En liten utflykt

Utanför oss, på andra sidan åkern har vi ett område som heter Hammarskog. Det är ett naturreservat som är populärt och välbesökt av många Uppsalabor och även andra. Vackert område. Bla så åker vi dit och badar på sommaren och de större barnen har många gånger promenerat dit för en picknick med kompisar.

Även idag kom Mikaela på besök, denna gång hade hon sina två små hundar med sig till barnens stora glädje 🙂 Vi bestämde oss för att göra en liten utflykt till Hammarskog och började med stranden. Lilja och David var rädda för bryggorna och vägrade att gå på de.

Efter en bra stund flyttade vi på oss till den lilla lekplatsen som finns en bit ifrån vattnet. Ungarna sprang runt och lekte kull och annat och vissa var väldigt intresserade av myror.

Jennifer lät en myra springa runt på hennes arm vilket var fascinerande tyckte de små.

David tyckte dock att det var väldigt läskigt 😅

De studerade myror som gömde sig i små hål i trät.

Vi avslutade med en fika utanför herrgården. Jag hade ingen koll på att det fanns ett café där men nu vet vi det 🙂

Oliver har länge tjatat om att vi ska äta revbensspjäll. Idag hade jag planerat att göra tacos men Oliver tjatade på så det blev både och 😉 Alla nöjda och glada! Hämtade Selina i Uppsala, hon har varit hos en kompis över helgen och blev glad över att hinna umgås en stund med Mikaela.

En fin söndag på alla sätt ❤️

Har ni haft en bra helg?

Kram ❤️

 1. Ååååå, mysigt! Var själv vid vattnet i helgen (Runn). Men det blåste så dant så det blev mest att sitta i bilen och titta ut över nejden medan vi lyssnade på fin musik på Megapol och gnagde äpple. Men det var sköööööönt 😉

 2. Stina skriver:

  Tips om du inte redan hört om det: Om du går från lekparken vid Hammarskog och bort förbi snickeriet så går det en liten vandningsled mot Östbergstorpet. Vet inte om det är öppet så här års men på sommaren kan man gå in och titta på hur det såg ut förr i tiden. Precis efter snickeriet finns också en ”vilsestig” på några hundra meter för barn, med tips på vad man ska göra om man går vilse i skogen. Mina barn gillade den och det kan ju vara användbara kunskaper också 🙂

 3. Maria skriver:

  Vad härligt det ser ut, vi har fortfarande ganska mycket snö kvar 🙁

 4. Vilken härlig dag ni haft. Slår vad om att barnen somnade som små stockar ikväll efter allt bus.

 5. Linnea skriver:

  Hej! Mysigt ni ser ut att ha… Solen ger energi efter kall vinter. Kul för barnen träffa syrran och hundarna.. Vad hände med eran hund! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..