Resa utomlands… 🤔

Nu skulle jag behöva bra tips och idéer från er som är vana att resa speciellt med barn!

Jag har länge velat ta med alla barnen på en utlandsresa speciellt efter vi var på Cypern när Nellie var liten. Ungarna pratar fortfarande om den resan och det märkt så tydligt att den gjorde ett rejält avtryck i deras minnesbank 😉

Jag kanske är helt galen som en funderar på att resa själv med barnen men jag tror att jag fixar det med hjälp av att vi alla samarbetar liksom 😊 Sen lär jag kanske behöva en ensam semester efteråt men det får jag deala med då 😅

Jag har planer på att åka någonstans varmt och barnvänligt typ kanske runt april-maj nästa år innan högsäsongen kommer igång. Möjligen redan till hösten i slutet av säsongen… 🤔. Eftersom jag åker själv med ungarna så måste det vara all inclusive. Jag har kollat runt lite och att boka en resa i god tid som tex nu är ju att föredra. Jag vill komma iväg så billigt det går men det ska också vara en smidig resa.

Så vad har ni för tips att komma med?? Bästa resemålet? Bästa sidan att boka via? Gärna ett land där det har hunnit bli lite varmt vid den tiden 😉

Vi var på Cypern sista veckan i oktober och hade kring 23-25 grader varmt då vilket kändes ganska lagom. Vi ( även jag ) kunde bada i havet vilket är ett plus…

Kram❤️

 1. Vi var i Egypten(hurghada saraya suites). All inclusive och jättestora och goda bufféer till frukost, lunch och middag! Väldigt barnvänligt och inte så mycket folk i poolerna. Vi var där i början av april och det var runt 30-35 grader!
  Flygresan är inte heller så lång!

  1. Jag har oxå vart där och det är fint, fast jag skulle ju ALDRIG åka till Egypten i dagens läge. Räcker med en googling för att förstå varför.. osäkert just nu med massor av terror.
   Såg även att någon nämnde Turkiet, ja det är billigt men de är oxå magsjukans land typ, och svårt med försäkringar etc om
   de händer något. Skulle undvika dom två med barn om jag fick välja och satsa på Spanien eller Grekland kanske, en känsla av mig bara att det känns mer säkert och bra. 🙂

 2. Jag skulle rekommendera att åka på hösten, våren kan vara kyligt och är det så kallt i vattnet är det inget kul.
  På hösten är det så varmt i vattnet så det gör inget om det inte är super varmt för det är så härligt att bada.
  Prismässigt tror ja det är samma, när skolorna börjat blir det ju billigare.
  Kolla Grekland, Mallorca och Cypern 🙂

 3. Kanarieöarna, Gran Canaria. Lagom varmt och inte allt för lång flygresa heller. 😉 Vi brukar åka med Ving, jag tycker de är toppen.

 4. Hej! Åk till kos med tui, Marmaris. Bra pris, nära från flygplats till hotell, trevlig personal, nära till både strand och pool, Bamseklubben, superbra mat. Tänk på när du bokar att priset för resan kan vara olika beroende på vilken tid på dygnet du bokar. Vi åkte i maj ca 27 grader.

 5. Mitt tips är inte så mycket ett resmål utan kolla på flygtider. Att resa mitt i natten m barn är kanske ingen höjdare. Kolla transfer tid, att skumpa runt på en buss när man äntligen kommit fram o vill bada kan få vilken som helst att bli less o uttråkad.

  1. Jag tycker det har varit enklare att resa med barnen när vi flugit hem nattetid för då kan dem sova och då går resan betydligt fortare annars blir dem lätt väldigt rastlösa när vi flugit andra tider.
   Sen kan jag rekommendera att resa med ving för dem har vi varit väldigt nöjda med.

 6. Kul med resa. Jag har lite dålig koll på vilken årskurser de olika barnen går i. Men om ngn går i 3:an, 6:än eller 9:an så kolla när dom olika nationella proven är. I de flesta skolor/kommuner beviljas inga ledigheter då.

 7. Jag älskar Grekland men tänker att det nog finns billigare alternativ som ex Bulgarien. All inclusive med olika typ bamseklubb och aktiviteter för barnen är ovärderligt! Man slipper tjat om vad de sk äta för det finna massa alternativ och de kan gå på aktiviteter (=gratis barnpassning).

 8. Jag skulle hyra ett hus och sedan boka flygstolar. T ex Norwegian har bra priser. Gissar att ni måste åka på lov med så många skolbarn och då är det dyrare. Vet inte vad du har för budget men all inclusive tror jag blir väldigt dyrt. Om ni åker tidig vår eller sen höst och vill ha det varmt är det väl Cypern och kanske Canarieöarna. Om ni inte vill till Thailand eller dyl.

  1. Hon skriver ju att hon vill ha all inclusive, så nedvärderande av dig att säga att hon inte har råd med det och jag tror inte heller att det blir svårare för henne att få ledigt för barnen, eller varför skulle hon vara tvungen att åka på ett lov för att hon har många barn?

 9. Kan rekommendera sunwing resort cala bona
  på Mallorca. Du reser med Ving.
  Helt underbart ställe. Jag har varit där 8 gånger. De första åren ensam med barnen.
  Prisvärt, bra för barnen med Lollo och Bernie,
  Shower på kvällarna. Du har en 2 km lång shopping gata alldeles nedanför hotellet.
  Inte jättefin strand precis vid hotellet men finns en bit bort om kan vill bada i havet. Värt att kolla upp.

  1. Det kan jag också rekommendera! Har varit där flera gånger. Underbart ställe med nära till allt!

   1. Gillade också Cala Bona med Ving. Fördel med Mallorca är att det inte är särskilt långt mellan hotell och flygplats

 10. Tui eller ving skulle jag kolla. Tui har Bamseklubben för barn från tre år om man väljer familjehotellen. Mallorca
  eller Kanarieöarna är säkra kort liksom Grekland. Vi var iof till Montenegro förra hösten, helt ok både med mat, boende och strand, kort transfer mm. Becicci hette ”staden” och Tara hette hotellet. Hoppas du hittar nåt bra😊

 11. Hej Mirka! Vårt absoluta favorithotell är Atlantica Aegean Park på Rhodos med Tui, perfekt m allt plus vattenland för de större. Oktober går bra, nu har vi åkt 4 personer och det är dyrt vet inte hur mycket det blir eller hur stor budget du har, tycker du är en fantastisk mamma som roddar allt! Hoppas verkligen ni kan komma iväg tillsammans, vet även att Blue villagr Pasha Bay i Turkiet är omtyckt , troligtvis billigare än Grekland! Lycka till👙☀️

 12. Apartamentos Maracay
  Roquetas de MarAlmeria
  Ving.

  Detta på hotellet är på just nu! Fick tag på en sista minuten för 11000, 2 vux och 3 barn. Stor rymlig lgh. Lagom stor pool och en mindre pool. 150 meter till havet, jättefin strand!! Supermarket 50 meter bort. Vi har halvpension frukost och kvällsmat, men för den kräsne är det sådär… finns kök att laga mat i. Annars flera restauranger precis bredvid. Mailar gärna bilder till dig om du vill :).

 13. Mitt tips för att komma ner i pris så mycket som möjligt är att flyga tex Ryanair (de flyger till många semsterorter) och sen boka ett hus med pool via Airbnb, homeaway el liknande. Det blir alla gånger billigare än charter.

  Men om ni vill åka charter så är min erfarenhet att Ving är dyrast, sen Apollo och sen Tui (bland de stora bolagen) Om man vill komma undan billigare så är det nog Turkiet, Bulgarien eller Egypten som gäller. Jag har dock blivit lite larvig så jag vill inte åka till de länderna eftersom det har varit terrordåd där och där turister har varit måltavlorna. Cypern och Spanien är mina favoriter. Annars kan jag tipsa om Montenegro 😀 Är där just nu och det är SÅ fint!! Vi flyger Ryanair och bor i lgh. Vi betalats ca 15000kr för resan (exklusive fickpengar och mat) Men det finns All inclusive här med 😀

  1. Ryanair är ju ganska kända för att ställa in. Jobbigt att stå där då med 13 barn tänker jag..
   Sen Mirka, värt att kolla upp det där med turistskatten Det är nytt för i år i Grekland.
   Mallorca har tydligen dubblat sin i år. Vad jag förstår så betalar man där per reson/natt Det är inget som ingår i resan utan man betalat till hotellet.
   Hoppas ni kommer iväg det ger verkligen minnen.

  2. Ryanair flyger oftast till flygplatser som inte är huvudflygplatser och det tar pengar och tid att ta sig därifrån till resmålet. Dessutom är det dyrt att ta med incheckade bagage med Ryanair. Jag slutade flyga med Ryanair då jag upptäckte att med alla kringkostnader kostade det lika mycket med SAS + att man var snabbare framme i resmålet med SAS. Tror inte det är så lätt för Mirka att släpa mig sig hela gänget till Skavsta och det kostar ju också en bra slant bara det.

 14. Lollo&Bernie Calla Bona Mallorca .. kort flygresa, lägg en slant på bra flygtider med många barn. Anlita en mini vuxen typ 18 som kan avlasta ..

  Åk i slutet på Maj ..

  / Susanne

 15. Jag rek starkt Bahia Feliz på gran canaria, tui som har detta.
  Så himla bra för barn och massa roliga aktiviteter!
  Det finns olika alt för boende med, vi tar alltid tres vidas (lägenhetshotellet) men sist nu i december provade vi playa feliz även detta ett lägenhetshotell.
  Huvudhotellet heter orquidia och det är vanliga hotellrum.

  https://www.tui.se/resa/spanien/gran-canaria/bahia-feliz/

  1 maj åkte vi även till ett fantastiskt ställe på Kreta.
  Caldera beach by atlantica.
  Även här helt fantastiskt med massa aktiviteter, lekplatser osv.

  Hoppas ni hittar nåt mysigt.

  Du är helt fantastisk 💕

  Kram andrea

 16. Ett måste när man reser med barn tycker jag är all inclusive! Slippa tjat om att köpa hit å köpa dit, och man har alla måltider serverad på hotellet och slipper fundera på det!
  Sen skulle jag välja hotell som har nån barnklubb, antingen Bamse eller Lollo & Bernie!
  Hoppas ni hittar nåt som passar!

 17. I första hand skulle jag välja ett EU land, enklare om olyckan skulle vara framme eller någon skulle bli allvarligt sjuk (gud förbjude)
  Sen som andra har skrivit, bra flygtider, kort transfer, boende på första våning nära barnpoolen. Kanske inte ett resort som är förstort, lättare att överblicka kidsen.
  Runt Medelhavet, ett par timmar kortare flygtid än till någon Kanarieö och på hösten.

 18. Åk till ett Sunwing hotell! Eller liknande från andra bolag. Finns allt för alla och bra trygghet.
  Ska du åka tbka till Cypern. Åk september / oktober. Bästa tiden!!
  Madeleine

 19. Då det är billigast att boka resa är vad jag sett mellan 20-24 augusti. Satan vad resorna är billiga då som sista minuten. Då får man åka några dagar efter direkt när skolorna har börjat. Jag älskar Turkiet, turkarna och maten. Solen och värmen perfekt.
  Förstår att du vill ha all in tyvärr inget bra förslag för jag flyr såna hotell då maten lätt blir samma varje dag. Äter hellre ute på restaurang men vi har ju vara 2 barn så…

  Tui är bra när man bokar, bra reseledare på app och det tycker jag är viktigt.

 20. Rekommenderar att åka på hösten! Då är oftast vattnet fortfarande uppvärmt från sommarmånaderna och vindarna är varma. Medan på våren (iaf april) så ligger vintervindarna kvar och vattnet är inte uppvärmt.

  Har varit i båda Mallorca med familjen och på Sicilien under höstlovet och kunnat båda i havet och gå i shorts!

  Medan resorna vi gjort under påsklovet har haft betydligt kallare vatten

 21. Ser att många skriver Turkiet, har inte åkt dit sen läget blev osäkert för några år sen. Sen Syrienkriget har vi inte varit där, innan dess en tio ggr. Jag kanske är larvig men då må jag va det 😂 Men vill du dit så kolla Turkietresor, dom brukar ha bra priser. Marmaris är jättefint. Åk inte till Alanya.

  Grekland, Cypern..

  Enklaste bokningen tycker jag det är på Tui.
  Bra filtreringsfunktion på sidan så du kan välja att bara se All inc, välja maxpris mm..

  Åk inte på skolloven, mycket dyrare då. Åker du i Maj så är det varmt på de flesta ställen.

  Egypten.. ja om du vill riskera magsjuka 😂 Annars lär ni köpa med er några liter desinfektion för det är skitigt! Och det är inte maten i sig utan allt annat man tar på.

  Lycka till!

 22. Skulle nog välja Kanarieöarna om jag var du ,, bästa vädret den tiden , Grekland är ju favorit hos mig men dit åker man ju bara maj till sep okt ,det är för kallt i april , men om du åker ner mot Amadores har du alltid bra väder , 👍

 23. Höst är ju som andra skriver att rekommendera då havet o pooler är varma. Vi har flertalet gånger rest med Nazar till Turkiet o varit lika nöjda varenda gång. Åk till något av deras Pegasus hotell som har det lilla extra, vi gillade verkligen tex Pegasus World med stort vattenland och medelhavets största pool :)… de är ändå billigare än många andra även om man bor 5 stjärnigt. Vi har även bott på deras Aqua fantasy som var fantastiskt med 33 vattenrutschbanor mm mm. Gratis barn/tonårsklubbar All inklusive och stora familje sviter och som sagt väldigt prisvärt.

 24. Kanarieöarna är bra året runt, allra mest på hösten och våren, exempelvis Gran Canaria och Teneriffa. Där finns bra hotell med all inclusive för barn och restiden är hanterbar.

  Många rekommenderar Turkiet vilket jag har svårt att förstå varför. Absolut vackert och prisvänligt, men mina erfarenheter av det landet är inte wow och med tanke på läget där är det knappast det bästa. Till & med i turistorterna händer det tråkiga grejer pga situationen.

 25. Helt klart ska ni åka! Det finns redan många toppenbra tips i kommentarerna och jag har inget mer att tillägga om det. Lycka till med bokningen!

 26. Först måste jag säga att du är så grym! Jag imponeras av dig hela tiden!
  Jag tycker du ska ta med dig barnen till Rhodos eller Kreta. Jag o min familj var där i månadsskiftet september/ oktober, då var det så ljuvligt att bada i havet, var 25-28 grader i vattnet o lika i luften. Grekland är så fint o maten är så god. Säsongen börjar nog i april o slutar då när vi var där.
  Ha det så gott, va rädd om dig.

 27. Och du, det är hur lugnt och bra sim helst att resa till Turkiet! Du behöver inte vara rädd. Vi har rest dit 1-2 ggr/året och även när allt var som oroligast i världen och vi har aldrig mörkt av något som har gjort oss oroliga eller nervösa. Följ UD:s råd men annars så åk dit och njut häcken av er!😃

 28. Grekland är fantastiskt på senvåren och mycket barnvänligt. Finns många barnhotell på de stora öarna, tex Rhodos eller Kreta. Supergod mat, trevliga människor och vädersäkert (tumme upp)

 29. Mallorca!!! Vi ska dit i augusti, till Alcudia!
  Finns hotell både via TUI & Ving..
  finns ett hotell som heter Alcudia pins & det är via family life. Precis vid havet & all inclusive.
  Sedan via ving finns det ett hotell som heter Alcudia beach tror jag det var. Ligger precis vid havskanten & har oxå barnvänligt med Lilo & bernie & all inclusive.
  TUI har bamse klubben!
  Lycka till 🙂

 30. Klart du ska åka på resa med barnen!
  Albanien är ju det nya resmålet. Mina två döttrar åker dit om en månad. Det är ett väldigt billigt land att leva i.
  Jag och min man åker till Turkiet i slutet av augusti. Har aldrig varit där men hört mycket gott om det. Har även pratat med UD som avråder från resor till vissa ställen i Turkiet men absolut inte till turistområdena.
  Tycker all inklusive är en bra tanke så du med får lite semester.
  Ett tips är att du mailar olika flygbolag och ber om hjälp att hitta något så likt det ni önskar till så bra pris som möjligt.

  Kram

 31. Kan rekommendera Pegasus world i Turkiet med Nazar bra priser, ett lyxigt familjehotell med massor för barnen att göra maten är fantastisk, man behöver inte lämna hotellet på hela veckan om man inte vill. Hotellet har enormt polområde och egen strand med gratis solsängar.

 32. Hej. Brukar åka till gran canaria.tar all in clusive. Finns aktiviteter för barn små till stora.och underhållning. Brukar resa med ving. Ha en bra dag 🙂

 33. Åk gärna i april (undvik maj månad då det är NP i skolan för åk 3 och 5), så skolan inte nekar. Plus att april är en sommarmånaderna i många länder! Vet inte hur dina är att flyga med men i min familj så är gränsen på 4-5h. Kan vara en idé att googla för att slippa långa flyg 🙂

 34. Som en del andra sagt, hösten är bättre för varmare bad. Har rest både april, maj, högsommar och under hösten och har tyckt att Spanien/Grekland varit lite kallt just april och maj. Egypten i april var dock väldigt varmt. Kanarieöarna på hösten är toppen!

  När det kommer till vart skulle jag Nog ta Kanarieöarna, Turkiet eller Egypten. Kanarieöarna tillhör ju Spanien så där är kulturen mer lik och det är ju även EU land!

 35. Vi har rest jättemycket över hela världen med alla barnen när de var små, och större 😊 Jag skulle nog rekommendera Turkiet eller Egypten.. Billigt, du får mkt för pengarna, superbra allinc och de flesta hotellen har vattenlek av något slag.. Välj ett nära stranden bara och minst 4 stjärnor så har ni det toppen.. Nazar och apollo har vi rrest med mycket och det har varit jättebra..

 36. Turkiet, sunwing side.
  Vi har varit på alla sunwing med våra tre barn och tycker nog detta är mest prisvärt. I maj är det superbilligt (sunwing Turkiet är deras billigaste när helst man reser men april:maj extra billigt, kanske även september)och dessutom varmt.

 37. HEJ igen
  21500kr fick jag dom pris just nu när jag sökte på 4vuxna och 2barn (17 år). Avresa augusti.
  DET är billigt! Turkiet sunwing side

 38. Vi har 3 år i rad varit på Cypern i slutet på maj med Ving, precis innan skolavslutning. Då har det aldrig krockat med nationella prov. Vi har åkt till Sunwing Sandy Bay. Aktiviteter för barnen hela tiden, de kan testa dyka med tuber i poolen, Lollo och Bernie club, Teenage Lounge, bra mat, kvällsuppträdande. Dock är jag osäker på hur stora hotellrum de har. Men annars har vi bara haft tur med vädret och kanonservice.

 39. Vår familj två vuxna och fyra barn har rest en hel del. Det överlägset bästa familjevänligaste mest prisvärda är Alcudia pin på Mallorca med Tui. Fanns även tvättmaskiner att låna för en billig peng. Det enda negativa att det är mycket folk då det är ett stort hotell men jag gillar liv och rörelse 😊Hoppas ni kommer iväg på någon trevlig resa. Kram Tina

 40. Vi är en familj två vuxna och fyra barn som har rest en hel del. Det smidigaste bästa mest prisvärda är Alcudia pin på Mallorca med Tui. Hoppas ni kommer iväg på en trevlig resa 😊 Kram Tina

 41. Jag rekommenderar också Cypern Sunwing Sandy Bay maj eller oktober. Lite dyrare hotell men så värt pengarna och finns klubbar för alla åldrar, Lollo & Bernie, spelrum, gym, minigolf etc etc

  Lycka till!

 42. Turkiet☀️Solsäkert och billigare. Nyss hemkommen från Alanya 👌🏼 Åker till Marmaris i sep igen. Man får mycket resa för bra peng. Lycka till🌴

 43. Hej
  Nu gäller det att hitta ett prisvärt alternativ när ni är så många. Rekommenderar varm Gran Canaria under deras lågsäsong (maj-juli). Helt ljuvligt och 10 000 mindre än att åka till Spanien eller närmare resmål i Europa. Jag är helt såld på detta resmål och vi kommer återvända år efter år. Vi har 4 barn och bodde på Tres Vidas via Tui. All inklusive var gudomlig vilket jag inte alltid erfarit på andra resmål. Så trevlig personal och lokalbefolkning. 10/10 i betyg. ända nackdelen är 5.45 tim resväg men det är väl värt det i pris och upplevelse.

 44. Åh, vad härligt med semesterplaner ☀️😎!
  TUI’s Alcudia Pins på Mallorca skulle jag avråda ifrån, när du åker själv med så många barn. Visserligen en härlig strand och fint poolområde, men så fruktansvärt mycket folk och sådan hets med solstolar runt poolen. Dessutom ligger all inclusive ”matsalen” utanför hotellområdet vilket inte är så smidigt.
  Absolut bästa hotellet vi har varit på, både med små och stora barn, är TUI’s Aegean Park by Atlantica. Lyxen börjar redan när du anländer till hotellet och kan lämna all packning utanför foajén för transport till rummet, medan du själv bjuds på kall cava 🥂. Ett helt underbart hotell 🤗! Har varit där tre gånger i augusti-september och aldrig upplevt någon trängsel. Enda minuset är priset och stranden, som inte är jätterolig.
  TUI’s Caldera Beach(Afrodite-området) och Pascha Bay (om man vill åka till Turkiet) kan jag också rekommendera.
  All inclusive skulle jag absolut välja 😋😉.
  Lycka till med planerandet 🤗!

 45. Värt att tänka på. Runt medelhavet, i maj så är havet kyligt efter vintern. I oktober så är havet oftast fortfarande varmt efter sommaren. Atlanten blir havet aldrig varmt. Sen kan det vara bra att kolla om poolerna är uppvärmda eller ej. Om ej uppvärmda så är poolerna i maj iskalla. Bara lite tips

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..