa mig att läsa så läser jag något annat. Men nu önskar jag att ni blir friska och får uppleva lite roliga saker. Stor kram till dig Mirka!

 41. Ja, det kommer att bli bra Mirka!!! Ska man ändå lägga ner tid på att blogga så gör man det med vad man vill fylla den med. Du har många läsare. Det talar sitt tydliga språk. Vore dessutom trist om alla bloggar var exakt likadana. Personligt gillas <3
  Kram!

 42. Jag tycker att du är en fantastiskt bra mamma. Du kämpar på och gör allt vad du kan. Jag tycker att du är beundransvärd. Tänk om fler mammor kunde vara som du. De som inte tycker om att läsa det som du skriver i din blogg, behöver inte läsa den. De är själva säkerligen inga perfekta människor. Jag tycker om att läsa din blogg just för att du skriver om saker som händer i en vanlig, normal familj. Mitt råd är att inte bry dig om sådana negativa människor. Jag skickar många styrkekramar till dig

 43. Bästa Mirja!
  Förstår att du lackar ur nån gång, det gör dig bara ännu mera mänsklig.
  Haters gona keep on hating no nätter what.
  Sluta aldrig vara den du är dvs ärlig och äkta!

 44. Jag tycker tvärtemot att det är inspirerande. Att läsa o se att inte alla har en dans på rosor. Hur många har det egentligen? Alla blir vi sjuka ibland. Du Är stark. Var stolt över dig själv och dina fina barn!!
  Krya på dig!!

 45. Det är ju ditt och barnens liv och vardag vi vill läsa om. Den där Eva får skaffa sin drömtillvaro någon annanstans.den finns nog inte IRL

 46. Den som skrev så kan ju hoppa o fara åt h-vete. Bloggen består av livet.
  Din blogg är äkta till skillnad mot alla rosafluffbloggar.
  Hoppas du piggnar till snart! ❤️
  Jag dras också med en envis djävla hosta

 47. Jag tycker i alla fall om din blogg för att den känns som något man kan relatera till och känna igen sig i. Nej, jag har inte tretton barn och mitt liv är inte särskilt likt ditt på något vis. Men att det finns bra dagar och dåliga och att livet skumt nog ibland bara suger periodvis då ALL SKIT kommer och plötsligt får man flyt igen tror jag att alla kan känna igen sig i 🙂 . Jag kan tycka att om man inte vill läsa om livet så kan man ju strunta i att läsa din blogg alls och hålla sig till att läsa ”tapetblomsbloggar” där allt skall vara så ljuvt och vackert och underbart så trodde man på det så kunde man ju gå under själv ganska på en gång och undra varför man själv inte lyckats finna livet med enbart lycka och välgång? Men även det att dina barn verkar vara som vanliga barn och som du själv skriver så är det inget du försöker förbättra i någon uppvisning av styling. För du är klok nog att veta att livet är som bäst när det inte är stylat.

  Men du kommer aldrig att kunna göra alla nöjda. Med kungafamiljen så myser man istället när man får veta att de är ju helt vanliga, Victoria och Daniel med sina barn. Då är DET charmigt. Få se bilder på kungabarnbarnen när de leker i vanliga kläder och busar och är som ”vilka barn som helst”- då är det fantastiskt! Fast säkert finns det någon gnällkråka då också som författar arga klagomål till kungahuset att de verkligen inte borde visa upp barnen som vanliga.

  Så ta det lugnt, Mirka. Fortsätt som med toarullarna. Gnälls det så lägg ut ännu mer. Nu har ju dina toarullar nästan blivit populära och man vill plötsligt se dem.

  Sen tror jag att du är ordentligt trött nu och då är det ju svårare att inte ta åt sig. Men jag tycker att du skall fortsätta precis som du gjort hittills och våga beskriva livet ur ditt perspektiv.

 48. Jag tackar dig för din ärlighet och sanningen om hur livet är. Att få läsa om ditt livspussel ger mig styrka att orka. Ni verkar vara en jättefin familj med mycket kärlek!

 49. Underbara fina Mirka ❤ Läser i princip alltid din blogg men kommenterar sällan. Jag tycker att du är helt fantastisk som klarar allt som du gör. Blev både arg och ledsen när jag läste läsarens inlägg men mest ledsen då läsaren verkar må dåligt eftersom h*n måste fly en blogg som visar en underbar fantasivärld… Hoppas att du mår bättre snart Styrkekramar från en trebarnsmamma

 50. Vill verkligen folk läsa om en fejkad tillvaro där allt är rosenrött?? Är DET intressant?? Nä det är ju vardagen som är det intressanta! Du delar med dej så ärligt och intressant. Sånt uppskattat jag! Läser din blogg med stort intresse!

 51. Vill verkligen folk läsa om en fejkad tillvaro där allt är rosenrött?? Är DET intressant?? Nä det är ju vardagen som är det intressanta! Du delar med dej så ärligt och intressant. Sånt uppskattat jag! Läser din blogg med stort intresse!

 52. Håller med föregående talare. Hör till dom som tycker att du är grym som skriver ärligt o orkar hålla igång bloggen trots att du är risig. Har ”bara” 5 barn o vet hur tufft det kan vara när man är sjuk, så all heder åt dig. För mig är du en vardagssuperhjälte! Hoppas du mår bättre snart!

 53. Vilken otroligt korkad kommentar du fått! Du skriver väl vad du vill i din blogg. Dessutom så är det väl ingen som tror att allt alltid är rosenrött, fint och härligt jämt?
  Krya på dig!

 54. Jag läser bara dennaa blogg just på grund av att det är verklighet .
  Sitter själv med sjuka barn och magont .
  Jag vill läsa om det verkliga livet och inget luftslott .
  Stora kramar till dig o barnen /elin

 55. Mirka jag är sååå imponerad av hur du klarar av alla motgångar! Jag har följt dig i flera år och det var ju lika när ni levde tillsammans, eftersom det är livet med barn. Alltså vi alla lever ju i vabruari med bacillernas paradis tid-såklart så även ni!

 56. Den korkade kommentaren du fick.. försök att glömma bort den.
  Misstyckta människor finns det gott om, tyvärr.
  Jag gillar din blogg.
  Läser den med stort intresse.
  Du skriver om ditt liv med vad du och dina barn gör.
  Vardagslivet.. det vill iallafall jag läsa om.
  Inga glorifierade historier.
  Ta väl hand om dig och jag hoppas av hela mitt hjärta att det envisa viruset lämnar dig snarast.
  Stora varma kramar till dig och dina barn <3

 57. Älskar din blogg som är så vardagsnära och inte bara en massa skryt om barn,hus,utseende och fester. Så go on sister !!
  Med 13 barn förstår jag att det kan vara sällsynt med att alla är friska.
  Snöig kram !

 58. Din blogg visar bara på en äkta bild av hur livet är. Ingen människa har välstädat hem, tre rätters middag, välfyllt bankkonto lyxsemester alla dagar året om. Varför ska man visa omvärlden en falsk fasad av hur bra man har det och lycklig man är. Alla människor går igenom svårigheter med skilsmässor sjukdomar man förlorar jobbet samtidig som man ibland kanske är på en lyxig semester. Kan man inte bara stå för att man inbland mår dåligt och att livet krånglar? Det är ju allas verklighet.

 59. Hej Mirka!
  Jag läser din blogg just för att den är verklighetsbaserad, har börjat läsa en del andra men slutat just för att allt ska vara rosenrött o perfekt alltid
  och så ser ingens liv ut, vill inte läsa en massa lögner
  Så fortsätt som du gör, och krya på dig <3
  Kram
  Maria i Skåne

 60. Din blogg är ju min favoritblogg! Älskar att läsa om vardagslivet och hur ni pusslar ihop det som storfamilj, i med- och motgångar. Fortsätt så! DU ÄR BÄST MIRKA! ♥️

 61. Vilken märklig kommentar. Jag läser här för det är verklighet. Det är den enda blogg jag läser. Jag har inte hittat någon annan blogg som skriver om verkligheten.

 62. Styrkekramar till dig och din familj. Så skönt att kunna läsa en blogg som för många är en verklighetsbild. Inte bara sponsrade event som är få förunnat, utan också en helt ärlig familjebild som många delar tillsammans med dig.
  Vi väljer själv på vilka sidor vi går in och läser.
  Vi behöver inte heller dela och tycka om/dela åsikter, livsföring mm.
  Men varför klanka, skriva negativa personliga åsikter förstår jag inte.
  Ge ros/rosor, positiv energi och sprid glädje så kommer bloggaren och även du må så mycket bättre.
  Delad glädje dubbel glädje.
  Må så gott alla.

 63. Det är så skönt (missförstå mig rätt) att få läsa om en ”kändis” som skriver om verkligheten och inte något fejkat, tillgjort och dem där små rosa molnen som inte finns i livet…för jag vet att du är ärlig mot dig själv och mot oss följare och det är det som gör dig till min största idol att du alltid reder ut allt

  All kärlek och energi till dig

 64. Hej
  Jag har hört många detta året som har fått yrsel efter influensa så håll ut, det går över!! Ta hand om dig ♥
  Kram Helena

 65. Att försköna vardagen i sociala medier gör inte gott vare sig för den som postar eller för följare. Tycker du gör ett enastående jobb. Tretton barn, vilket livsverk

 66. Det är ju just därför jag läser din blogg! För att den känns äkta. Du visar mer livet som det är. Inte tillgjort och tillrättalagt. Och det är underbart att du delar med dig! Heja dig, Mirka!

 67. Åh,Mirka , hur man än gör el skriver ,så är det alltid någon som det inte passar!
  Vi är många som gillar att läsa det du skriver o får inspiration fr dig också !
  Själv är jag gammal o mormor o tycker att det är så roligt att följa o läsa din o även Carolas blogg!
  Fortsätt som du gör o är o jag önskar dig all lycka i livet!

 68. Tycker många bloggar som man är inne på och läser verkar så tillgjorda. Barnen står på rad i perfekta fläckfria kläder. Hårspännen, diadem, flätor, sminkade, you name it. Kliniskt rena hem. Blanka diskbänkar. Och inte att förglömma. Gränslöst med pengar. Nej! Hos Mirka får man läsa om det verkliga livet som en annan känner igen. Kram

  1. Jag håller fullkomligt med Viktoria Strunta i denna Eva som inte verkar ha något bra liv Du är bäst Mirka o har underbara barn skriv på om allt du vill Kram o krya på dig

 69. Jag, liksom många andra uppskattar din ärlighet. Allt är inte perfekt i livet. Kämpa på och krya på dig. Du är fantastisk. ❤

 70. Tycker ärligt talat så synd om dessa barn som ska stylas inför varje fotografering …. eller är det faktiskt så illa att de till vardags alltid är välkammade med rosetter och dylikt ? syskonen alltid matchande kläder ? flickorna i söta flickiga klänningar och pojkarna i moderiktiga tuffa kläder .. Heminredning som ser ut som alla andra influensers och självklart är spons . Marmorbord , Klongvaser , Hängade apor och självklart coffetableböcker som ingen läser , Såå tråkigt med alla dessa sponsrade och opersonliga hem som är så städade så man tror ingen bor där .. ledsamt och tragiskt faktiskt för det handlar ju om en enorm osäkerhet ! Fantastiska Mirka vik inte en tum från att vara den äkta naturliga människa du är ! Man känner genom bloggen hur goa och äkta ni är och hur innerligt ni älskar varandra i med och motgång .

 71. Jösses, vill man inte läsa om förkylningar och vinterkräksjuka ska man hoppa över bloggar som har familj och många barn som inriktning.

 72. Den här Eva är med all sannolikhet samma Eva som Magdalena Graaf numera kallar för Katt -Eva ? En bitter människa som gjort till sitt kall att alltid hitta nåt att klaga på .. hon är på många många bloggar och spyr ut sin bitterhet och vi kan bara hoppas att hon ska hitta sin väg i livet och slippa sin förgörande avundsjuka ! Förstå vilket eländigt och andefattigt liv denna stackare har .

 73. Jag har följt din blogg till och från under en lång tid. Det gör jag för att jag uppskattar din ärlighet, precis som livet är – inga rosetter och tillgjorda krusiduller. Jag älskar det! Du är en fantastisk kvinna och en jättefin mamma! Krya på er allesammans!

 74. Du fortsätt som du gör !!!! Inspirerar gör du ju genom att visa hur livet är! Och inte klagar du på exet för att du beskriver din verklighet, kram

 75. Den där Eva ville nog bara få uppmärksamhet och starta igång en diskussion och det får man väl säga att hon lyckades med. En del vet hur de ska göra. Löjligt.

  1. Avundsjukan på någon annan får uppmärksamhet klär dig elegant. Den lyser så starkt igenom. En dag lyckas du säkert att få uppmärksamheten riktad mot dig ska du se.

   1. Anonym, du måste vara dum i huvudet om du försvarar en sådan som ”Eva”. Kanske är det rentav samma person, skulle inte förvåna mig ett dugg. Alltid lika otrevlig och bara ältar och tjatar i det oändliga. När ska du tröttna undrar jag.

    1. Det var inget försvar gentemot Eva. Det var mer en reflektion över ditt inlägg. Jag tolkade det du har skrivit som att du beundrar hennes sätt att få igång en diskussion samt uppmärksamhet. Och att alla som svarade emot henne är löjliga som går hennes önskan till mötes.

 76. Fast varför ska någon annan kritisera dig för att du lägger upp det du vill lägga upp? Det är din blogg och du bestämmer helt och hållet själv vad du vill skriva om och inte. Då är det bara för den personen att hitta någon annan blogg som faller den personen i smaken.

 77. Du gör ett fantastiskt jobb. ♥
  Alla liv är olika.
  Du är ensamstående och det blir såklart kämpigare. Jag vet av egen erfarenhet.
  Barnen lär sej ta han om varandra på ett sätt som är nyttigt.
  Jag gillar ngr bloggar. Alla är olika men utgångspunkten lika. .
  Att kämpa på i vardagen med först å främst kärlek till familjen.
  Ta hand om dej.
  Jag slår ett slagsmål för vätskeersättning.! Dricker det själv när jag är sjuk♥♥

 78. Dom flesta år brukar sjukdomseländet ta slut efter sportlovet. Visserligen är vintern är senare i år men hoppas hoppas.
  Det är inte för inte februari kallas vabruari.

 79. Det är ju just den ärliga sidan som gör din blogg intressant. Fortsätt precis så som du vill att din blogg ska va utformad. Den är ju din. Krya på er / Hälsningar Helen

 80. Helt rätt, du bloggar om vad du vill. Det personen i fråga kanske borde tänkt på när kommentaren skrevs var att – ”and still you are in here and checking out my posts”.. Haha. Rätt fascinerade ändå, inte sant? Folk hatar på andra men fortsätter hänga med i deras i liv. Varför fortsätter man läsa? Obesvarad gåta.

 81. Vilken kämpe du är! Skulle inte klara mig en vecka i dina skor. Stor kram till dig och dina barn, ni är fantastiska.

 82. Tycker du ska fortsätta och skriva om livet som det är nu och här. Din blogg är bara bäst för den är ärlig och inte tillgjord!
  Keep up a good work Krya på er!

 83. En av anledningarna till att jag läser och gillar din blogg är just för att den är verklighetstrogen.
  Fortsätt som du gör Mirka och hoppas ni snart mår bättre, snart är vabuari över och våren är här

 84. Jag har just börjat läsa din blogg. Jag har inga barn själv, men älskar barn. Har sett dig på F.Annorlunda och beundrade dig redan då. Nu hittade jag till din blogg och blir chockad över hat-kommentaren från ”Eva”. Mirka; SISU!! Du är helt otrolig, stark och skön. SANNA människor är vad världen behöver. Inget låtsas tjafs som vi alla ändå vet inte är på riktigt. Att censurera sitt liv är nog snarare vad man kan få ”äta upp”. Jag tycker du är JÄTTEPOSITIV, Mirka! Du är full av kärlek till dina barn och vänner och det förmedlar du helt! Fortsätt precis som du är <3<3

 85. Man måste ju få skriva av sig. Vilket trams endel kan skriva till dig. Du får sålla lite i vad du läser Mirka.
  Mig inspekterar du. Och jag är så föbaskat glad att någon kan skriva då det är kaos jobbigt osv. Man är inte en sämre människa för att man beklagar sig eller berättar om kaoset eller skriver av sig i sin blogg. Det är livet och man är inte mer än människa. Men dom som ska försköna allting och hålla upp en fasad in för omgivningen dom mår definitivt inte bra. För mig kan det stärka när man hör ser eller läser att det är andra som inte allting alltid flyter på för.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..