Svamp, nappar m.m

Precis vaknat efter nattningen, jag hade inga tankar på att somna och en del planer på vad jag skulle få gjort ikväll. Men somnade visst som en klubbad säl 🙈

De senaste dagarna har sugit ut min energi totalt. Inte på nåt negativt vis alls men jag har varit extra trött. Jag och de flesta barnen som var hemma i helgen har knatat runt i skogen både i lördags och i söndags. I lördags hittade vi en kantarell. En! Jag har dessutom aldrig hört så mycket gnäll om spindlar och diverse kryp 😅 Jag älskar att gå i skogen och gör det gärna i timmar, väldigt rogivande för själen.

Efter skogen åkte vi in till stan och käkade middag där.

Hamburgare till 2 barn och sushi till resten. Sen handlade vi med oss lördagsgodis hem. Barnen fick fylla sina egna påsar med lösgodis vilket tog låååång tid 😂

Igår var en stor dag för David och även Lilja. Jag bestämde mig för att nu jäklar ska napparna bort! Lilja har senaste tiden bara haft en när hon ska sova medans David har haft napp när han velat. Inte bra för tänderna och inte kul att hela tiden leta efter en napp då David har varit en mästare på att slarva bort de. I lördags pratade jag med ungarna om att skicka napparna till tomten och sagt och gjort…. efter frukosten gick barnen runt och letade upp alla nappar de kunde hitta och vi la de i ett stort kuvert. När vi åkte iväg fick de själva lägga kuvertet i brevlådan. So far so good 👍

Vi åkte till favoritskogen ca 5 mil ifrån oss och där knatade vi runt i några timmar. Inte lika mycket gnäll och barnen kunde dessutom roa sig med att äta lite blåbär som inte fanns i mängder men lite i alla fall. Vi var tyvärr tvungna att känna oss besegrade, svampen lär nog dröja ett par veckor till och det här var vad vi lyckades hitta under 2 dagar.

Igår plockade jag bort fler fästingar på oss som var i skogarna än vad vi lyckades hitta i svampväg 😅

Hämtade hem Benny och sedan åkte vi hem för att fixa middag i form av pannkakor. Sedan åkte jag för att möta upp resten av pojkarna och så blev vi fulltaliga hemma igen ❤️

Kevin fyllde år i lördags ❤️ Min äldsta son, redan 21 år! Jag kommer ihåg hans födsel bäst av alla födslar. Den förlossningen tog tis – 24 timmar från första känningarna. När jag senare efter timmars onda värkar väl fick eda blev allting lättare. Jag kommer så väl ihåg att vi hörde i radion inne på vårt förlossningsrum att prinsessan Diana hade omkommit 😥 Jag blev jätteledsen över det. Till slut, strax efter midnatt föddes han äntligen och chockerade oss lite då vi var helt säkra på att vi skulle få en flicka 🙄😂 Men den chocken släppte snabbt och jag var världens lyckligaste. Jag hade blivit mamma till världens finaste bebis ❤️

Söndagen utan nappar gick rätt bra ända fram till kvällen. Sen kom David igång med tjatet efter en napp. Han hade svårt att somna och vaknade ett par gången under natten gråtandes efter en napp. Även idag har han tjatat och gnällt till och från men ikväll gick det faktiskt riktigt bra! Tror att vi har kommit över den värsta biten nu 😅

Jag själv slutade med cigaretter för 6 dagar sen. Helt utan någon större planering bakom det hela. Det har gått bra, jag har haft e-cigg utan nikotin till hjälp vilket har hjälp rätt bra faktiskt men de 2 senaste dagarna har varit extra kämpiga 😬 Kan hända att det var inte mitt smartaste drag att ta bort napparna när jag själv hade en del abstinens men samtidigt så skönt när man får bort allt i samma veva 😉

Vi har fixat pass till 9 av barnen idag. Skönt att ha det klart. Det gick jättebra även om det tog sin lilla tid att gå igenom allihopa 😅

Kvällsmys till Idol 🙂 Helst ska minst 3 sitta i knät samtidigt, idag var det mestadels två som busade mest hela tiden så jag hörde/såg inte så mycket av programmet.

Imorgon har Lilja sitt sista besök på BVC vilket hon har sett framemot. Har aldrig haft ett barn som har varit så förtjust i att gå till BVC 😂 Hon set till och med framemot sprutan.

Jag ska till frissan senare på dagen vilket är mer än välbehövligt. Har inte klippt mig på ett halvår och håret är riktigt torrt och risigt nu 🙈

Kram ❤️

 1. Heja er!!!
  Barnen som slutar med napp och framförallt du som slutar röka, det fixar du galant även om det är tufft!

 2. Åh vad duktig du är som slutar att röka Mirka! Var inte så tuff på dig själv bara, det finns hjälpmedel, själv slutade jag för 18 år sedan med hjälp av nikotintuggummin som jag tuggade ca 1 år efter jag slutade, för mig var det kanon har aldrig fått något återfall. Lycka till!

 3. Heja heja! Vad duktiga ni är! 💕

  Jag hade tänkt gå ut i helgen och kolla efter svamp, blev aldrig så. Så får nog vänta några veckor till innan så kanske vi har bättre tur här i Björklinge 😀.

  Hoppas ni får en fin dag!

 4. Heja heja er!! Du klarar nog av att vara utan cigaretter, du kommer att må så mycket bättre i längden av att vara utan. Kram <3

 5. Vad bra att du slutar röka. Kan tipsa om appen Dreams. Kul sätt att spara och där kan du t ex spara varje dag det du sparar på att inte röka. Hoppas jag inte sårar dig för det är inte meningen men hur motiverar man rökning med barn? Visste barnen om att du rökte? Slutade du vid graviditet och började om?
  Håller tummarna att det lyckas.

 6. Har du rökt ända tills nu?
  Kräver du inte att barnen ska hjälpa till lite väl mycket?
  De små barnen minns väl knappt som far. Tycker du att skiljsmäsam var värd barnens psppalösa liv?

  1. Jag har lyckats sluta i perioder men sedan fallit tillbaka tyvärr. Vad menar du med att barnen får hjälpa till för mycket?? Jämnför jag med hur jag fick hjälpa till under min uppväxt och hur barn i många andra familjer har det så nej absolut inte – tvärtom kräver jag rätt lite av de på den fronten 😉 Men förklara gärna vad du syftar på!
   Skilsmässan var ett måste för allas bästa. Att deras far har valt att vara så pass frånvarande som han är kan ALDRIG jag skuldbeläggas för! Jag har aldrig hindrat ett umgänge, tvärtom. Men kan inte heller tvinga en vuxen människa till någonting. Och nej, de små har inte alls glömt bort sin pappa 😉

  2. Klart du är anonym när du skriver.
   Ställ de där frågorna till barnens pappa istället. Att han väljer att INTE ta ansvar ska fan inte Mirka lastas för.

   Mirka: Heja dig! 🙂

 7. Va…… , har du rökt ? Trodde jhag inte om dig när du har så många barn. Ger inga bra signaler. Stort lycka till med rökslutet, du klarar det du , SUPERMAMMA !!
  Har själv varit rökare, för läääääänge sen, men klarade att sluta-
  Good luck !

    1. Sanna vet inte om det var min kommentar du syftade på? Men om det var det så är det ganska vanligt att kommentarer här inne verkar baseras på antalet barn. Som i den jag svarade på. Att folk verkar förvånas,förfasas,chockas mm mm just på grund av antalet barn. Jag tycker inte att man är sämre förälder om man går ut och festar,röker eller vad man nu vill göra om man har ett eller 20 barn. Med det har jag inte sagt att man är en sämre förälder för att man röker eller festar eller vad man nu vill göra. Så länge man har ett sunt förhållande till det. Mirka är en fantastisk mamma och människa som får allt att fungera och det hade hon varit oavsett antalet barn. Hade jag vart i samma situation så hade jag legat gråtandes i fosterställning och tuggat valium 😂😂😂😂 Om man ska döma föräldrars agerande olika på antalet barn så torde det inte vara mitt inlägg som var knäppt?

     1. Hej Anonym. Jag missförstod din kommentar. Håller fullständigt med dig. Det är många ”präktiga” personer som kommentar här. Jag hade inte heller stått upp om jag gått igenom det Mirka har gått igenom. Sorry att jag missförstod dig😊

 8. Till er som går på Mirka om rökningen ….. Ni äter väl inte halv eller helfabrikat ? eller socker och vitt mjöl ? för att inte tala om snabbmatskedjorna ! Nu har nämligen forskning kommit fram till att det är precis lika farligt som rökning …Det finns en anledning till att fler får Tarmcancer än Lungcancer , Cancer ökar lavinartat i tarmen bland unga människor så läs på innan ni ger andra dåligt samvete . PS : Det är väl ingen av er som ätit sej till fetma heller antar jag !? för det skördar fler liv än rökningen . Man ska tänka sej för trots man inte är påläst innan man beter sej som en Besserwisser för Karma är karma och hut går hem förr eller senare ,

  1. Fast…Rökning skadar även omgivningen. Fick jag bestämma skulle det vara helt förbjudet att röka men åtminstone förbjudet att röka där andra människor vistas. Jag är less på att behöva ge mitt barn extra astma medicin bara för att folk måste röka på tågperronger, när de går på stan etc. Samt rädslan för att drabbas av lungcancer av den passiva röken. Min farfar rökte inte men dog av lungcancer på grund av att han utsatts för passiv rökning.Men bra att du tänkt sluta,Mirka.

 9. Bra kämpat med rökningen Mirka. Har själv aldrig rökt så förstår nog inte hur svårt det är att sluta! Men riktigt bra kämpat!❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..