Wiks slott, Hobbit m.m

Sitter med Thor och Alice och myser till sista Hobbit-filmen. Nellie och Älva somnade ganska fort efter att all chips tog slut 😂 Jag älskar Sagan om ringen och Hobbit-filmerna, kan se de hur många gånger som helst.

Jag är inte så mycket för chips och sånt men melon och ananas kan jag äta hur mycket som helst.

Trot eller ej men idag har jag saknat värmen lite. Det har inte varit kallt, regnat en gång och sen har vi haft lite friska vindar.

Igår efter en tidig middag åkte vi till stranden vid Wiks slott, där det dagen innan var proppfullt med folk mitt på dagen. Nu på sen eftermiddag var det mycket mindre folk på plats. Jag tyckte om stranden och ungarna plaskade på som alltid. Själv nöjde jag mig med att stå på stranden och bara titta på 😉

Stranden ligger verkligen vackert till bredvid Wiks slott.

Det var en skön avslut till dagen 🙂

Jag hade otroligt svårt att somna igår trots att det var skönare luft i rummet. Somnade framåt 04 och klockan ringde 8 i morse då jag hade lovat att köra Linnea och hennes kompis till tåget. De har varit hela dagen i Stockholm för Pride. Jag är avis. Har velat åka in och se paraden under flera år men ännu inte lyckats komma iväg. Vill inte gärna ta med alla små när det är så mycket folk där. Kanske nästa år 😉

Nä, nu ska jag se klart på filmen 😉

Kram ❤️

 1. Du gör helt rätt som inte tar med de små till Pride.
  Vilken skev uppfattning de skulle få om du gjorde det.
  Män med läderbyxor med hela rumpan bar. Folk som bär piskor och allehanda andra attribut som de med all säkerhet inte har i vardagen utan bara på Pride, helt enkelt för att synas!
  En manifestation som gått helt överstyr.

  1. Jag tolkade det mer som att det är svårare att hålla koll på flera småbarn när det är så otroligt mycket folk som det är på Pride? Jag tycker väl inte heller att det är att ge barnen en skev syn på något. Snarare att visa att det finns olikheter oavsett vad man tycker om det. Självklart så går inte folk i Pride paraden klädda likadant till vardags. Det gör väl ingen i något karnevalståg eller liknande.
   Det räcker med att åka till Sweden Rock Festival för att över 80 % av besökarna inte går klädda till vardags som de gör där.

   1. Jag är gay, jag skulle aldrig ta med barn till pride. Det är inte för barn helt enkelt, väldigt mycket som kretsar kring sex och olika fetisher och det känns inte lämpligt för barn

   1. Jag menar att miljöer där vuxna går runt nakna eller i pervers klädsel så som hundhuvud, läderremmar och buttplug med hundsvans och läderrem mellan skinkorna, vissa grovhånglar öppet och beter sig promiskuöst, är en direkt olämplig miljö för barn.

    1. Ja jag har kollat lite om pride nu och jag förstår dig nu. Det är bra att man skriver varför man tycker de är en olämplig miljö o inte bara slänger ur sig nedlåtande kryptiska kommentarer. Det är så laddat det här med pride.

     Nej, barn har inget där att göra! De kan inte förstå dess innebörd. Ser bara en massa ”konstiga” (i deras värld) utstyrslar på människor som kan verka skrämmande. De får ta tag i sin egen sexualitet när det väl blir aktuellt.

   1. Nina, jag försökte titta på alla tre klipp du länkat, men youtube varnar för olämpligt innehåll och kräver att man loggar in och bevisar ålder. Det räckte för mig, har ingen lust att se.

    1. I klippet kan man se ett axplock av snusket som pågår där och hur man inte tar hänsyn om andras barn står nära när man ger utlopp för sina sexuella lustar.
     För något år sedan läste jag ett program från pride. Då ville de få folk att komma till kinky kvarteret och prova på analfisting med läkaren Bengt…

 2. Förstår faktiskt vad Nina menar. Om hon inte är emot homosexualitet vill säga. Pride är ett spektakel som jag inte heller Skulle ta med mina små barn på. Däremot pratar vi om homosexualitet med dem och människors lika värde, man får älska den man vill osv osv. Men jag tycker att det är för mycket fokus på sex i tåget. Av det som jag har sett. Men jag tar inte med dem på andra typer av festivaler heller. Festivaler där folk ”flippar”.
  Jag har homosexuella vänner som inte går med i Pride. Han säger att han hela sitt vuxna liv försökt att visa att han är som ”alla andra”. På Pride får man ju bilden att homosexuella inte är som alla andra precis. Jag fattar vad han menar. Det är så extremt.

 3. Har tittat på klippen och förstår inte vad problemet är faktiskt. Glada människor som firar villkorslös kärlek är allt jag ser och det är ju underbart!

  1. Såg du då t.ex. att vissa i klippet gick runt helt nakna med kroppen sprayad i glitter och könshåret färgat lila? Och att många kvinnor gick runt med brösten framme? Såg du att det hela mest verkar handla om sex?
   Förklara gärna hur du får detta till ”villkorslös kärlek” och varför barn ska behöva se på när vuxna beter sig så!

 4. Håller med Nina. Pride borde vara en glad parad som visar just vad det är man ska vara. Nämligen STOLT över att vara den man är.
  Att alla ska accepteras.
  Men en del tar det precis så långt som Nina beskriver och det är ingen bra miljö för barn.
  Jag har trans, bi och homo i min närhet och vet ni vad, se ser ut och uppför sig precis som alla vi ”andra”.
  Ingen av dem skulle gå Pride vilket de tycker har utvecklats till ett jippo där en del av våra politiker tar chansen att visa upp sig för att visa att de minsann accepterar alla.
  Näe, lägg ner!
  Det finns andra sätt att uppmärksamma våra olika läggningar och att alla ska vara accepterade är väl en självklarhet idag.
  Jag tänker inte fortsätta diskutera detta för det har väl egentligen inte med Mirkas blogg att göra.
  Jag skrev att det var bra hon (och andra) inte kommer dit med småbarn för mycket av det som sker där kan vara svår för barn att ta till sig även om man som vuxen försöker förklara

 5. Undrar lite vad din exman är. Han var ju så engagerad pappa på Tv:n är han sjuk eller varför hjälper han inte till med alla era barn?

 6. 14-16 sept är det Pride i Uppsala, välkommen dit istället. Städer utanför Stockholm firar Pride på ett betydligt mer städat sätt där kärleken och människors lika rätt är i fokus och inte nakenhet och exhibitionism.

 7. Jag har tittat på länken som Nina har satt ut på prideparaden. Jag håller med om att det är sex och nakna kroppar. Två av mina bästa vänner är homosexuella och jag älskar dem, de är underbara människor. Själv är jag heterosexuell, är gift och har barn. Jag tycker att alla människor ska få vara precis det dom vill vara och bli respekterade för det. Jag tycker att det är bra att Pridparaden finns. MEN måste de visa sex och nakna kroppar i paraden? Jag sitter och funderar, tänk om det fanns en parad för heterosexuella. Om jag då skulle gå i den i endast trosor och smeka mina bröst, dansa runt och plötsligt kyssa någon som står och tittar på paraden. Om de heterosexuella på min arbetsplats också skulle gå med lika dant klädda. Vad jag menar det är att alla människor ska respektera varandra för den man är. Man behöver inte visa upp sin kropp för att bli respekterade av andra människor, då tycker jag att man är fel ute.

 8. Jag kan hålla med om att Pride kanske inte är rätt miljö för små barn just för att det är så pass mycket folk och mycket som anspelar på sex. Däremot tror jag på att visa sina barn redan från början vad det egentligen handlar om, att vara sig själv och respektera andra som de är. Att man har rätt att älska vem man vill och känna sig stolt istället för att skämmas.

  1. Du är väl inte så jävla dum så du tror att barn inte är anpassade att va på pride för att det är ”mycket folk”? alltså jag baxnar så jäkla dumma folk är. Hoppas vid min gud att ni som har barn här o som tycker att det är ok att beblanda er på pride har någon vuxen vettig person i närheten som kan ta sig an barnet/barn medan ni /du idiot roar er!!

   1. Nettan, nu missförstod du allting. Kanske med flit, vad vet jag. Lär du dina barn att man ska kalla andra för idioter bara för att man är på det humöret? Inte konstigt att barn mobbar varandra. Personligen är jag inte på pride och roar mig och tar inte med mina barn dit eftersom jag tycker att det är olämpligt bl.a. för att det är mycket folk. Blir snarare orolig för dig och vad du håller på med.

 9. Inte konstigt att svenskarna snart är ett minoritetsfolk i Sverige när så många är så pryda och inte kan tåla lite naket. Utan istället sitter med benen i kors och fördömer andra och talar om hur andra ska fostra sina barn.

  1. Men skärp dig!
   ”Svenskarna är snart ett minoritetsfolk” beror på den totala avsaknaden av moral och ansvarskänsla!
   När hela tiden individualism och den egna njutningen sätts före vad som är bäst för gruppen… ja, då går det så här.
   Och vilket mörker att omoralen sedan inte får kritiseras! Stackars barn!

 10. Ett förslag: stäng in alla Äckliga Pride fantaster i någon stor arena så kan de springa där med sitt lack och läder, piskor, pluggar remmar och skita och pissa på varandra om det är det de gillar?! Alla andra som kan bete sig vettigt och klä på sig som vi är lärda och som vi lär våra barn ( hoppas jag) kan gå Pride festivalen, men för katten har man så annorlunda läggningar att halva röven trillar ut och man måste ha kulor i munnen med diverse remmar m.m så kan man göra det där ingen annan ser det. Inget fel på homo, bi eller vad man nu är. Men för fanken man kan väl göra det lite vettigt! snuskigt och äckligt är vad det är nu!!!

  1. En liknelse kan ju vara att jag inte tror att en hästallergiker går in i ett stall och sedan gnäller på utslag och rinnande ögon. Och gör hen det så är det väl lite självförvållat

   1. Vilken löjlig liknelse.
    Här ska du få en liknelse: När jag var liten brukade mamma varna mig för blottare och pedofiler.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..