Hastbullar recept

I lördags bakade jag hastbullar med sylt. De är enkla och snabba att baka och riktigt goda 🙂

Det finns olika recept på de men jag använder denna:

3¾ dl vetemjöl

75 g smör

¾ dl strösocker

2 tsk bakpulver

1½ dl mjölk

2 tsk vaniljsocker

Sylt

pärlsocker

Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan i smör till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Klicka i smet i bakformar och gör en liten grop i mitten för sylt. Strö på lite pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca. 10-12 min eller tills bullarna fått en fin färg.

  1. Yvette skriver:

    Ska det verkligen gräddas i 250 grader ?

  2. Tackar för receptet! 🙂 Ska prova i helgen! Min mamma, som gick bort 18/1 i år, brukade baka ”Hastbullar”, men har tyvärr inte det receptet. Så nu blir det lite snyft och nostalgi vid bakningen……. 🙁 Men fint att få baka dom 🙂

  3. Jenny skriver:

    Hur många bullar blir det på ett recept?

  4. Biggan skriver:

    Bor ni så att barnen kan cykla iväg till kompisar själva?Har du cyklar till alla barnen?Det blir ju många David har han börjat cykla ännu,Det brukar ju vara kul när våren kommer ,ser det på mina barnbarn nu när snön är borta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..