Varför??

Jag hade glömt den härliga perioden barnen har när de säger varför fler gånger per dag än de säger mamma 🙈 Och det är mååånga gånger 😅 Allting man säger till David just nu kontras med varför? Så förklarar man varför….och kontras då med ett nytt varför?

Man kan bli gråhårig för mindre 😂

Trotsåldern har kommit med besked. Jag hade förträngt mig hur den perioden är. Må den passera fort 😇

Idag har vi inte gjort så mycket. Städat och donat hemma. Det har varit soligt men kalla vindar och nu börjar det mulna på och man känner verkligen att regnet är på gång.

Älva gjorde en egen kvällsmacka med bröd, sylt och rån. Urk om du frågar mig.

Jag börjar få lite lätt ångest inför skolstarten. Det blir skönt med rutiner och tidiga kvällar men samtidigt har det varit skönt att inte behöva passa tider och kunna ta dagarna som de kommer.

Nellie ser i alla fall framemot skolan och kompisarna. Även Lilja och David ser framemot förskolan. De saknar cyklarna och lekplatsen och några kompisar 🙂 Det blir nog bra när allt kommit igång.

De små har inte sovit på dagen och vi vaknade tidigt så nu går de på sista energin och det ser lovande ut för en tidig nattning. Det är behövligt då jag har ett jobb att förbereda och vill också komma i säng helst före midnatt 😉

Hoppas att ni har haft en skön dag❤️

 1. Jag har oxå ågren att skola och dagis börjar snart.
  Då blir det att börja gå igen😅
  Fördelen är ju att man får mortion.
  Det blir runt 8 km varje dag o då cyklar alla större till skolan,hade jag gått med dom oxå hade jag legat på över milen per dag😂
  Behöver körkort haha

   1. Ja det är ganska tufft att vara utan körkort när man bor här.
    Ingen tunnelbana eller pendeltåg och bussen går bara nån gång per dag.
    Så man lär gå.😉
    Tur mannen har körkort men det finns inte så många aktiviteter att välja på här,fotboll och längdåkning o ingen av barnen gillar längd🙊

 2. Underbara barn <3. Jag brukar ställa en motfråga till barnens varför; Vad tror du? Då får de fundera lite själva vad de undrade över 😍

 3. Känner så igen mig. 4-åringen här hemma är en riktig varför-tjej. Hon frågar varför på allt man säger. Försöker förklara för henne men då blir det: varför då? Varför inte? Varför får dom andra, osv. Men tur det går över, även om det är en väldigt intensiv period.

  1. Hur ofta skulle du själv hinna skriva med en hel flock barn som har sommarlov. Kanske vill hinna umgås de sista självande dagarna innan skolan börjar igen, kanske till och med är bortrest.

    1. Men Lotta. Tycker du på allvar att Mirka jobbar för lite? Och en stor familj är ju ett heltidsjobb bara det. Vi läsare måste ju förstå att bloggare har ett liv också, precis som de flesta av oss läsare.

 4. Kan på sätt och vis hålla med om att det är lite lite och mest liknande inlägg och att det är Mirkas inkomstkälla men det är inte så lätt att rodda runt med så många barn och dessutom kanske Mirka vill ha lite semseter hon med från jobbet som vi alla andra har. Jag har över 30 semesterdagar där jag inte jobbar. Jag tror Mirka är ganska ekonomisk dessutom så visst om det inte räcker långt med barnbidrag och underhåll så räcker det nog till mat och hyra och dom viktigaste räkningarna. Alla räknar heller inte pengar som lycka och välgång. Det finns viktigare saker i livet än bara pengar. Titta på Therese Lindgren där allt går ut på att tjäna pengar, hur roligt är det att läsa hennes blogg och se henne, där allt bara är räknat i klick och pengar. Gör inget för nån annan. Fråga Therese en fråga, fråga många andra bloggare en fråga, får du svar? Nej, absolut inte av Therese L och knappt av dom andra heller. Mirka tar sig tid att svara om man frågar henne om nått och det väger mer än pengar. Mirka är genuin vilket man inte kan säga om alla. Money money money…… must be funny…. Nä, Mirka, ta du den tid du behöver och lägg in när du har tid lust och ev. måste. Kram på dig och ta hand om barnen den här veckan nu för snart är dom borta flera timmar per dag.

 5. Åhh detta varför!? Känner såååå igen. Har en 4 åring. Förra sommaren sa han vaaaaarför då? Halva sommaren. Sen ändrade han uttalet till varför da? Med lite kort typ norsk uttal. Ingen aning om varför 😂 och detta med att även om han får ett svar så fortsätter han fråga varför? Varför? Varför?
  Sen har det varit lite lugnare med varför? Tills denna sommarsemester, då kom det tillbaka!😂😂😂 man kan bli galen! 😁 men att kontra med motfråga varför tror du? Som nån skrev, det ska jag testa. Lät klokt tycker jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..