Åska och mera åska

Det har åskat nu flera dagar i rad vilket är jättehärligt, tycker i alla fall de flesta här hemma. Flera av oss står gärna ute på altanen och njuter av spektaklet. Sen har jag två barn som är jätterädda för åskan. Nellie är den som blir nästan hysterisk och det har i sin tur skrämt upp David en del. Så att stå ute och njuta av regnet och åskan är inte så lätt för jus mig för om David ser att altandörren är öppen så blir han arg och vill snabbt stänga dörren. Jag kämpar hårt med att försöka få de att förstå att det är inte så läskigt och att vi alla håller oss inomhus om ovädret är för nära. Det går si så där 🙈

Tyvärr så har luften blivit ännu kvavare de senaste dagarna och orken är helt borta och svetten rinner för lilla minsta. Vill inte klaga på värmen för den får gärna stanna kvar men några fläktar vore bra att hitta nånstans 😅

Igår ville Lilja och Älva klippa luggen och Linnea tog på sig jobbet som frisör. Blev jättebra så hon får göra det flera gånger 😉 Jag trimmade Olivers hår och passade på att korta ner även Davids hår. När man rakar Davids hår så får man vara snabb. Han gillar inte att man rör hans hår men jag fick jobbet gjort utan alltför mycket gnäll. Däremot så var duschen efteråt inte lika enkelt. David är livrädd för att tvätta/blöta håret. Jag har testat alla möjliga olika pedagogiska metoder och mutat men så fort han förstår att håret ska tvättas blir det omöjligt att försöka prata och/eller lirka med honom. Så jag gör det så snabbt och lindrigt jag bara kan.

Mellanmål typ dagligen . Vattenmelon och ananas är grejer det 🙂

På eftermiddagarna är det behagligast på altanen. I skuggan och lite fläkt från vindarna som kommer och går

Nu funderar vi på att åka till badet. Men det drog förbi ett litet åskväder för ca 20 min sen och Nellie vill absolut inte åka. Killarna vill desto mera så jag får se hur jag löser problemet 😅

Hur överlever ni i värmen?

Kram ❤️

P.S. Jag kör Insta-live i stort sett varje kväll, antingen runt kl. 19-20 eller senare runt kl. 23 😉

 1. Oj oj oj !! Snälla du läs på om åskväder så du slutar att utsätta barnen för livsfara .. här slog åskan ner i ett fyravåningarshus , min syster som bor på nedre våningen träffades av en stor tung skål som flög som en fjäder genom rummet tillsammans med andra inventarier , Brandmännen släckte elden i taket men kollade upp detta i en vecka efteråt eftersom det kunde ligga och pyra länge efteråt för att senare slå eld sa dom , efter detta satte hyresvärden upp en åskledare alla fall … Säger inte att man ska vara rädd men att respektera sån oerhörd kraft av ren elektricitet är väl en självklarhet ! Men som sagt : Googla på faran med blixt så ändrar du dej nog vad det gäller att stå ute i åskoväder .

  1. Herregud. Hon skrev ju att de stod ute på altanen…..

   Inte direkt som att ställa sig utomhus i trädgården under ett träd etc

   1. Jaa du Jenny jag läste precis som du att de stod på altanen … men tror du att man är säker där så ska nog även du skaffa dej kunskap i hur blixten och var blixten slår ner ! LÄS PÅ innan du skriver nedlåtande om det som bränner ner hus och slår ihjäl / skadar människor ! Tror du att jag sitter här och skriver fantasier för att skrämma upp människor för skojs skull ? Uttala dej gärna igen när du lärt dej genom att tagit reda på fakta ! jag skrev detta i all välmening för alldeles för många förstår inte faran utan tycker det är såå häftigt med blixtar … Så återigen !! skaffa dej riktig kunskap innan du ”hånar” de som vet 😀

  2. Jag har en stor respekt för åskväder och vi står aldrig ute när den är nära oss, bara när vi ser det på håll. Jag må gilla oväder men är varken dum eller orädd om mina barn 😉

   1. Självklart är du rädd om dina barn .. men att stå på altan är tyvärr inte vidare smart eftersom blixten även färdas under marken med en otrolig hastighet, plus att altan är ju mer ute än inne det finns en gammal tro / okunskap att den slår ner på högsta punkten , som att om har man ett träd som är högre än huset så slår den ner där… Vore ju bra om det vore så men tyvärr är det inte så . Numera har ju gemene man Internet så det är ju så enkelt att Googla på nya kunskaper om vad Åska / Blixt innebär, Ingen kritik utan bara ett gott råd i all välmening 🙂

 2. Hej! Jag bor granne m Östersjön så här fläktar det oftast var dag.. så det bli inte riktigt det varma😎

 3. Hade också problem med hår tvätt på barnen när dem var små tills jag kom på att lägga dem på köksvasken med håret ner i hon och slå vatten med en kanna över håret , med detsamma blev det jätteroligt att tvätta hår.

  Uppväxt långt ute på landet blev vi väckta när det åska ibland slog det ner så all el blev utslagen så lite respekt ska man ha det tror jag säkert att du har Mirka och barn kan skrämma upp varandra .

 4. Hej Mirka! Kanske dags att ta en bloggpaus. Det känns som du inte riktigt har orken och energin att skriva intressanta och händelserika inlägg längre. Eller så händer det inte så mycket mer i ditt liv just nu. Inget illa menat men en bild på mellan målet samt att det åskat är inte så skärskilt intressant. Får du verkligen lön för dessa inlägg som gör så att du kan leva på den inkomster? Alltså det är bloggare man borde bli😂

  1. Just nu är dagarna rätt lika varandra här 😅 Inte så mycket mer än vanlig vardagsliv. Spänning får man nog leta annanstans 😉 Och jag är dessutom rätt kass på att ta fram mobilen för att fota hela tiden 🙈 Det borde jag bli bättre på men vill inte ha den i handen hela tiden.

  2. Så ledsamt Susanne 6 : 43 ! att du har ett såå tråkigt liv att det påverkar din vardag att Mirka som har 11 hemmavarande barn inte har tid att skriva de intressanta inlägg du vill läsa .. vet du ens vad ordet EMPATI betyder ? Antar att du snart berättar vad din blogg kommer att heta eftersom du anser att det är en bra inkomstkälla ! Ser verkligen fram emot din spännande blogg ..

  3. Det var ju visst illa menat Susanne! Bara för att man säger det var ”Inget illa menat” så ändrar det ju inte innebörden av texten.

 5. Är det inte så att bloggen visar livet, alltså vardagliga saker också, som inte är så exceptionella – kan väl inte ha high life och göra värsta aktiviteterna i varje inlägg. Förstår lite vad du menar dock och din poäng, men tänker att hur är livet för en barnfamilj liksom, även om mamman har en blogg – rätt enkelt oftast.

 6. När jag var liten var jag också rädd för att tvätta håret, det enda som fungerade var att tvätta det ute på altanen med vattenkanna har jag fått berättat för mig 😂

 7. Vet inte var jag ska vända mig med denna fråga men kan ens kommentar tas bort/ej publiceras godtyckligt? Hade inte skrivit ett ont ord eller något fult, dumt eller liknande men den har inte kommit in här. Brukar inte kommentera så frågar verkligen av ren okunnighet.

 8. Sonen min vägrade duscha & tvätta håret. Jag löste det med simglasögon, han tyckte inte om att få vatten i ögonen. Nu går det utan skrik panik & gråt.
  Kanske kan fungera för er med?

 9. Kör på Mirka 😜👍vardagen är nog lika för alla,underbart att läsa om vardagen 👍min egen fantasi tryter nu och även mitt tålamod när det har varit många veckor sommarlov 😳vad ska vi hitta på,vad ska vi äta 😔kram😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..