Extra protein

Nyligen hemgången från ett badställe långt hemifrån. Alla var superhungriga så vi stannade till i Enköping för en matstopp vid Mc Donalds. Som tyckte att Victor behövde lite extra protein 😉

Victor är petig av sig och alltid plockar bort salladen och därav också lyckades hitta den extra lilla proteinkällan 🙈

Kan säga att ingen var så värst hungrig efter upptäckten….

 1. Men uuuäähh vad är det för något? Kackerlacka? Det ser ju inte direkt ut som något som kommit med brödet eller köttet, den är ju inte stekt och inte typ kladdig.. Ser ju ut som den flugit/lagt sig där medan dom lagar den… usch..

 2. Häromdagen var det en som fick en kackerlacka i hamburgaren här i Gävle! Vad är det som pågår liksom 😬 Är det värmen månne ?

 3. Ta det här direkt med företaget. Finns ingen anledning att outa det i en blogg (eller ännu värre de som bölar och brölar i kvällspressen).
  Ge ALLTID företaget chans att bemöta och kompensera innan man skriver ut det till alla.

  Läste om Skånes bästa (enligt mig) sushirestaurang som är trötta på folk som reccenserar med en stjärna så fort något inte passar dem. Tänkvärt och läsvärt i sammanhanget.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/krogaren-daniel-33-slar-tillbaka-efter-gastens-hot/

  Nu är förvisso Mirka nyanserad och lätt skämtsam i sitt skrivande, men det är ändå inte korrekt att hänga ut innan McDonalds fått en chans.
  Ibland försvinner sunt förnuft med sociala medier… 🙄

  1. Det enda McDonalds kan försvara sig med att den som gjorde burgaren inte sett djuret helt enkelt. På vilka / vilket vis skulle de ha en chans att få förklara sig på menar du? Kan inte se annat än att det är en mänsklig miss i denna enorma värme.

 4. Den måste haft en väldans fart om den nu flugit in å lagt sig mellan lagren eftersom den ligger en bit in i smeten. Hamburgaren packas och omsluts väl direkt? Salladen förvaras väl i förvaring med lock? 🤔

  Man borde sett den där om den flög och landade medan man la på salladen

  Usch! Kusar, hårstrån, plastbitar m.m. tycks ju förekomma ganska ofta så beställd mat bör man alltid vara lite extra noga med att kolla igenom medan man äter. En vän till mig fick en piercing på sin pizza. Man undrar hur folk lyckas tappa sådant utan att märka. Maten bör kollas igenom noggrannare innan den serveras.

  1. Piercing i ansikte/öron är enligt livsmedelsverket inte ok, man måste antingen plocka ut eller tejpa över inför arbetspass.
   Så där har fel begåtts redan när medarbetaren tillåtits arbeta med piercing. Detta ska kollas upp vid varje arbetsstart. (Lösnaglar, smycken på händer/armar & nagellack är heller inte ok)

   Insekten kommer troligtvis från salladen ja, men inte flygande i köket utab direkt från leverantören paketerat i påsen.
   Salladen är färsk/rengjord vid paketering, men det händer ju att insekter (eller sniglar) kan följa i sällsynta fall. I köket ligger salladen i bunkar utan lock, inte tidseffektivt (eller hygieniskt) att plocka bort lock vid varje dressning. Salladsbunkarna går åt i rasande fart så här års & hinner ingalunda bli för gamla på dressborden.
   Inte fräscht att få insekter i sin mat, men det har som sagt inte med restauranghygien att göra då få restauranger har samma maniska hygienrutiner & råvarukontroll som McD. Säga vad man vill om företaget & maten, men renlighet & råvarukontroll är oftast tipptopp. (Säger oftast för det finns vissa rötägg till franchisertagare som skiter i personal & regler för att punga ut så mkt pengar som möjligt.
   Dålig hygien, trasiga glassmaskiner, illa behandlad personal & äckliga produkter blir resultatet. Detta gör att ryktet svärtas ner för alla, även om majoriteten sköter sig).
   /f.d. arbetsledare på McD

   1. Rasande fart vare ja. Så att man inte ser vad man lägger upp och serverar kunderna 😝 Om de vet att sniglar m.m. förekommer i salladen så borde de vara extra observanta.

    Tänker att den såg hel å fresh ut, inte som att den legat förpackad och slungats runt.

    Har hört bra om McD. Hygien, byte av olja osv då en vän jobbat där. Inte sagt något om den saken.

 5. Varför inte ta detta med McDonalds i Enköping direkt istället
  Nämn då hellre hur de hanterade situationen

  Vi har sommar och insekter finns överallt tyvärr, likväl i ett restaurang kök som hemma.

  Självklart inte kul att få i maten men bör vara ngt mellan kund och restaurang

  1. Ja man behöver ju åtminstone inte skriva att det är en kackelacka förrän analys är gjord, roligt för restaurangen att få dras med det ryktet om det sen inte visar sig stämma.

  2. Tror inte att det hjälper nämnvärt att ta upp det med en sönderstressad underbetald tonåring. Det är inte första gången folk får överaskningar i maten där. Det + sönderstressade tonåringar som glömmer hälften ofta och ofta gör fel i beställningarna + grinig personal gör att jag hellre kör 4 mil till Västerås eller Uppsala för att äta på Mc Donalds

 6. Vara vad det vill…….och komma från var som helst, MEN; personalen som sätter samman hamburgaren har ju ett ansvar i sig, att TITTA på det man gör. Inte stressa så mkt att detta kan ske. Det var ju ingen LITEN ”mask” precis……. Visst, saker kan hända. Men alltså……titta NER när man jobbar med maten, så ser man ju Djuret. Och det är oxå intressant att man i kommentarerna blir så upprörda över att man ”hänger ut” ett företag…….Samtidigt får privatpersoner som väljer att bli offentliga,genom sitt arbetet, ”tåla” att bli uthängda……Dubbelmoral – me thinks 🙂
  Ha en underbar dag allesammans! Med eller utan mask i maten 😉

 7. Såg att du har kontaktat Aftonbladet Mirka! Tråkigt att du inte fick tillräcklig kompensation på donken men du fick kanske någon summa för tipset till AB istället? Är det konstaterat nu att det var en kackerlacka?

  1. Det var faktiskt de som kontaktade mig 😅 och nej, man får inte betalt av Aftonbladet – det har jag aldrig fått 😉

 8. Kackerlackor finns i ALLA restaurangkök men självklart ska personalen ha uppsikt så de inte hamnar i maten.
  McDonalds personal verkar ofta väldigt stressade men självklart skulle de gett dig pengarna tillbaka för samtliga hamburgare du köpte.
  Vem har matlust efter en sådan syn?

 9. Detta har hänt! Så äckligt! Varför skriver ni om betalning från Aftonbladet? Mellan Mirja och restaurangen? Vänta lite nu..självklart så ska väl Mirja skriva om detta. Kackerlacka, nattfjäril eller vad? Spelar ingen roll, i maten ska det inte vara mat inget jävla något kryp!!!! Kram och tack Mirja för ditt inlägg

  1. Mirka inte Mirja heter hon. Om en tidning kontaktar en och vill skriva ett reportage så är det väl inte konstigt om man får betalt för det. Vad gäller Donken så borde de betala tillbaka den summan Mirka betalade, det är ju småpengar i sammanhanget.

 10. Det är heller inte helt ovanligt att folk medvetet petar in larver/insekter i mat på restaurang just för att få kompensation eller just för att det skapar rubriker. Nu var det ju säkert inte så i ert fall men det är ganska vanligt. Speciellt mc Donalds råkar dit för det titt som tätt! Hoppas ni fick en rejäl kompensation👍🏻

  1. Jag skulle gärna ta del av stöd för ditt påstående om att ”folk medvetet petar in larver/insekter i mat på restaurang just för att få kompensation eller just för att det skapar rubriker”. Källa på det? Det är väl känt att kackerlackor är ett utbrett problem som många restauranger dras med.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..