Hastbullar, besök m.m

Mitt i natten, ligger i sängen sömnlös. Borde ha somnat för länge sedan men trots trötthet så kommer inte sömnen. Har så mycket i tankarna som tar över. Oro för saker, den ständiga dåliga samvetet osv. Livet.

Men vi har haft tur med vädret och barnen har varit glada 😉 Vaknade till en blå himmel och altandörren har fått stå öppen nästan hela dagen.

David låg i feber förra natten och har inte varit så pigg idag. Först efter middagen började hans energi komma tillbaka, lagom till när storasystern Mikaela kom och hälsade på oss 🙂 Det var länge sedan vi sågs och det blev en mysig eftermiddag med henne. Ungarna lekte och spelade kort med henne och tiden gick fort.

Jag är så glad över att ha en fin kontakt med ”mina” stora barn ❤️

Jag och Lilja bakade hastbullar med sylt idag. Jag har bakat de förr men aldrig med sylt och trots att sylten flöt ut en del så blev de försvinnande goda.

Perfekt att baka om man har lite bråttom och/eller saknar jäst 😉

Kom aldrig till skott med att rensa på tomten så det blir ett nytt försök för det imorgon.

Avslutade kvällen med mys framför tv och tecknat. Nellie somnade strax efter jag tagit kort på oss, hon har energi till tusan men också en förmåga att somna på stört 😉

Hoppas ni haft en fin dag!

Kram ❤️

 1. Carro skriver:

  Hej familjen. Är inne och läser nu då jag strax ska åka (10 mil) till jobbet. Gillar din blogg. Du har mycket fint att ge.
  En sak jag vill ge slag för är att odla mat. Du har många barn och en tomt. Wow. Finns så mycket som gör din ekonomi bättre och literooligare trots dina ogröna fingrar. Börja med spenat.

 2. Ja, fy f—n…….nätterna är värst, vilken oro man än bär på. Det mal och mal……. Tuffa, fina, Mirka <3<3

 3. Biggan skriver:

  Egentid är ju ett måste ibland så man får ladda batterierna. Mirka försök att ordna det på något vis Tänk lite på dig själv

 4. Ja alla dessa recept folk frågar om hela tiden. Är ju inte svårt att kolla upp själv. Ibland frågas de t.om. Om korv stroganoff o spagetti med köttfärssås? Men de är klart att bloggen måste ju hållas igång oxå. Det är ju en del av mirkas inkomst så jag tror inte att det är några större problem, men man undrar ju ibland…

 5. Mili skriver:

  Det är svårt att inte oroa sig, man måste tillåta sig att ”dippa” ibland. Jag var i samma situation som du för många år sedan, med några färre barn kanske, men ensam, ensam och ännu mer ensam. Som en envis och tjurskallig käring så bad jag heller inte någon om hjälp. Det gick ju ganska bra trots allt, men var inte lätt. Ibland var jag så slut så jag glömde hämta barn på föris, visste inte hur jag skulle klä på mig osv. På gränsen till utbränd. På familjerätten sa de att jag inte hade någon rätt till lediga helger, hade jag valt att bli förälder så skulle jag ta ansvaret för det beslutet. Vet inte vad de sa till pappan, men mest troligt inte samma som till mig. Min räddning blev nog att jag en dag tröttnade på min dåvarande arbetsgivares nyck och bestämde mig för att studera för att få ett bättre jobb med bättre lön. Det var det bästa jag gjort. Fick nya vänner att prata ”vanliga” saker med, självförtroendet växte i takt med avklarade kurser, jag kände att jag gjorde något för mig, för min egen skull, istället för alla andra som jag normalt alltid prioriterat. Jag kände att jag dessutom klarade tuffa situationer såsom skolmöten, BUP etc bättre, i o m att jag lärde mig mer om hur samhället fungerar, lagar mm. Jag anar att du är envis och stolt och försöker klara av saker själv. Det gör du säkert också, men försök även att hitta något som du gör bara för din skull. Utan barnen. Bara för dig. I slutändan kommer det barnen till nytta i alla fall. Jag rekommenderar pluggandet, det finns mycket som man kan plugga som inte är speciellt tungt men som leder till välbetalda och roliga jobb. Och inte minst nya vänner och ny kunskap. Kanske även en ny kärlek om tiden är rätt..? Uppsala och Mälardalens universitet har många bra utbildningar och du är INTE för gammal… Du har min mailadress, hör av dig om du vill 🙂

  1. L skriver:

   Säger ingenting om det du skriver mer än att det verkar så konstigt att familjerätten säger så. Hade dina barns pappa dom på helger? För annars så har man som ensamstående med tyngd rätt till avlasting, hur mycket är individuellt men minst en helg i månaden är minimi. Dom måste ha lurat dig.
   Det tycker jag är bedrövligt isåna fall.
   Tur att du valde rätt. Skönt att höra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..